Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIX)

joi, mai 25, 2017 16:05
Posted in category Mass-media

Stiri

 • Povestea antreprenorului care a dezvoltat site-ul cu cele mai multe afisari din Romania
  Stefan Tocca a plecat in Suedia in perioada comunismului, cand avea noua ani, si a revenit in urma cu patru ani cand a devenit directorul general al Tocmai.ro, cel mai mare site de anunturi gratuite de pe piata locala. Platforma este detinuta de suedezii de la Schibsted, cea mai mare companie de site-uri de anunturi online din Europa.
  Lucreaza in domeniul internetului de aproape 20 de ani, iar prima companie a infiintat-o in 1995, cand avea 19 ani si vindea modemuri si conturi de e-mail.
  „Asa functiona piata atunci, pentru a-ti face un cont de e-mail trebuia sa platesti. Ulterior, am studiat ingineria la Institutul Regal de Tehnologie din Stockholm si, in acelasi timp, ma ocupam de programare si dezvoltarea businessului la cel mai mare portal din Suedia din acel moment. Acest lucru se intampla in perioada in care motorul de cautare altavista.com domina cautarile pe internet si Google nu se nascuse inca. Dupa cativa ani ca si manager de proiect la acest portal, e-commerce manager la Telia, cea mai mare companie de telecomunicatii din Suedia, m-am alaturat blocket.se (n.red. varianta suedeza a tocmai.ro.) si am inceput sa lucrez in marketing si vanzari”.
  La acel moment, blocket.se era un site de anunturi cu 80.000 de vizitatori unici pe luna si avea 4-5 angajati. Platforma a crescut rapid, iar in 2003 a fost cumparat de grupul media Schibsted. Ulterior, Schibsted a inceput sa lanseze site-uri dupa modelul blocket.se in toata Europa, iar astazi detine astfel de business-uri in 44 de tari.
  „In 2008 am pregatit terenul pentru lansarea Tocmai.ro in Romania, iar in vara lui 2009 am lansat prin forte proprii site-ul de anunturi. Schibsted nu a intrat ca actionar in acel moment, deoarece criza economica lovise puternic toata industria media. In ultimii doi ani, Schibsted a cumparat majoritatea actiunilor, iar in acest moment detin 95% dintre participatii”, mai spune Stefan Tocca. (Sursa (citeste mai mult))
 • TELEFOANELE mobile pe care UIŢI să le ÎNCARCI au ajuns şi în România
  Două telefoane care încorporează o tehnologie eficientă energetic, care asigură longevitatea bateriei şi, implicit, o durată de convorbire şi o durată în regim de aşteptare foarte mari, au fost lansate în ţara noastră.
  Telefoanele mobile Philips Xenium, recunoscute pentru autonomia acumulatorului sunt acum disponibile şi în Romania.
  Philips Xenium W832, model premiat anul acesta la iF Product Design Awards, are un ecran de 4,5 inch, procesor de 1 GHz, 512 MB memorie RAM, 2 GB spaţiu de stocare care poate fi extins la 32 GB, cameră foto de 8 MP, sistem de operare Android 4.0 şi un acumulator de 2400 mAh care asigură o sesiune de navigare pe internet de până la 9 ore şi o durată de convorbire de până la 11 ore. Preţul recomandat pentru Philips Xenium W832 este de 999 lei.
  Philips W536 are un ecran de 4 inch, un procesor de 1 GHz, 512 MB memorie RAM, 2 GB spaţiu de stocare, cameră foto de 5 MP cu focalizare automată şi blitz. Acumulatorul rezistă până la 180 de ore în regim de aşteptare şi 6 ore durată de convorbire. Preţul recomandat pentru Philips W536 este de 749 lei. Ambele telefoane sunt dual SIM.
  Presa de specialitate a scris recent despre un alt telefon al celor de la Philips Mobile Phones, Xenium W8510, capabil să ofere până la 14 ore timp de navigare web neîntreruptă, 18 ore de convorbiri în reţele 3G sau 35 zile timp de aşteptare în stand-by.
  Acesta are un ecran de 4,7 inch și o baterie impresionantă de de 3300 mAh. Această baterie vine cu o funcție de încărcare rapidă care se traduce prin 20 de ore de standby şi 2 ore de apeluri după numai 10 minute de încărcare. Cu o încărcare de 30 minute, autonomia în stand-by urcă la 57 ore, respectiv până la 6 ore de convorbiri.
 • Victor Ponta târăște prin noroi sacrificiul eroilor naționali de talia lui Ilie Ilașcu
  Chiar dacă unii oamenii și-au riscat viața și au pătimit în închisori doar pentru faptul că au avut curajul să fie români, soarta lor depinde uneori de decidenții politici de la București care nu ezită să își bată joc de poate cel mai nobil sentiment – iubirea de țară. Nimic nu mai contează când vine vorba de câțiva arginți pentru care unii politicieni români sunt gata să-și vândă onoarea și conștiința. Câțiva arginți puși deoparte în goana meschină după așa-zisele economisiri la buget de stat, situație care riscă să atragă o nouă pată în paginile de istorie și așa chinuite ale acestui popor. Degeaba se bat cu pumnii în piept politicienii români la Bruxelles pentru Republica Moldova și „frații de peste Prut”, când la București stârnesc silă prin deciziile lor controversate. Un semnal extrem de negativ care poate anula multe dintre eforturile făcute anterior. Concret este vorba despre așa-zisa curățenie pe care Guvernul Ponta o face în cazul imobilelor închiriate de la RAAPPS către diverși foști sau actuali demnitari. Fundații, asociații și alte ONG-uri care ocupă mai mult sau mai puțin legal aceste spații. Dar ce se întâmplă atunci când „aleșii neamului” își bat joc de „patrioții neamului”? Răspunsul a venit astăzi sub forma unei evacuări ordonate de către Guvernul Ponta dintr-un apartament al RAAPPS a fostului deținut politic al regimului separatist de la Tiraspol, Ilie Ilașcu. Acesta figurează cu un apartament de 132,8 metri pătraţi, pentru care achită chirie de 429,73 de euro, într-o listă cu sute de chiriaşi ai RAAPPS. Culmea, o locuință oferită tot de guvernul României pe când Adrian Năstase era premier. Chiar dacă nu are nicio restanță de plată către RAAPPS și alte regii care asigură întreținerea apartamentului, Ilie Ilașcu este dat afară în stradă prin ordinul premierul Victor Ponta. O situație revoltătoare pentru un om care a pătimit în temnițele lui Igor Smirnov pentru că s-a încăpățânat să rămână român. Un om condamnat la moarte de regimul separatist de la Tiraspol în 1993 și care ulterior a fost întemnițat vreme de nouă ani (1992-2001). (Sursa (citeste mai mult))
 • Ponta inventează legi în interesul infractorilor
  Prin intermediul Mediafax, premierul Victor Viorel Ponta ne dezvăluie din puțul gândirii sale anti-democratice. Cocoțat la conducerea României, la fel ca precedesorul său de tristă aminire – și mă refer inclusiv la mentorul său politic, deținutul eliberat condiționat Adrian Năstase -, Che Gargara începe să se creadă izvor de lege.
  Și nimeni nu îl trage de mânecă pe marele absolvent de drept să-i spună că în practica instituţiilor publice tipic europene, inclusiv a ministerelor, dacă un ministru, în general un demnitar, este pus sub acuzare de procurori, conform unei legi nescrise care ţine de păstrarea integrităţii imaginii instituţiei pe care vremelnic o conduce, insul respectiv îşi prezintă demisia. Sau este demis. Ține de obraz, de bun simț, de educație – de tot ceea ce lipsește grupului infracțional organizat care s-a prăvălit peste România, ocupând-o ca pe o feudă încă de anul trecut. (Sursa (citeste mai mult))

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIX)”

 1. Tofan Mihai says:

  mai 29th, 2017 at 9:20

  Ilie Ilascu ca si Iurie Rosca sau Marian Munteanu sint niste mari dezamagiri ptr mine care am trait si m-am implica in politica de dreapta democratica din Romania minat de naivitate si idealism si crezind sincer ca societatea romaneasca se poate schimba repede inj bine.Ilascu nu trebuie uitat dupa eliberare a devenit membru PRM si chiar senator PRM 2000-2008 LUCRU CARE NU PREA APARE IN BIOGRAFIILE SALE ca si faptul ca a fost inainte de ’90 ofiter al armatei URSS ! .PRM partidul securistilor duri si puri devenit spre final si prorus si pro Putin.Ilascu dupa cite stiu a comis un accident de circulatie soldat cu moartea victimei sau victimelor sale la inceputul anilor 2000 si asta l-a scos definitiv din viata politica daca nu cumva l-a si bagat iar in inchisoare.Despe intemnitatii de la Tiraspol ca si despre cei 3 lideri ai Pietii Universitati de la inceputul lui ’90 se spunea ca 2 din acestia (realitatea a devenit ca toti 3 golanii ) erau oameni ai serviciilor speciale (SRI , KGB…).Si Leonida Lari facuta deputata de aceiasi securisti patrioti de la PRM era in decembrie ’89 in momentul Revolutiei din Romania deputatr al Sovietului Suprem al URSS ! Asa ca …

 2. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XX) | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 16th, 2019 at 8:17

  […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIX) […]

 3. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXI) | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 17th, 2019 at 17:54

  […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIX) […]

 4. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXIII) | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 17th, 2019 at 17:58

  […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIX) […]

 5. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXIV) | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 8th, 2019 at 10:12

  […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIX) […]

Adauga un comentariu