Ştiri care nu s-au văzut la tonomatele mogulilor (XV)

duminică, mai 21, 2017 9:10
Posted in category Mass-media

Stiri

  • Invenţia unei clujence ar putea schimba viitorul construcţiilor. A fost premiată chiar şi în Coreea de Sud
    O clujeancă a creat un nou tip de beton care are multiple întrebuinţări şi ar putea deveni un hit în domeniul construcţiilor. Invenţia sa a fost premiată la numeroase saloane din România, Croaţia, Republica Moldova şi Coreea de Sud.
    Ofelia Corbu se poate mândri cu lucrarea de doctorat la care a lucrat patru ani şi pe care a prezentat-o la mai bine de 20 de ani de la absolvirea Facultăţii de Construcţii de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Ea a reuşit să creeze betonul din deşeuri de sticlă, iar invenţia sa a fost brevetată şi a câştigat numeroase premii la saloanele de inventică din România, Croaţia, Republica Moldova şi din Coreea de Sud.
    Chiar dacă betonul din deşeuri de sticlă este de două ori mai scump decât cel obişnuit, acesta aduce o serie de beneficii. El este impermeabil, rezistent la îngheţ-dezgheţ şi la uzură.
  • Metoda SUPER RAPIDA ca sa-ti incarci telefonul
    Ce faci atunci cand ai foarte putin timp pentru a-ti incarca telefonul?
    Daca vrei sa iti incarci rapid telefonul, pune-l in „Mod Avion” / „Airplane Mode”. In felul acesta, se va incarca mai repede, pentru ca nu e conectat la reteaua de telefonie mobila si are mai putine functii active.
    In cazul in care trebuie sa fugi la o intalnire si mai ai doar 20 de minute in care poti sa-ti tii telefonul conectat la laptop sau la priza, este o metoda pe care o poti folosi.
    Nu uita, insa, ca atunci cand esti in Mod Avion, nu poti primi sau initia apeluri telefonice! Daca nu vrei sa folosesti telefonul in timp ce se incarca, poti chiar sa il inchizi.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • Cine este clujeanul care a fondat platforma cumpărată de Facebook cu 500 de milioane de dolari
    Sergiu Biriş şi-a început cariera în IT ca designer web şi a devenit cunoscut ca fondatorul Trilulilu, primul şi cel mai mare site autohton de sharing. El a absolvit Facultatea de Studii Europene din Cluj-Napoca, secţia Management în 2006, după care a urmat cursurile unui masterat în publicitate. Sergiu Biriş, Andrei Dunca şi Mark Trefgarne au înfiinţat, în urmă cu 7 ani, Liverail, platforma cumpărată azi de Facebook.
    Platforma Liverail este una din cele mai mari din lume când e vorba de marketplace pentru publisheri şi advertiseri, servind peste 7 miliarde de reclame video pe lună pentru clienţi din toată lumea. În clasamentul Comscore din 2013 Liverail este pe locul 2 în Top 10 reţele de video advertising cu cele mai mult văzute reclame servite (pe primul loc fiind Google). Următoarele sunt BrightRoll, ADAP.TV, Specific Media, Tubemogul, Hulu, Tremor Video, AOL şi Videology. Printre clienţii startup-ului se numără Major League Baseball (MLB.com), ABC Family, A&E Networks, Gannett, Dailymotion. Firma a ajuns să aibă 170 de angajaţi iar sediul central este în San Francisco, locul zero (alături de Silicon Valley) pentru startup-urile din tehnologie/Internet. Azi Facebook a anunţat achiziţionarea Liverail (şi Liverail în acelaşi timp) şi, potrivit Techcrunch, suma de achiziţie posibil să fie între 400-500 milioane de dolari. Având în vedere achiziţiile trecute ale Facebook cât şi veniturile Liverail (100 milioane dolari anul trecut cu o creştere de 300% pe an) suma de achiziţie pare a fi plauzibilă.
  • Ce maşină merită să cumperi: cu motor pe benzină sau cu motor diesel?
    În cazul în care călătoriţi mult, mai rentabil este un motor diesel, în caz contrar alegeţi un motor cu aprindere prin scânteie – aceasta este opinia specialiștilor.
    Diesel versus benzina)
  • Aparatul care va permite aproape oricui să călătorească în spațiu din 2016
    Un veritabil montgolfier spațial pus la punct de compania World View este pe punctul de a-i permite ‘oricui’ – sau aproape oricui – să călătorească în spațiu din 2016, semnalează The Huffington Post, potrivit căruia cucerirea spațială se mai democratizează un pic după ce numai staruri ca Ashton Kutcher sau Tom Hanks își puteau lua un bilet pentru a călători cu ‘SpaceShipTwo’, al companiei Virgin Galactic, potrivit AGERPRES.
    Noul tip de aparat este cel puțin atipic. Construit în 2011, acest sistem compus dintr-un uriaș balon de heliu atașat unei capsule va putea transporta șase pasageri și se va putea ridica la o altitudine de aproape 32 de kilometri, în stratosferă, în circa două ore. Această distanță va fi mai mult decât suficientă pentru a admira frumoasele rotunjimi ale Terrei.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • Bitcoin stârneşte interesul antreprenorilor români
    Moneda virtuală Bitcoin începe să fie tratată cu seriozitate şi în ţara noastră, după ce din ce în ce mai mulţi antreprenori au renunţat să mai creadă că aceasta este o simplă schemă Ponzi.
    Ceea ce mulţi considerau a fi o glumă la început s-a dovedit a fi o sursă de îmbogăţire pentru alţii. Moneda virtuală Bitcoin, creată de Satoshi Nakamoto, despre care nimeni nu ştie dacă există sau dacă este un grup, a făcut carieră în întreaga lume, iar acum a atras atenţia mai multor antreprenori români.
    Bitcoin este o monedă virtuală. Aceste monede sunt descentralizate şi anonime, adică nu există o entitate legală care să deţină sistemul şi nici nu sunt tipărite sau generate de vreo ţară. Monedele Bitcoin se bazează pe web şi pe crearea prin reţele de tip peer-to-peer (de la utilizator la utilizator). Bitcoin poate fi comparat cu o marfă virtuală.
    Cum se obţin Bitcoini? Tot ce ai nevoie este un computer care să lucreze pentru tine şi să mineze după această marfă valoroasă. Bitcoinii nu sunt altceva decât numere formate din 64 de cifre. Instalând un program în computerul tău, poţi să îţi pui computerul să rezolve câteva puzzle-uri complexe şi să genereze aceste numere de 64 de cifre. Odată ce computerul tău generează un astfel de număr, vei obţine Bitcoini. Pentru rezolvarea acestor puzzle-uri super complexe este nevoie de o foarte multă putere de calcul. Pe măsură ce numărul monedelor puse în circulaţie creşte, aceste puzzle-uri devin şi mai complexe, crescând costul puterii de procesare necesare generării lor şi prin asta stabilind un anumit nivel de preţ. Masa monetară este în prezent de circa 11 milioane de unităţi în circulaţie şi va ajunge până în 2130 la 21 milioane de unităţi, după care se va opri, oferta fiind limitată. Tocmai această ofertă limitată îi creşte şi mai mult valoarea. Un Bitcoin valorează în prezent 609 dolari.
    (Sursa (citeste mai mult))

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Ştiri care nu s-au văzut la tonomatele mogulilor (XV)”

  1. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVI) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 15th, 2019 at 8:22

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XV) […]

  2. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVII) | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 17th, 2019 at 17:49

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XV) […]

  3. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVIII) | A șaptea dimensiune says:

    mai 11th, 2019 at 7:52

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XV) […]

Adauga un comentariu