Ştiri care nu s-au văzut la tonomatele mogulilor (XXIV)
marți, mai 30, 2017 16:35- Sergiu Nicolaescu în filmul pentru copii ‘Cu mințile spălate’
Duminică dimineață (se întâmpla în 2010 – n.m.), PRO TV dă în reluare ‘Pistruiatul’, cu viitorul senator social-democrat Sergiu Nicolaescu. Pentru generația mea, mă refer la puștii care au prins cozile la pâine, lapte, ouă și hârtie igienică, serialul ăsta cu ilegaliști care sabotau mașina de război nazistă a fost printre cele câteva moduri plăcute de a ne petrece timpul liber în fața televizorului Diamant alb-negru, înainte de a ieși pe maidan, la o miuță. M-am uitat cu o nostalgie teribilă la scenele alea jucate prost, la decorurile gogonate ale Bucureștiului anilor ’40, însă, ușor-ușor, m-a apucat o senzație de usturime mintală. M-am întrebat ce mai caută totuși această mizerie ideologică pe un post de televiziune în anul 2010. Pe bune, dar filmul acela care mi-a perforat cândva imaginarul eroic era, de fapt, o otravă pe care Sergiu Nicolaescu mi-a injectat-o în creierul moale, de pioner educat să creadă că tovarășii comuniști erau destul de mișto. Și zău că mi-ar plăcea ca, măcar în ultima clipă, bătrânul regizor social-democrat, care a spat cadavrele ilegalismului comunist, să-și ceară scuze față de generația mea pentru că a vrut să ne păcălească cu ‘Pistruiatul’. (Alin Ionescu, ‘Academia Cațavencu’) - Povestea unei familii de romani vanate de Securitatea lui Ceausescu, pe prima pagina din Guardian
„In anul 1983, Ion Bugan, imbracat in cel mai bun costum inchis la culoare din casa, si-a parcat Dacia rosie in mijlocul strazii la ora de varf, s-a urcat pe masina si a inceput sa strige: „Criminalule, nu te vrem la conducere!”. „Tu ce aperi, dinastia Ceausescu sau libertatea omului?”, a mai strigat acesta”, incepe povestea pe Guardian.
- Mihai Bendeac atacă Biserica Ortodoxă
Actorul Mihai Bendeac a postat un mesaj șocant pe Facebook, în care a criticat în termeni extrem de duri Biserica Ortodoxă, atrăgând atenția fanilor care nu au întârziat cu comentariile și reacțiile.
Religia este „un rău mai mare decât orice sectă satanică”, a scris Mihai Bendeac, într-o postare în care demolează tot ceea ce are legătură cu biserica, subliniind, totuşi, că în opinia sa „Dumnezeu e iubire”, nu o forţă care pedepseşte.
„Promit solemn și ferm că NU voi mai intra, începând din azi, în nicio biserică ortodoxă. Mi-e greață de TOT ce înseamnă religie. E un rău mai mare decât orice secta satanică. Există o teamă stupidă de a vorbi deschis despre asta. Cum să vorbești religia de rău?! Te bate Dumnezeu! Da’ cine e Dumnezeu? Moroșanu?! Ba chiar se și spune că e cumplit „blestemul preotilor”. Uite părerea mea. Dumnezeu nu face rău. Niciodată! Nimănui! Dumnezeu e Iubire. Așa că, decât să pup eu mâna unor borfași mercantili turnători, n-ar vrea să mă pupe ei? Ghici unde? Treziți-vă!!!”, a scris Mihai Bendeac pe Facebook. (Sursa) - În 1940, matematicianul Kurt Gödel, cunoscut mai ales ca fiind un personaj excentric al vremurilor sale, susținea că a găsit dovada științifică a existenței lui Dumnezeu!
Fapt remarcabil: se spune că matematicianul nu a suflat un cuvânt despre descoperirea sa, până când nu a fost sigur că va muri! Formula matematică a existenței lui Dumnezeu a fost publicată abia în 1980, la 40 de ani de când fusese găsită. Pe ce și-a bazat argumentul Gödel? În primul rând a pornit de la o ”descriere” aparent simplă a Sfântului Anselm, conform căreia Dumnezeu este cel mai impunător lucru din Univers. Nicio ființă mai puternică nu putea fi imaginată de mintea umană. Prin umare, dacă Dumnezeu nu există, atunci trebuie să ne gândim la o ființă și mai puternică decât el și care, evident, există. Cum nu a fost posibil, prin definiție, a imagina un lucru mai impozant decât cel mai impunător lucru imaginabil, atunci, Dumnezeu trebuie să existe. Conform specialiștilor, Gödel a modificat puțin argumentul lui Anselm, folosind logica modală, care face distincţia dintre diferitele ipostaze ale supoziţiilor. Unele supoziţii sunt demonstrabile printr-un cuvânt, altele prin mai multe cuvinte şi unele prin toate cuvintele existente, fapt pentru care sunt considerate necesare. Pornind de la logică modală, matematicianul a susţinut că Dumnezeu dacă există, atunci există în toate cuvintele necesare, iar dacă nu există, atunci o face în acelaşi mod necesar. Dacă Dumnezeu este o fiinţă mai puternică decât orice, atunci el există necondiţionat în toate cuvintele, iar dacă nu există, atunci nu există în toate cuvintele necesar, ceea ce înseamnă că până la urmă există. În 1939, Gödel şi soţia sa au fugit din calea naziştilor, angajându-se la Princeton, unde a fost coleg cu Einstein, cu care, de altfel, a şi legat o strânsă prietenie. Despre Gödel se presupune că ar fi avut anumite probleme mentale încă de când s-a născut, dar acestea au devenit din ce în ce mai evidente odată cu înaintarea în vârstă. Obsesia paranoidă a lui Gödel a fost aceea că va fi ucis prin otrăvire sau infectare, astfel că, pentru a se feri de acest lucru, nu mergea nicăieri decât echipat cu o mască stranie, care îi acoperea integral faţa, cu excepţia orificiilor pentru ochi, curăţa si dezinfecta excesiv tacâmurile şi farfuriile şi nu consuma decât mâncare făcută de soţia sa. Când aceasta a murit, a refuzat să mai mănânce şi a murit, pur şi simplu, de foame. Există și astăzi voci care spun că excentricul matematician ar fi fost de fapt omorât de către o organizație secretă.
- Crin Antonescu, chiulangiu notoriu încă din primul an de stagiatură
O fișă de apreciere întocmită în anul 1986 de către un colectiv de profesori de la locul de muncă al lui Crin Antonescu a fost dată publicității de către jurnalistul Dan Badea. El a publicat pe blogul personal fișa în care Antonescu primește doar calificativul Satisfăcător în condițiile în care calificativele Bine și Foarte bine erau ușor obținute de majoritatea stagiarilor.
Unul dintre motivele pentru care Crin Antonescu nu era apreciat este o trăsătură pe care o păstrează chiar și astăzi: numărul mare de absențe.
„Tov. prof. Antonescu George a predat istorie, geografie şi lb.franceză (cls.V-VIII şi a VII), a fost dirigintele clasei a VI-a. Activitatea tov. prof. în şcoala noastră a fost scurtă, doar de 5 luni, venind la 1 febr. 1986. (…) A întocmit proiecte didactice foarte puţine. (…) A absentat foarte mult de la ore, pe diferite motive, absenţe ce au avut repercursiuni în asimilarea cunoştinţelor de către elevi. (…) Nu a participat la cercurile pedagogice. Nu a desfăşurat o activitate educativă cu elevii clasei a VI-a ce au abateri grave de la disciplină. Nu s-a achitat de sarcinile trasate de conducerea şcolii privind: ornarea clasei, organizarea cabinetului de ştiinţe sociale, îmbunătăţirea frecvenţei elevilor la cursuri. Calificativul propus: SATISFĂCĂTOR“ – au consemnat colegii lui Crin Antonescu din anii ’80, în ”Fișa de apreciere” de la finalul primului an de muncă al chiulangiului. - In 45 de state din America scrisul de mana va deveni de anul viitor materie optionala in scoli
In 45 de state americane scrisul de mana va deveni de anul viitor materie optionala in scoli. Aceleasi state au decis ca in locul caligrafiei elevii sa studieze ca disciplina scolara – Word-ul. In Marea Britanie, 40% dintre persoanele participante la un sondaj de opinie au declarat ca nu au mai scris nimic de mana de mai bine de 6 luni. - Pagodele țiganilor din Buzescu au fost construite pe evaziuni incredibile și proxenetism
Buzescu, Teleorman. Satul românesc care a făcut înconjurul lumii după ce a apărut în National Geographic. Un sat cu mai puțin de 5.000 de suflete, fără canalizare dar cu peste 100 de palate țigănești înșirate pe un kilometru, la șosea.
Zaharia Bureaţă are o avere de 2,2 milioane de euro și spune că strâns-o din afaceri cu ”feroase și neferoase”. Aceeași poveste a stat și la baza averii de 4 milioane de euro a lui Dan Finuțu. Supranumit ”prințul” din Buzescu, acesta a murit în vară, într-un accident auto. Finuțu era nașul de cununie al lui Ambasador, fiul interlopului Bercea Mondialu. Din 2005, locuia într-un palat care copia Judecătoria din Caracal, singura instanță din România care l-a condamnat vreodată.
În realitate, afirmă surse din Poliția Teleorman, palatele au fost construite de pe urma evaziunii fiscale și a traficului de carne vie. Este și cazul celor care aparțin de clanul Nejloveanu. La începutul anului trecut Bogdan și Marius Nejloveanu au fost prinși de polițiștii din Marea Britanie.
Cei doi erau capii unei rețele de proxeneți care erau ademeneau tinere din familii modeste din Teleorman, le băteau, le violau, iar apoi le obligau să se prostitueze în cluburile din Anglia. Lista infracțiunilor comise de țiganii din Buzescu e lungă.
Membri ai unei alte familii din Buzescu, cunoscută drept Ipsilanti, sunt cercetați în stare de libertate pentru 65 de acte de înșelăciune, violare de domiciliu și tâlhărie pe raza jmai multor județ, inclusiv a municipiului București.
Citeste si articolele:
Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXVI) | A șaptea dimensiune says:
ianuarie 5th, 2019 at 8:52
[…] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXIV) […]
Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXV) | A șaptea dimensiune says:
aprilie 17th, 2019 at 18:42
[…] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXIV) […]
Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXVII) | A șaptea dimensiune says:
aprilie 17th, 2019 at 18:50
[…] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXIV) […]