Theodor Stolojan şi afacerea Megapower

luni, octombrie 26, 2020 11:41
Posted in category Mass-media

Theodor StolojanTheodor Stolojan a fost prim-ministrul României un an de zile, în 1992, fiind o apariţie insolită la începutul anilor ’90. Prin limbaj şi comportament s-a distanţat clar de politrucii comunişti care au pus mâna pe putere în decembrie 1989. Şi totuşi, a avut, în calitate de ministru de finanţe în guvernul Petre Roman, şi câteva greşeli monumentale. Una dintre ele este descrisă într-un scurt material din 2004, atunci când Theodor Stolojan era candidat la Preşedinţia României (înlocuit, în ultimul moment de Traian Băsescu, cel care avea să ajungă Preşedintele României în 2004) şi preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL).

Theodor Stolojan, căpitanul Megapower

Dezastrul Megapower l-a avut ca autor moral pe Theodor Stolojan. Pe atunci ministru de Finanţe, Stolojan a aprobat un credit de 12,4 milioane de dolari de al BRD, pentru investiţii în Megapower, într-un proiect de domeniul ştiinţifico-fantasticului, constând în utilizarea tehnologiei cvasi-rezonante în alimentarea electronică. Investiţia a fost deturnată şi tocată în cu totul alte domenii de activitate.

Între timp, Megapower, înfiinţată în California de nişte şmecheri din Carpaţi, cu un capital de 296 dolari, a dat faliment.

La paguba BRD se mai adaugă încă una de 7,9 milioane dolari, de la Bancorex, reprezentând un credit pentru acelaşi falimentar Megapower.

Noi am rămas (în 2004 – n.m.) cu moştenirea Stolojan, candidatul PNL la Preşedinţia României, iar statul român, cu o gaură de 20,3 milioane dolari, graţie şi lui Theodor Stolojan. (“Academia Caţavencu”, nr. 654/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu