Victor Babiuc, unul dintre hoţii din politica românească

sâmbătă, decembrie 15, 2018 20:22
Posted in category Justitie

Victor BabiucPe vremea când era ministru al Apărării, Victor Babiuc a efectuat o vizită oficială în Israel, unde a încheiat un contract cu Autoritatea Israeliană pentru Dezvoltarea Armamentului – RAFAEL, în valoare de un miliard de dolari. “Armata română are nevoie de tehnică nouă”, s-a justificat ministrul în faţa preşedintelui ţării (Emil Constantinescu, la acea vreme – n.m.).

În 1999, MApN a achiziţionat în baza înţelegerii cu israelienii rachete antitanc “Galil”, în valoare de aproximativ 454 milioane de dolari. Suspiciunile legate de clauzele confidenţiale ale contractului au apărut în momentul arestării omului de afaceri Shimon Naor, acuzat că a vândut armament românesc în ţări aflate sub embargo ONU. Cum o parte dintre anchetatori proveneau din Direcţia Generală de Informaţii a Apărării (DGIA), ni se pare aproape firesc târgul pe care aceştia i l-au propus lui Naor: “Ni-l dai pe Babiuc şi te facem scăpat!” Ceea ce s-a şi întâmplat.

Cum se bănuia, pentru acel contract Babiuc a primit o sumă mare de bani de la israelieni. La scurtă vreme după încheierea contractului cu RAFAEL, Babiuc şi-a înregistrat o firmă privată în care aportul său de capital a fost de 60.000 de dolari. Asta în condiţiile în care salariul său de ministru nu depăşea 500 de dolari pe lună (realizaţi ce salarii de căcat erau în România, care nu era membră a Uniunii Europene în 1999, dacă un ministru avea aproximativ 500 de dolari pe lună; asta ar trebui să afle şi jegurile care spun că, fără UE, în România s-ar trăi bine – n.m.). (“Academia Caţavencu”, nr. 557/2002)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu