Unde comandăm baterii pentru autoturisme

duminică, martie 14, 2021 10:26
Posted in category Diverse

Baterie autoBateria la maşină, sau acumulatorul cum spun unii, trebuie înlocuită periodic. O putem schimba în momentul în care începe să dea rateuri, adică este pe ducă, sau în momentul în care maşina nu mai porneşte, bateria fiind “moartă”.

Când vine vremea să comandăm online baterii autoturisme, este recomandabil să alegem cu grijă modelul bateriei auto, în funcţie de caracteristicele maşinii.

După vreo 5 ani, sau mai mulţi, sau mai puţini, avem de înlocuit bateria auto, fie că ne place, fie că nu. Deşi se montează fără prea mare dificultate, alegerea modelului de baterie auto trebuie făcută cu mare grijă. Ne-am putea întreba după ce criterii se alege acumulatorul auto, atunci când trebuie înlocuit. Ei bine, iată mai jos câteva criterii de care trebuie să ţii cont atunci când ai de comandat online bateria pentru autoturismul tău (sau o cumperi efectiv de la depozitul sau magazinul auto).

Compatibilitatea cu modelul tău de maşină
Cum se află această informaţie? Păi, te duci şi te uiţi în cartea tehnică a maşinii, în manualul de utilizare al maşinii. Acolo vei găsi, la un moment dat, şi informaţia despre caracteristicile bateriei auto care a echipat, până la momentul schimbării, maşina ta. Dacă nu verifici acest element, s-ar putea să te trezeşti că ai comandat o baterie auto incompatibilă cu modelul tău de maşină.

Capacitatea bateriei auto
Este caracteristică importantă, exprimată în amperi pe oră (Ah). Nu-i nimic dacă nu-ţi aminteşti de la cursul de fizică ce este amperul pe oră, important este că pe maşina ta trebuie montată o baterie auto cu un anumit număr de amperi pe oră (Ah), mărime inscripţionată şi pe bateria veche, pe care o înlocuieşti. De asemenea, tot în manualul de utilizare al maşinii vei găsi şi această informaţie.

Tipul bateriei auto
În momentul în care ţi-ai cumpărat maşina, presupunând că ai cumpărat o maşină nouă, există un anumit model de baterie montat pe ea. E de preferat să o înlocuieşti cu acelaşi model. Producătorii maşinii au ştiut cel mai bine ce tip de baterie să pună pe maşină. În eventualitatea în care nu găseşti exact modelul de baterie ce trebuie înlocuit, poţi opta pentru un al model, dar cu caracteristici identice sau, în cel mai rău caz, apropiate.

Garanţia oferită de producător
Fiecare producător de baterii auto acordă o perioadă de garanţie pentru bateria pe care ai comandat-o, cu condiţia folosirii corecte a acesteia. Dacă eşti interesat de o perioadă în care bateria auto să fie în garanţie, este bine să verifici, la modelul pe care l-ai ales, cât durează această perioadă.

Reciclarea bateriei auto uzate
Atunci când comanzi o baterie nouă, trebuie să te gândeşti şi la varianta în care poţi scădea preţul bateriei auto, folosind o promoţie, oferind în schimb bateria uzată. În acest fel ai reciclat şi bateria uzată, ai făcut şi economie la achiziţia bateriei noi. Aici intervine un studiu de piaţă, adică să te informezi unde ai putea oferi bateria uzată, plus nişte bani, pentru o baterie auto nouă.

Configuraţia bateriei auto
Deşi este un factor subiectiv, s-ar putea să te loveşti de această problemă atunci când bateria auto trebuie mutată, în portbagaj, de exemplu, sau în alte locuri. Există modele de baterii auto cu mâner, care-ţi vor facilita mutarea.

Pornirea bateriei auto la rece
Deşi de acest criteriu se ţine cont atunci când verifici compatibilitatea cu modelul tău de maşină, este bine de ştiut că la motoarele pe benzină curentul de pornire are anumite valori, iar motoarele diesel are alte valori. Dacă nu alegi modelul de baterie pe care-l înlocuieşti, este bine să fii foarte atent la modelele similare, această atenţie îndreptându-se spre capacitatea bateriei auto de a porni la rece, mai ales în perioadele anului când temperaturile coboară frecvent sub zero grade.

După ce am comandat online bateria, este bine să fim atenţi şi la întreţinerea ei. Bateria auto trebuie menţinută curată şi ferită de contactul cu apa. Este indicat să reduceţi numărul consumatorilor care solicită bateria, mai ales pe timpul staţionării, dacă vă doriţi o baterie funcţionabilă o perioadă mai lungă de timp.

De asemenea, dacă maşina are o staţionare prelungită (nu este folosită o perioadă mai lungă de timp), se recomandă decuplarea uneia dintre bornele bateriei autoturismului.

Aşadar, când va veni vremea să schimbăm bateria maşini noastre, s-o facem în cunoştinţă de cauză, pentru drumuri liniştite şi relaxante cu maşina.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu