Unde comandăm online carne de vita

miercuri, ianuarie 4, 2023 7:37
Posted in category Diverse

Carne de vitaAstăzi avem acces nelimitat la informaţii, aşa cum n-a mai fost niciodată. Această adevărată revoluţie informaţională ne permite să comandăm online aproape orice produs, de oriunde din lume. Nu putea face excepţie carnea de vită. O alegere inspirată este aceea de a comanda online carne de vita Angus la standarde înalte de calitate.

Se poate alege dintr-un sortiment bogat, în care sunt combinate diverse elemente. Mai mult, putem crea propria combinaţie de elemente, în funcţie de preferinţele fiecăruia dintre noi. Preţurile sunt accesibile, mai mici decât cele obişnuite, din locurile de unde ne aprovizionăm zilnic.

Dar haideţi să vedem şi un pic de istorie al consumului de carne de vită. De unde provin bovinele? Descoperirile arheologice arată că bovinele provin din bouri, animale care au existat cu mai bine de 10.000 de ani în urmă în Orientul Mijlociu. Aceste animale, mari în acele vremuri, erau vânate pentru carnea lor. Odată cu evoluţia umanităţii, bourii au fost domesticiţi, fiind ulterior crescuţi şi hrăniţi de oameni.

Prima ţară în care este amintită carnea de vită, dorită pentru consum, a fost Anglia, după anul 1066. În Evul Mediu, carnea de vită era prezentă în meniul nobilimii, simbolizând bogăţia. În special la petreceri şi alte evenimente deosebite, nobilii îşi încărcau mesele cu carne de vită din belşug.

Bovinele erau foarte populare şi în Spania, până spre mijlocul mileniului al doilea. Odată cu descoperirea Americii, colonizatorii europeni au dus exemplare de bovine şi pe acest continent. Aşa se face că primele vite au ajuns în Jamestown (Virginia) prin anul 1611. Pentru a nu depinde de importul vitelor din Europa, cei care ajungeau în America au început să înmulţească şi să crească bovine acolo, astfel încât, după anul 1630, America producea propria carne de vită.

După anul 1600, în Europa, carnea de vită şi preparatele din carne de vită erau cele mai populare meniuri, îndeosebi cu ocazia sărbătorilor. Cel mai vechi restaurant din Londra, apărut în 1798, avea în meniu diverse preparate din carne de vită.

În 1904, la St.Luis (SUA), este vândut primul hamburger din carne de vită. A urmat primul lanţ de magazine specializate în hamburgeri, apărut pe la 1921, în Kansas.

Treptat, SUA depăşeşte Anglia în ce priveşte numărul de bovine folosite pentru consumul de carne de vită. În secolul al XIX-lea, în SUA, o singură turmă avea aproximativ 3.000 de exemplare. De altfel, nu mai puţin 16 foşti preşedinţi americani au avut o fermă în proprietate.

Câte ceva despre consumul de carne de-a lungul timpului

Carnea se consumă din cele mai vechi timpuri, datorită aportului său de proteine şi minerale, plus alte substanţe necesare bunei funcţionări a organismului nostru. Carnea de vită este o importantă resursă de fier, fiind bogată şi în vitaminele B şi E.

La începurile istoriei, principalul mijloc prin care se putea procura carnea era vânătoarea. În antichitate, oamenii trăia din agricultură şi vânat. Odată cu formarea primele comunităţi, a primelor aşezări umane, apare şi creşterea animalelor domestice, printre ele numărându-se bovinele. Domesticirea animalelor a schimbat mult în bine hrana oamenilor, consumul de carne, atât de importantă pentru organism, nu mai depindea de rezultatul vânătorii.

În toate culturile europene antice sau moderne, dar nu numai, carnea de vită a fost folosită pentru hrana oamenilor, pentru a le asigura acestora vigoarea şi aportul de proteine, minerale şi vitamine atât de necesare unei stări de sănătate optime.

Odată cu revoluţia industrială, au apărut primele fabrici de conserve din carne şi prima mare diversificare a produselor preparate din carne. Tot ce vedem astăzi în jurul nostru, gama extrem de diversă a produselor din carne de vită, se datorează evoluţiei tehnologiei, cea care a permis conservarea şi păstrarea produselor din carne pentru o perioadă îndelungată.

Carne de vitaRevenind la prezent, putem comanda online carne de vită, din rasa Angus, bovine crescute ecologic, hrănite de păşunile din Transilvania, acolo unde fermele de bovine sunt renumite pentru carnea lor proaspătă şi de cea mai bună calitate. Bovinele sunt hrănite şi crescute natural, fără a utiliza hormoni de creştere sau alte substanţe de acest fel, aşa încât carnea de vită are un gust deosebit.

Iată şi datele de contact, pe care le puteţi folosi pentru a comanda poate cea mai bună carne de vită din România.

Karpatem Meat, strada Octavian Goga nr. 1, 550370 Sibiu, România

Telefon: +40 374 941 646

E-mail: info@premiumangus.ro

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu