Windows a încercat să copieze cea mai bună caracteristică Mac OS și rezultatul este modest

sâmbătă, decembrie 18, 2021 15:18
Posted in category IT

Windows, Find My Mouse
Una dintre funcțiile preferate ale utilizatorilor sistemului de operare Mac OS este „shake mouse pointer to locate”. Măreşte cursorul la o dimensiune comic de mare atunci când scuturați mouse-ul, ajutându-vă să găsiți cursorul atunci când este ascuns în colțul ecranului sau ascuns pe unul dintre multele monitoare. În cele din urmă, Microsoft a încercat să copieze această caracteristică, iar rezultatele sunt destul de dezamăgitoare.

Cea mai recentă versiune a Microsoft PowerToys, un instrument gratuit care adaugă funcții avansate sistemelor de operare Windows 10 și Windows 11, are acum un instrument „Find My Mouse” care evidențiază cursorul pierdut. Doar atingeți de două ori tasta CTRL din stânga de pe tastatură pentru a estompa ecranul și pentru a pune în lumină pictograma cursorului. Apoi, faceți clic pe orice tastă pentru a închide „Find My Mouse”.

Deși este plăcut să vedem că Microsoft construiește această caracteristică pentru Windows, avem câteva probleme cu implementarea acesteia. Cea mai mare problemă este că „Find My Mouse” nu ar trebui să fie o exclusivitate PowerToys. De asemenea, declanșarea „Find My Mouse” cu butonul CTRL nu este foarte intuitivă – atunci când oamenii pierd urma cursorului, își mișcă mouse-ul mult. Ei nu apasă o grămadă de taste aleatorii.

Spre meritul Microsoft, „Find My Mouse” este destul de personalizabil. Puteți să dezactivați funcția în timpul jocului, să îi schimbați culoarea și chiar să schimbați viteza de animație. Dar ar fi avut mai mult sens ca Microsoft să copieze mult mai bine ceea ce a introdus Apple; nu este nevoie să reinventezi roata pentru ceva care a fost deja perfecționat.

Sunt sigur că unii oameni spun „această caracteristică nu este nouă”, ceea ce este doar pe jumătate adevărat. Windows are un instrument foarte vechi „Find My Mouse” în setările sale de personalizare, dar acest instrument doar desenează un cerc urât în jurul cursorului, în loc să-l evidențieze corect.

Via ReviewGeek.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu