Cum a avut grijă ciuma roşie ca hoţii României să nu păţească nimic

miercuri, aprilie 15, 2020 9:31

CiolacuÎn cazul în care simţiţi nevoia de încă o mostră despre cum se face sau, mai degrabă, nu se face (nu se făcea în perioada 2002-2004, perioadă în care România era guvernată de PSD = ciuma roşie, n.m.) prevenirea spălării banilor în ţara noastră, citiţi cu atenţie cele ce urmează.

În data de 29 august 2002, Oficiul CEC pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării banilor primeşte de la Sucursala CEC Iaşi un raport de tranzacţii suspecte.

Nişte firme stranii transferau sute de milioane de lei dintr-un cont într-altul şi aceste jonglerii financiare numai legale nu păreau a fi.

O parte din banii aceştia dubioşi au ajuns inclusiv la PeSeDista societate Rafo Imperial Oil SA. Să zicem că, până aici, e clar.

Pe 30 august 2002, Banca Naţională a României (BNR) primeşte de la Oficiul CEC pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor o adresă cu toate tranzacţiile dubioase anexate.

Pe 2 septembrie 2002, BNR comunică Oficiului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor raportul primit de la CEC.

Obligaţia Oficiului (condus la vremea respectivă de Ioan Melinescu) era ca, imediat, să comunice Parchetului datele respective.

Cu mare greutate, pe 13 noiembrie 2003, Oficiul se hotărăşte dă informeze Parchetul despre acele tranzacţii.

Raportul ajunge la Parchet abia pe 14 ianuarie 2004.

Calculaţi dumneavoastră, vă rog, timpul scurs aiurea din data de 2.09.2002 până la 14.01.2004, şi veţi afla cam câte miliarde de lei s-au spălat în acea perioadă, numai la Sucursala CEC Iaşi sau, dacă vreţi, în ce ritm se făcea prevenirea spălării banilor de cătrea statul PSD-ist devenit, încă din acea perioadă, stat mafiot. (“Academia Caţavencu”, nr. 646/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu