Un zvon cu parfum de credibilitate: Windows 11 se va lansa oficial în octombrie 2021

vineri, iulie 9, 2021 15:33
Posted in category IT

Windows 11După ce, în iunie 2021, Microsoft a anunţat oficial că următoarea variantă a sistemului de operare Windows va fi Windows 11, iată că avem, se pare, şi o dată estimativă de lansare pentru acest cel mai proaspăt sistem de operare din categoria Windows: octombrie 2021.

Posesorii de Windows 10 pot face actualizare dacă sistemul lor de calcul îndeplineşte toate cerinţele pentru a rula Windows 11. Aici trebuie făcută o precizare importantă. Dacă se doreşte revenirea la Windows 10, din anumite motive, sunt acordate 10 zile de către Microsoft în care se poate face revenirea la vechiul sistem de operare.

Cei care au Windows 10 pot sta liniştiţi: asistenţa Microsoft pentru Windows 10 se încheie pe 14 octombrie 2025, aşa încât mai este timp pentru a trece la Windows 11, dacă nu se doreşte o trecere imediată.

Browser-ul implicit pentru Windows 11 va putea fi schimbat ceva mai greu.

Aşa cum arată lucrurile acum, Windows 11 face mai dificilă modificarea browser-ului implicit. Mai exact, în sistemul de operare Windows 11, Microsoft Edge va fi browser-ul implicit. Dacă doriţi schimbarea browser-ului, atunci aceasta trebuie făcută, pe rând, pentru fişiere individuale şi tipuri de link-uri: htm, html, pdf, shtml, svg, webp, sht, ftp, http şi https. Mai există şi alte tipuri de fişiere şi link-uri opţionale la care puteţi specifica browser-ul preferat. Dacă cei de la Microsoft nu renunţă la această idee, schimbarea browser-ului implicit va fi ceva mai dificilă, dar nu imposibilă.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu