12 proiecte AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) care ne-ar putea schimba total modul de viaţă

joi, iunie 22, 2023 10:31
Posted in category IT

Proiecte AI

Domeniul AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) poate face mult mai mult decât chatbot-urile puternice. Proiectele AI, unele practice și altele distractive, ne-ar putea schimba total modul de viaţă. Haideţi să vedem 12 dintre aceste proiecte bazate pe inteligenţa artificială.

1. Baghetă magică alimentată de AI

Îți place pe Harry Potter? Dacă ți-am spune că acum poți să-ți construiești bagheta? Și nu, nu este o versiune de jucărie. Este o baghetă magică care funcționează (sau o baghetă AI, dacă doriți). Această baghetă poate îndeplini diverse sarcini prin puterea inteligenței artificiale.

Bagheta poate detecta mișcări specifice ale mâinii și poate declanșa mesajele corespunzătoare folosind algoritmi de învățare automată și recunoașterea gesturilor. Consultați acest ghid Hackster.io pentru instrucțiuni detaliate despre construirea baghetei folosind Arduino, un senzor de mișcare și alte componente.

2. AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) implementată în robotul care conduce prin labirintul LEGO EV3

Ai visat vreodată să construiești și să controlezi un robot în timpul copilăriei tale? Puteți realiza acel vis cu AI în proiectul Robot de conducere labirint LEGO EV3.

Acest proiect DIY combină popularul kit de robotică LEGO EV3 cu tehnologia AI pentru a crea un robot capabil să navigheze prin labirinturi în mod autonom. Robotul învață să se adapteze și să ia decizii în timp ce explorează căi complicate prin integrarea algoritmilor de învățare automată și a datelor senzorilor.

Tutorialul pas cu pas din acest ghid Hackster.io oferă instrucțiuni clare pentru construirea robotului și programarea capacităților AI ale acestuia.

3. Detectarea oboselii pe baza AI

Cu toții suntem familiarizați cu somnolența și oboseala, în special în timpul călătoriilor lungi sau al muncii la ore târzii. Gadgetul DIY bazat pe inteligență artificială prezentat în acest ghid Hackster.io oferă soluția ideală: detectează semnele de oboseală și declanșează notificări, anunțându-vă când să vă opriți.

Valorificând puterea inteligenței artificiale, acest dispozitiv detectează oboseala în timp real folosind doi parametri primari; poziția corpului cuiva (cu cât ești mai obosit, cu atât poziţia corpului este mai slăbită) și deschiderea ochilor (vigilența ochilor scade cu cât ești mai obosit).

4. AI-antrenor personal de fitness

Atingerea obiectivelor de fitness poate fi o provocare fără îndrumarea și motivația corespunzătoare. Dacă te-ai lovit de asemenea obstacole, acest proiect DIY de antrenor personal de fitness bazat pe inteligență artificială va face din AI viitorul tău antrenor. Antrenorul AI analizează mișcările tale folosind algoritmi de învățare automată și oferă feedback în timp real și rutine de antrenament personalizate.

Tutorialul detaliat despre acest proiect Hackster.io vă ghidează prin procesul de configurare, inclusiv prin integrarea senzorilor, construirea modelului AI și dezvoltarea interfeței cu utilizatorul.

5. Robot AI Assistant cu Arduino și Python

Dacă ți-ai dorit întotdeauna un asistent, avem o veste bună: AI te poate ajuta să construiești un asistent, așa cum se vede în videoclipul de mai jos. Bazat pe iconicul „Jarvis” din filmul „Iron Man”, robotul asistent AI din acest proiect nu este doar software; are un avatar fizic pentru robot, ceea ce face experiența și mai impresionantă. Integrarea Python, Arduino și a măiestriei creative vă permite să vă controlați computerul, să aveți conversații interactive și să fiți martor la mișcările fizice ale robotului.

6. AI Vision IoT

Dacă lucrezi în merchandising, știi cât de greu este să faci inventarul manual. Acest proiect DIY demonstrează că AI poate automatiza și acest proces manual, făcând din AI o parte a viitorului. Combină AI, viziunea computerizată, Movidius PCIe Add-on, WIZ750SR și alte câteva componente enumerate în acest ghid Hackster.io pentru a detecta și număra elemente fără a fi nevoie de altceva.

7. Termometru AI

Proiectul AI Thermometer oferă o variantă modernă metodelor tradiționale de măsurare a temperaturii. Termometrul AI măsoară automat temperatura oamenilor în câmpul vizual folosind un modul Raspberry Pi, o cameră IR și diverse alte componente prezentate în acest ghid Hackster.io. Poate testa mai multe persoane simultan, chiar în timp ce se deplasează. Acest termometru nu numai că elimină necesitatea unui operator uman, dar nici nu perturbă fluxul de oameni pe măsură ce intră și ies dintr-o clădire.

8. AI Marketplace și Connected Picture Frame

Arta AI este în creștere și este destul de captivantă. Îți va plăcea piața AI și proiectul de rame foto conectate. Combină un cadru AI cu o piață bazată pe AI, permițând utilizatorilor să acceseze și să afișeze artă dinamică AI, în funcție de preferințele și interesele lor.

Consultați acest proiect Hackster.io pentru mai multe detalii. Puteți combina acest proiect cu oricare dintre aceste proiecte DIY art-in-motion pentru a face spațiul dvs. destul de cool și futurist.

9. Ghid pentru stetoscop cu cost redus activat AI

Proiectul stetoscop low-cost activat de AI din acest ghid Hackster.io prezintă o soluție inovatoare care combină inteligența artificială și un stetoscop low-cost pentru a îmbunătăți capacitățile de asistență medicală. Folosind algoritmi de învățare automată, stetoscopul cu inteligență artificială poate identifica și clasifica diferite sunete cardiace și pulmonare, ajutând profesioniștii din domeniul sănătății sau persoanele fizice să detecteze potențiale anomalii.

10. Monitor de calitate a aerului asistat de AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială)

Poluarea aerului este printre problemele globale cele mai recurente, dar neabordate în mod necorespunzător, ale secolului 21. Dacă v-ați săturat ca guvernele să nu acționeze, consultați monitorul de calitate a aerului asistat de AI din acest proiect Hackster.io.

Sistemul colectează măsurători ale calității aerului și înregistrează imagini video. Pe lângă evitarea poluării aerului, puteți salva natura prin gestionarea deșeurilor electronice și prin eliminarea sau reciclarea în siguranță a bateriilor vechi.

11. Comutator de urgență alimentat de AI

Te-ai săturat de electrocasnicele casei tale care se defectează când te aștepți mai puțin? Comutatorul de urgență alimentat de AI prezentat în acest ghid Hackster.io va face toată diferența. Prin valorificarea inteligenței artificiale și a tehnologiilor IoT, acest comutator învață cum funcționează în mod normal un dispozitiv (cum ar fi un detector de fum sau un frigider), îl monitorizează continuu și se stinge ori de câte ori este detectată o defecțiune.

12. Securitate Smart Home alimentată de AI

Ai nevoie de un sistem inteligent de securitate (supraveghere) pentru casă? Înainte de a achiziţiona modele comerciale scumpe, dă o șansă acestui sistem inteligent de securitate pentru casă alimentat de inteligență artificială. Este construit pe sistemul Microsoft Azure Sphere și maximizează AI pentru a detecta și a vă anunța despre orice eveniment detectat într-o aplicație bazată pe Android și IoS. Consultați acest proiect Hackster.io pentru a afla mai multe despre el.

Sursa informaţiilor: Make Use Of (MUO).

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu