29 august 2022: Space Launch System (SLS) va fi lansată pe orbita Lunii

duminică, august 28, 2022 11:27

Racheta Space Launch System (SLS)NASA intenţionează să lanseze, în cadrul programului denumit Artemis, racheta Space Launch System (SLS), şi capsula ataşată Orion, pe orbita lunii pe 29 august 2022, adică mâine. Mai exact, lansarea rachetei SLS pe orbita lunii poartă denimirea de Artemis 1.

Artemis 1 este un proiect ce nu include astronauţi la bord şi este realizat în scopul testării SLS-ului şi a capsulei ataşate rachetei.

Ar urma Artemis 2, în 2024, proiect care cuprinde şi doi astronauţi la bord, dar nici de data aceasta nu se va aseleniza, ci doar se va face turul Lunii, satelitul natural al Terrei, pe orbită.

Abia Artemis 3, prevăzută cel mai devreme în 2025, ar urma să ducă astronauţi pe suprafaţă Lunii.

Toate acestea sunt începutul realizării pe Lună a unui centru de cercetare, care să permită ulterior trimiterea unui echipaj uman pe Marte.

Pentru mai multe informaţii despre lansarea de mâine a Space Launch System (SLS) vedeţi aici şi aici.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu