42% dintre romani cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului

luni, iulie 11, 2016 16:33
Posted in category Educatie

Romania 2050Plecand de la rezultatul acestui sondaj, devin explicabile următoarele:

 • Succesul de care se bucură Biserica în România, 99% dintre români declarându-se creștini, mahomedani etc.
 • Profesorii de geografie sunt foarte prost plătiți, din moment ce, la terminarea celor 10 clase obligatorii, pentru unii doar 8, iar pentru alții și mai puține, elevii n-au reținut nici măcar faptul că sunt pe Terra, iar aceasta este o planetă care face o rotație completă în jurul Soarelui în 365 zile și 6 ore. Domnilor profesori de geografie, o grevă pentru marirea salariilor, ceva, acolo?
 • Dom’le, avem un popor inteligent, ce votează cu creierul lipsă din dotare, doar de asta și-a permis Mafia PeSeDistă să fure 25 de ani fără probleme.
 • Mulțumim tembeliziunilor din Românica, cele care au grijă să îndobitocească la maxim acest popor, prezentându-i seară de seara numai curve și tigani, plus filme de mâna a șaptea, special facute pentru retardați, precum cele cu Jean Claude Van Damme, Arnold Schwarzenegger, Steven Seagal (filmele în care joacă acest Seagal mi se par cele mai idioate filme din Univers) etc.

Raportul de cercetare „Publicul românesc şi ştiinţa” nu ne pune într-o lumină tocmai favorabilă. Doar 1 român din 7 este, în limbajul folosit de sociologi, „alfabetizat ştiinţific”.

 • Pentru 42% dintre români, Soarele se învârte în jurul Pământului.
 • 35% dintre români sunt convinşi că dacă beau apă după o persoană infectatată cu HIV se pot îmbolnăvi.
 • 34% nu ştiu că genele tatălui sunt cele care influenţează sexul copilului nou-născut.
 • 66% consideră că antibioticele sunt bune pentru că tratează atât viruşii cât şi bacteriile.

În schimb, România se situează pe primele locuri în Europa în ceea ce priveşte încrederea populaţiei în horoscop sau în numere norocoase. Peste 40% dintre repondenţi cred că „unele numere sunt deosebit de norocoase pentru anumiţi oameni” sau că zodia unui om îi influenţează personalitatea şi comportamentul.

Aproximativ jumătate dintre cei intervievaţi cred că norocul este mai important pentru succesul în viaţă decât şcoala (haaa, haaa, haaaaaa). La fel de mulţi ţin cont de zicala „dacă te mănâncă palma stângă vei primi bani” sau „cine nu are noroc în dragoste are noroc la cărţi.” 50% dintre cei care au răspuns acestui raport cred că deochiul poate fi prevenit cu ajutorul culorii roşii.

România se află printre primele cinci ţări europene ca procent al celor care merg cel puţin o dată pe lună la biserică, respectiv 50%, iar 4 din 5 români nu cred în teoria evoluţionistă şi cred că Dumnezeu a creat toate fiinţele, aşa cum sunt ele astăzi. (Ce v-am spus mai sus!)

Studiul a fost realizat de Facultatea de Sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti in 2010, iar in 2012 a venit USL-ul (Uniunea Sovietico-Liberala) la fura … pardon, la guvernat!

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “42% dintre romani cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului”

 1. Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (X) | A șaptea dimensiune says:

  octombrie 13th, 2018 at 11:33

  […] 42% dintre romani cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului […]

 2. Timp, evenimente, oameni | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 22nd, 2019 at 19:55

  […] 42% dintre romani cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului […]

 3. Crestinismul ateu social si democrat din Romanica | A șaptea dimensiune says:

  mai 23rd, 2019 at 7:08

  […] 42% dintre romani cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului […]

Adauga un comentariu