5 actualizări (upgrade-uri) importante ale browser-lui Google Chrome

vineri, august 4, 2023 14:56
Posted in category IT

Google Chrome

Conform statcounter, în perioada iulie 2022 – iulie 2023, 63,55% dintre utilizatorii Internetului pe Terra au folosit browser-ul Google Chrome. Pe locul 2, la mare distanţă, se află Safari cu 19,95% cotă de piaţă.

Cea mai recentă actualizare Google Chrome (versiunea 115.0.5790.111) aduce cu sine următoarele funcţii noi.

Un download tray (o tavă de descărcare) îmbunătăţit(ă)

Aceasta este probabil cea mai mare îmbunătățire a noii actualizări Chrome. Tava de descărcare apare acum în partea dreaptă a barei de adrese, iar când descărcările se termină, notificările apar în partea dreaptă sus a ferestrei de navigare. Google a făcut această schimbare deoarece a simțit, probabil, că notificările de descărcare care ocupau propria bară din partea de jos a ecranului furau utilizatorilor spațiu valoros pe ecran.

Urmărirea stării descărcărilor este, de asemenea, mai ușoară datorită celei mai recente actualizări Chrome. Noua tavă arată acum un inel animat pe măsură ce fișierele se descarcă, ceea ce facilitează urmărirea progresului acestora dintr-o privire.

Alte îmbunătățiri cheie includ posibilitatea de a vedea toate descărcările dintr-o anumită perioadă de 24 de ore în orice fereastră Chrome deschisă, nu doar în fereastra din care descărcați fișierele pentru prima dată. Descărcările Chrome sunt acum mai inteligente și oferă mai multe informaţii, atunci când avertizează despre descărcarea fișierelor care pot conține programe malware dăunătoare.

Căutare mai inteligentă cu Google Chrome

Noua secțiune „Related to this page – Legat de această pagină” a Chrome apare atunci când vizitați anumite site-uri compatibile. Ideea din spatele acestei noi funcții este ca browser-ul Chrome să ofere utilizatorilor solicitări naturale bazate pe conținutul afişat acestor utilizatori. De exemplu, să presupunem că plănuiești o excursie la Tokyo și cauți hoteluri în care să te cazezi. Făcând click pe bara de adrese actualizată, Chrome va afișa acum căutări similare, cum ar fi cele mai bune locuri pentru a lua masa în Tokyo.

Se văd mai uşor tendinţele online

Dacă utilizați un dispozitiv cu sistemul de operare Android, plus browser-ul Google Chrome, cele mai recente căutări în tendințele online vor apărea automat de îndată ce faceți click pe bara de adrese. Făcând click pe una dintre aceste tendințe sugerate, deschideți subiecte din care aflați mai multe despre ele. Această nouă funcție este disponibilă chiar acum pentru utilizatorii Android, iar dacă sunteți pe un dispozitiv iOS, va trebui să așteptați până la sfârșitul acestui an înainte ca această nouă funcție să devină disponibilă pe iPhone-uri.

Opțiuni extinse Touch (Atingeți) pentru Search (Căutare)

Touch to Search este disponibil pentru utilizatorii Android de câțiva ani, iar acum funcția a fost extinsă odată cu cea mai recentă actualizare Chrome. Funcția, care vă permite să căutați rapid anumite cuvinte și expresii direct dintr-o pagină web, acceptă acum căutări similare. Dacă parcurgeți un site și descoperiți brusc un subiect nou care vă interesează, Search (Atingeți) pentru a căuta acum afișează un carusel de căutări similare, permițându-vă să parcurgeţi rapid informații despre un subiect sau altul.

Mai multe sugestii de căutare

Sugestiile de căutare ale Chrome au fost extinse odată cu această nouă actualizare. Când faceți click pe bara de adrese și începeți să introduceți o căutare, acum vi se prezintă zece sugestii, în loc de şase câte erau în versiunea anterioară a browser-ulu.

Sursa informaţiilor: Tom’s Guide.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu