Cum personalizăm o filă nouă (new tab) în Google Chrome

sâmbătă, noiembrie 6, 2021 7:22
Posted in category IT

Browser, Romania
Înainte de a trece la cum personalizăm o filă nouă (new tab) în Google Chrome, să traducem puţin imaginea de mai sus. În noiembrie 2021, mai mult de trei sferturi dintre români folosesc browser-ul Google Chrome, pentru desktop, tabletă sau consolă. Firefox are aproximativ 8%, deşi este al doilea cel mai folosit browser în România, iar apoi urmează Opera, cu aproximativ 6%, Edge cu peste 5%, Safari cu aproximativ 3% şi 1,3% dintre români folosesc alte browsere.

Şi ajungem la personalizarea tab-urilor în Chrome. Pentru a face aceasta, se foloseşte Tab Maker, un instrument gratuit care vă permite să creați file personalizate folosind șabloane simple.

Puteți crea o personalizare (extensie) care să afișeze fotografii cu animale pe pagina new tab a Chrome sau să creați o extensie care să vă afișeze știri locale de fiecare dată când deschideți o filă nouă.

Procesul este destul de simplu – trebuie doar să porniți site-ul Tab Maker, să creați extensia de filă și să o instalați pe Chrome. Puteți chiar să partajați extensiile de file sau să le încărcați în Chrome Web Store!

Totuși, există câteva limitări în acest proces. Extensia de filă personalizată extrage date, cum ar fi imagini, dintr-o foaie de calcul Google (Google Sheet) care este salvată în contul dvs. Dacă doriți vreodată să vă actualizați extensia de filă, trebuie să editați această foaie Google (sau să încărcați extensia din nou în Tab Maker). De asemenea, nu vă puteți dezvolta propriile șabloane Tab Maker, așa că sunteți obligat să utilizați ceea ce Google are de oferit.

Sunt încântat să văd că Google construiește mai multe instrumente de personalizare în Chrome și sper cu adevărat că Tab Maker își va găsi drumul către alte browsere. Dar am o mică îngrijorare: dacă utilizatorii pot încărca extensiile Tab Maker în Chrome Web Store, nu ar putea folosi aceste extensii pentru a distribui programe malware? Poate da, poate nu, dar Google ar trebui să încerce a-și securiza mai bine extensiile de browser.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: ,

Adauga un comentariu