5 posibile simptome ale unui telefon ascultat

luni, iulie 13, 2015 12:25
Posted in category IT

TelefonUn telefon poate fi ascultat din motive diverse. De la autoritățile interesate de convorbirile unor posibili infractori și până la persoane care doresc să-ți cunoască secretele, de la cele bancare la cele familiale. Cum ne dăm seama că telefonul nostru este ascultat. Cei de la playtech.ro au realizat o listă cu 5 posibile simptome ale unui telefon ascultat. Iată, mai jos, această listă.

 1. Creșterea traficului de date (monitorizarea consumului de date)

  Dacă aveți o idee cât de cât clară despre ce aveți instalat în telefon/tabletă, în afara sistemului de operare, și remarcați o creștere a traficului de date, aceasta poate fi un semn că telefonul vostru este spionat.

 2. Descărcarea rapidă a bateriei

  Un telefon ascultat se va descărca mai repede. Dacă remarcați o schimbare bruscă în comportamentul bateriei telefonului, acest fapt ar putea fi un indiciu al spionării telefonului. Totuși, “troienii, de exemplu, sunt creați în așa fel încât să nu aibă un impact sesizabil asupra bateriei”. Iar anumite programe „spion” pot fi inactive o lungă perioadă.

 3. Închideri și restartări automate

  Desigur, puteți avea și programe insuficient optimizate, care să creeze probleme. Dar dacă după ce eliminați toate cauzele logice ale fenomenului, iar acesta persistă, poate fi un semn că telefonul vostru este monitorizat prin intermediul unui „program spion”.

 4. Mesaje text ciudate

  Și acesta poate fi un semnal că ceva nu este în regulă.

 5. Durata mare până la închiderea telefonului

  Un telefon infectat cu o aplicație de spionaj va transmite date către un alt dispozitiv, iar acest fapt atrage după sine prelungirea duratei de închidere a telefonului.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “5 posibile simptome ale unui telefon ascultat”

 1. Cum poti identifica si bloca apeluri deranjante | A șaptea dimensiune says:

  august 21st, 2016 at 10:16

  […] 5 posibile simptome ale unui telefon ascultat […]

Adauga un comentariu