Cum ne recuperăm telefonul pierdut sau furat

marți, august 23, 2011 14:07
Posted in category IT

TelefonUneori se mai întâmplă să uităm telefonul pe undeva, să ne cadă din buzunar sau din locul unde-l ţinem sau, în anumite cartiere, să ni-l fure ‘conlocuitorii’. În telefon, mai scump sau mai ieftin, avem informaţii personale, aplicaţii utile, plus că am dat nişte bani atunci când l-am cumpărat. Şi uite aşa, prin pierderea telefonului, ziua sau zilele devin ceva mai puţin bune. Cineva s-a gândit, probabil, la toate acestea şi a descoperit aplicaţii utile în recuperarea unui telefon pierdut/furat. Acel cineva se numeşte Alan Henry, iar materialul, preluat de de site-ul https://www.scientia.ro/, se numeşte ‘5 unelte pentru găsirea unui telefon furat’. Iată-l mai jos.

Dacă ţi-ai pierdut telefonul nu înseamnă în mod obligatoriu că nu o să-l mai vezi niciodată. Folosind GPS-ul încorporat în telefon şi aplicaţia sau serviciul corect, poţi să-ţi urmăreşti telefonul pierdut, să afli unde l-ai lăsat şi să speri că ai să-l recuperezi. Din fericire există servicii pentru toate tipurile de telefoane inteligente care promit să te ajute să-ţi găseşti telefonul pierdut. Aici ai o privire asupra celor mai bune 5 dintre acestea. Sperăm că nu vei avea nevoie să foloseşti vreodată unul din ele, dar câteva minute de configurare te pot ajuta să-ţi urmăreşti telefonul dacă neprevăzutul se întâmplă.

 • SeekDroid (Android) este un simplu utilitar de 0,99 $ care te ajută să-ţi găseşti dispozitivul Android. Aplicaţia îţi permite să-ţi găseşti dispozitivul, să-i vezi poziţia pe o hartă Google, să-l blochezi de la distanţă, să-i ştergi memoria şi chiar să vezi dacă cineva l-a ridicat şi a dat telefoane de pe el. În plus, Seek Droid îţi permite să porneşti alarma telefonului sau să trimiţi un mesaj pe telefon, cerându-i celui celui care îl are să-l returneze şi poate fi ascuns din lista de aplicaţii, aşa că acel cineva nu-l poate dezinstala pur şi simplu. Dacă se întâmplă să-ţi pierzi dispozitivul, trebuie doar să vizitezi site-ul Seek Droid şi să te ocupi de tot din browser-ul de internet.
 • Find My iPhone (iOS) este un utilitar gratuit de la Apple, care te va ajuta să-ţi găseşti iPhone-ul, iPad-ul sau iPod-ul Touch de generaţia a 4-a, atâta timp cât sistemul de operare iOS (versiunea 3.1.3 sau mai nouă) funcţionează pe dispozitiv. Aplicaţia a făcut parte din MobileMe (o versiune comercială), dar Apple a făcut utilitarul gratuit, iar când acesta este activat poţi să-ţi vezi terminalul iOS pe o hartă, să-i trimiţi un mesaj sau o alertă, să-l blochezi de la distanţă sau să setezi o parolă care să-ţi blocheze telefonul ori să-i ştergi memoria de la distanţă dacă crezi că nu ai să-l mai recuperezi.
 • Prey (Android) este un serviciu antifurt şi de urmărire care este gratuit pentru până la 4 dispozitive (versiunile plătite merg până la 500 de dispozitive) şi suportă telefoane Android precum şi calculatoare cu Windows, Mac şi Linux. Pur şi simplu instalezi agentul în fundal, iar dacă ceva se întâmplă cu dispozitivul tău, poţi să-l raportezi dispărut trimiţând un mesaj text cu o frază de activare (cea predefinită este “GO PREY”) pe telefonul Android. Când este raportat dispărut, va trimite automat actualizări periodice la Prey cu locaţia dispozitivului, va încerca să se conecteze la reţelele wireless deschise din apropiere pentru a-şi trimite locaţia astfel și, dacă vrei, va porni o alarmă, va afişa un mesaj de alertă pe ecranul telefonului şi îl va bloca. Dacă plăteşti pentru serviciu (între 5 $/ lună şi 399 $/ lună), poţi să urmăreşti mai multe dispozitive, să primeşti actualizări mai frecvente şi altele.
 • Lookout (Multiplatformă) (https://my.lookout.com/) este gratuit şi suportă telefoane Android, BlackBerry, dar și dispozitive Windows Mobile. Dacă îţi dispare aparatul, Lookout o să-l găsească, o să-i facă o copie de siguranţă de la distanţă şi apoi o să-l şteargă pentru ca nimeni altcineva să nu pună mâna pe datele tale. Va trebui să ai instalat Lookout pe telefon şi acesta să funcţioneze ca să ajungi la el dacă dispare, iar după ce o să-i spui că ţi-a dispărut telefonul poţi să controlezi totul prin intermediul unui browser de internet. Lookout este, de asemenea, un utilitar de securitate personală, incluzând navigare sigură (pe internet), anti-spyware şi posibilitatea de a verifica permisiunile aplicaţiilor în versiunea premium a aplicaţiei pentru Android (2.99 $/ lună sau 29.99 $/ an).

Articolul este traducerea Five Best Phone Recovery Tools, publicat de Lifehacker.com. Traducerea: Ioan Florea.

Actualizare

Vedeti si link-ul https://besttablet.info/how-to-find-your-lost-tablet/.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

14 Responses to “Cum ne recuperăm telefonul pierdut sau furat”

 1. xus says:

  decembrie 10th, 2011 at 14:50

  Intrebare!
  Facand referire la Find My ipad, as vrea sa fiu lamurit cum funstioneaza mai exact, e nevoie ca dispozitivul sa fie pornit, e suficient sa fie IOS instalat, e necesara o aplicatie instalate inaintea pierderii, cum il gaseste daca dispozitivul nu stie 3g, e vorga de GPS, trebuie sa fie activat GPS-ul?
  Ms!

 2. ifets says:

  decembrie 12th, 2011 at 18:03

  nu-i raspunde nimeni…….?/:) si eu am nevoie de acel raspuns…:-w

 3. LAZARESCU says:

  februarie 1st, 2012 at 15:51

  AM PIERDUT UN NOKIA 2330 SI NU AVEA ABONAMENT.CUM IL POT GASI DACA NU ARE GPS SAU ALTE APLICATII DE GENUL ASTA?

 4. Nin@ says:

  februarie 17th, 2012 at 15:42

  Buna..Am pierdut un sony ericcson w660i..credeti ca il mai pot recupera???:( mi-a cazut in taxi,am mers in scurt timp am gasit taximetristul..dar mi sa spus ca a dus pe altcineva intre timp..dar totusi nu sunt convinsa..era stresat respectivul..as vrea sa stiu daca e la el…sau chear la luat altcineva..dar nu stiu cum..datimi idei..ms..8-|

 5. soryn says:

  februarie 23rd, 2012 at 18:30

  bai incredibil fratilor mia disparut telefonul din buzunar:(( ,ce sfaturi imi oferiti?ca inebunesc:-w

 6. Alex says:

  februarie 26th, 2012 at 18:04

  Frate!! Miam pierdut Samsung Galaxy Y !!! Help!! platesc 50 lei

 7. Cum se poate cripta un text | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 1st, 2015 at 21:40

  […] Cum ne recuperăm telefonul pierdut sau furat […]

 8. Cum căutăm fişiere pe hard disk | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 1st, 2015 at 21:44

  […] Cum ne recuperăm telefonul pierdut sau furat […]

 9. Cum putem recupera telefonul pierdut sau furat | A șaptea dimensiune says:

  februarie 10th, 2015 at 20:47

  […] dacă subiectul a mai fost abordat aici, în urmă cu ceva timp, iată alte metode de recuperare a telefonului pierdut sau […]

 10. 5 posibile simptome ale unui telefon ascultat | A șaptea dimensiune says:

  iulie 13th, 2015 at 12:25

  […] Cum ne recuperam telefonul pierdut sau furat […]

 11. Cum mărim performanţele calculatorului | A șaptea dimensiune says:

  august 26th, 2015 at 8:20

  […] Cum ne recuperăm telefonul pierdut sau furat […]

 12. Un soft pentru scris DVD-uri | A șaptea dimensiune says:

  august 27th, 2015 at 8:37

  […] Cum ne recuperăm telefonul pierdut sau furat […]

 13. TeamViewer are peste 100 de milioane de utilizatori | A șaptea dimensiune says:

  august 27th, 2015 at 18:09

  […] Cum ne recuperăm telefonul pierdut sau furat […]

 14. Sfaturi şi trucuri pentru o căutare eficientă cu Google | A șaptea dimensiune says:

  august 12th, 2016 at 20:24

  […] Cum ne recuperăm telefonul pierdut sau furat […]

Adauga un comentariu