5 sfaturi pe care trebuie sa le aplici daca ai fost victima unui accident grav!

joi, septembrie 13, 2018 19:28
Posted in category Diverse

AccidentAccidentele rutiere soldate cu ranirea sau chiar decesul unor persoane apropiate poate fi un soc destul de greu de surmontat, atat pentru persoana responsabila de producerea incidentului, cat mai ales pentru cea care si-a pierdut un membru al familiei sau un prieten apropiat. Cu toate acestea, daca ai fost implicat intr-un astfel de episod, ar trebui sa iti regasesti calmul si simtul ratiunii si sa procedezi intocmai standardelor in vigoare.

Iata 5 sfaturi de care este important sa tii cont in cazul in care tu sau o persoana apropiata a fost implicata intr-un accident auto cu implicatii severe!

  1. Nu lua decizii condus de implusCel mai probabil, soferul vinovat isi va dori sa finalizeze procedura cat mai repede, eventual fara sa suporte consecintele faptelor sale. Chiar daca evenimentul nefericit are un impact puternic asupra apropiatilor persoanelor ranite sau decesate, nu ar trebui sa te lasi convins sub nicio forma sa semnezi un accord amiabil, fara ca mai intai sa consulti un avocat de asigurari pe jgv.ro care sa te consilieze in privinta drepturilor pe care le ai si a daunelor pe care celalalt va trebui sa le suporte, conform legii.
  2. AccidentAduna cat mai multe dovezi despre accidentCu atat mai mult cu cat ai fost martor al evenimentului nefericit, ar trebui, in masura in care poti, sa aduni cat mai multe dovezi pe care sa le folosesti in favoarea ta, actionand conform procedurilor legale in vigoare si a pedepselor corespunzatoare. Pozele sunt de mare folos in acest caz, asadar, incearca sa surprinzi scena si imaginile tragice cat mai detaliat, din cat mai multe unghiuri. Dovezile in plus vor constitui o proba ireprosabila pentru intocmirea unui dosar penal si pentru a stabili contravaloarea daunelor si prejudiciilor aduse. Accesand link-ul urmator https://jgv.ro/despagubiri-accident-rutier-daune-accident-auto-informatii-utile/49-cat-dureaza-pana-incasezi-despagubirile-din-accident-rutier vei descoperi mai multe informatii legate despre durata procedurii juridice, dar si de timpul efectiv in care poti intra in posesia sumei alocate daunelor aferente.
  3. Retine date importante, relevanteChiar daca in acel moment acest aspect nu pare sa fie unul demn de luat in calcul, mai ales in conditii de stres, presiune si dezvoltand o stare emotionala delicata, un moment de lucididate poaate reprezenta o diferenta majora in realizarea unui dosar complet si complex. Cel mai bine ar si sa incerci sa retii numele persoanelor care au fost martori la producerea accidentului, numerele de telefon si/sau datele de contact , chiar si numerele de inmatriculare ale masinilor din zona pe care sa le notezi. Declaratiile lor se vor dovedi a fi de mare ajutor in vederea efectuarii unui proces si a unei sentinte juste, corecte.
  4. Pastreaza toate documentele care sa ateste ingrijirile medicale suportateDaca ai fost ranit in urma unui accident rutier, ar trebui in primul rand sa te prezinti la medic pentru a evalua afectiunile suferite si a prescrie perioada de recuperare si tratamentul de care ai nevoie. Nu uita sa pastrezi toate documentele importante care sa ateste ingrijirile suportate, de la retetele eliberate, facturi pentru medicamentele prescriese si orice alta documentatie care ti se pare a fi relevanta pentru a putea fi recuperata contravaloarea acestora de la serviciul de asigurare.
  5. Victima accidentApeleaza la ajutor specializat pentru a depasi mai repede acest impedimentImplicarea intr-o astfel de situatie este, de cele mai multe ori, dificil de surmontat, mai ales in cazul pierderii unei persoane dragi. In cele mai multe dintre cazuri, prezenta stresului posttraumatic nu poate fi depasita fara ajutorul unui psiholog, asadar, ar fi bine sa eviti aceasta problema si sa consulti un specialist caruia sa ii confesezi temerile si starile rezultate in urma accidentului.

Tu pe care dintre aceste lucruri le stiai pana acum?

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu