Cum furau PSD-iştii în 2004; rezultatul jafului PSD-ist: milioane de români au plecat din ţară

vineri, decembrie 25, 2020 10:29

Adrian Nastase si Dan VoiculescuProora Impex SA pescuieşte în mape tulburi

Peştii cei mari pot fi găsiţi dacă ştii ce fel de peşti mici le plac. De pildă, peştii cei mici aflaţi în crescătoria societăţii Piscicola SA Piatra Neamţ au fost luaţi în vizor de mai mulţi ochi bulbucaţi de demnitari din Guvernul Adrian Năstase (era în 2004 – n.m.).

Conform legii şi unei semnături a ministrului Agriculturii, societatea trebuia să rămână de stat şi să treacă la Compania Naţională de Administrare a Fondului Piscicol. Ups! Anul acesta (2004 – n.m.) a venit lovitura de teatru: la Bucureşti s-a hotărât că va fi privatizată.

Sub fusta societăţii, doritorii aveau ocazia să vadă numai bunătăţi: 14 hectare de teren şi 475 de hectare de luciu de apă, plus utilaje.

Oficial, numai cine avea 9 miliarde de lei (vechi – n.m.), la prima strigare, putea participa la licitaţie. Cei care ştiau deja ce e sub fustă au fost angajaţii Piscicolei care chiar şi-au dorit să o cumpere. Următorii peţitori erau diferiţi ochi pesedişti din preajmă, respectiv deputatul (din 2004 – n.m.) PSD de Neamţ, Iulian Ţocu. Şirul întâmplărilor a dovedit însă că nu era destul de pesedist şi că rechini mai burtoşi din partid dădeau târcoale.

Într-un miez de noapte, fostul director al Piscicolei, Ilie Ciutea, a fost chemat la Bucureşti, unde secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Petrea Daea (viitorul limbric din guvernul banditului Liviu Dragnea – n.m.), i-a cerut expres ca angajaţii să o lase mai moale, fiindcă societatea va fi măritată cu altcineva.

Ciutea şi apoi şi restul angajaţilor au hotărât odată să leşine de nervi şi a doua oară să meargă mai departe. Rezultatul: firma Proora Impex SA Drobeta-Turnu Severin a câştigat lupta cu crapii mici nemţeni care au fost descalificaţi la licitaţie.

Care e legătura? Petre Daea e din Turnu Severin. Ion Udrişte, proprietarul Proorei, e şi el din Turnu Severin. În plus, au fost colegi la Facultatea de Agronomie din Bucureşti. Iar pe pachetul de acţiuni scos la vânzare, în valoare de 8,9 miliarde de lei (vechi – n.m.), câştigătorul nu a plătit decât 1,6 miliarde de lei (vechi – n.m.). (“Academia Caţavencu”, nr. 656/2004)

Cam aşa au furat PSD-iştii în România: folosind metoda clasică din dictatura comunistă; metoda PCR = Pile Cunoştinţe Relaţii.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu