A şaptea dimensiune pe Facebook (CCCLXVI)

marți, octombrie 12, 2021 6:36

Viorica Dancila6 octombrie 2019

Imbecila mileniului, Dăncila de Tiliorman, provine dintr-o familie de infractori. A fi hoţ în comunism înseamnă tot hoţ. Cu un tată hoţ, fost puşcăriaş, această ţoapă incultă şi proastă a ajuns, din cauza mafiotului Liviu Dragnea, să ne hotărască destinele. Cu alte cuvinte, viitorul nostru ca naţie depinde de această agramată, care niciodată într-o ţară normală n-ar fi ajuns nici măcar administrator de bloc, darămite premierul acelei ţări.

Ceea ce nu am postat atunci pe Facebook.

Proasta României, Viorica Dăncilă, a absolvit în 1988, adică în plină dictatură comunistă, Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, din cadrul Institutului de Petrol și Gaze Ploiești. Cum dracu’ să vorbeşti atât de prost limba română dacă ai absolvit o facultate?!

Din păcate, nu este un caz unic. Ia teleportaţi-vă prin cancelariile şcolilor din Românica, să vedeţi (să auziţi, fapt) cum vorbesc cei care au absolvit nişte facultăţi prin comunism. Dar nu numai. Şi neocomunismul de după 1989 are faliţii săi.

“Copie, măi copile!”, corect “copiază”.

“Scrim ceva astăzi”, corect “scriem”.

Ca să nu mai spun de pleonasme de care s-ar ruşina şi ultimul elev dintr-o şcoală mai răsărită: “Urcă sus”, “coboară jos” etc.

Şi ne mai mirăm că România are cel mai mare procent de analfabeţi funcţional, din rândul elevilor de liceu, din Uniunea Europeană.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu