A şaptea dimensiune pe Facebook (CCLXXI)

joi, iulie 1, 2021 8:57

Referendum 26 mai 201927 aprilie 2019

Gabriel Liiceanu despre comunism (PSD = mafie neocomunista), intr-o carte devenita best-seller, „Apel catre lichele”:

„Tot ce am aflat după câteva mii de ani de istorie, este că cea mai bună dintre formele posibile ale conviețuirii noastre pe pământ este democrația societăților de tip occidental; că această formă a societății este plină, la rândul ei, de neajunsuri, că înlăuntrul ei este loc de mai bine, dar că în afara ei începe abitrarul, dictatura sau totalitarismul, că părăsind-o, omul și libertatea lui devin esențial amenințate. Societatea democratică de tip occidental nu s-a născut în urma unui experiment de o zi făcut pe corpul omenirii, ci reprezintă cristalizarea travaliului îndelungat al istoriei care a preluat de la fiecare generație contribuția ei la știința și tehnica organizării sociale. Gândul că un om (Lenin) sau o generație (a „revoluționarilor”) poate șterge dintr-un gest întreaga istorie a omenirii, declarând-o în numele imperfecțiunilor ei, „preistorie”, urmând ca după un alt gest să zămislească, oarecum din pământ, o nouă istorie, „cea adevărată”, poate desigur să se invească din teritoriul de umbră – de nebunie sau ignoranță – al minții noastre. Dar atunci omenirea toată va plăti această nebunie cu propria ei ființă”.

„Cea mai grea vorbă care se poate spune despre un om este: „Nu are nimic sfânt.” Un om care nu mai are nimic sfânt poate face orice şi, mai ales, cu el se poate face orice. Asemeni oricărui om, un popor, pentru a nu se destrăma şi pentru a nu fi ameninţat să dispară din istorie, trebuie să aibă mereu ceva sfânt.” (Iar mafiotii din PSD este clar ca nu au nimic sfant, in afara de dorinta lor de imbogatire.)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu