A şaptea dimensiune pe Facebook (DCCXII)

vineri, decembrie 2, 2022 8:07
Posted in category Iliescu KGB

Mineriada, 14-15 iunie 199013 iunie 2022

Andrei Caramitru: “13-15 Iunie 1990. Momentul crimei.

Dar totuși de ce Iliescu și ai lui – după ce au câștigat alegerile clar, când deja nu mai era lume in Piața Universității – de ce au decis așa o nenorocire? Ca așa la prima vedere nu are nici un sens.

A fost un semnal. Occidentul vedea pozitiv România. Vroia sa o integreze in vest (așa cum făcea deja cu toate celelalte tari din lagărul comunist). Însă – sa nu uitam – Iliescu și gașca lui erau agenți infiltrați kaghebiști, izolați pana și de Ceaușescu pentru că raportau la Moscova. Prin mineriada a fost dat semnalul ca rămânem sub Moscova și că nu exista nici o șansa pentru integrarea occidentala. Occidentul a înțeles asta si a oprit ani de zile orice discuție. Iliescu era la fel de “bine” văzut atunci ca Lukashenka acum.

De ce totuși de prin 1995 toți din FSN/PSD s-au schimbat și s-au aruncat in brațele NATO și UE? Pentru că – in 1991, Uniunea Sovietică a dispărut. Elțîn le-a spus bă băieți nu avem treaba cu voi, nu vă mai ajutam și nu va mai apăram. Si – in disperare de cauza, economia fiind in colaps – vechii kaghebiști s-au dus in genunchi sa negocieze cu vestul. Care a gândit bine si strategic si a acceptat asta – alternativa era ca România sa fie pierdută. A cerut însă democrație pe bune (așa a lăsat Iliescu din mâna puterea câțiva ani la CDR care a trebuit sa introducă măsuri dure ca sa stabilizeze economia). Și uite așa după ce au revenit la putere Nastase si Iliescu au semnat acordurile de aderare cu Occidentul.

Așa că – dacă vreți sa dați vina pe cineva pentru mineriadă, Iliescu a fost de vină, dar si stăpânii lui de atunci din Moscova. Si dacă vreți sa va bucurați ca am intrat totuși in UE si NATO – bucurați-vă ca URSS-ul a dispărut, altfel acum eram fix ca Ucraina, Republica Moldova sau Belarus.

Credeti ca vreodată Iliescu si ai lui vor fi judecați pentru crimele de atunci? Nu. Pentru ca mineriada a fost făcută cu ajutorul Securității, si cu tot aparatul statului mobilizat pentru asta. Toți au fost de acord. Statul român NICIODATĂ nu se auto-pedepsește. Niciodată nu va recunoaște ca a lucrat pentru Rusia atunci. Statul doar își răsplătește criminalii cu pensii speciale. Vrednici sunt.”

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu