A şaptea dimensiune pe Facebook (DCCXLVII)

sâmbătă, decembrie 31, 2022 7:34
Posted in category Mass-media

Religie
10 octombrie 2022

“Ciudat… un Dumnezeu care ar fi putut sa creeze cu aceeasi usurinta copii buni sau copii rai a preferat sa creeze copii rai; care i-a facut sa-si pretuiasca viata amara si totusi le-a scurtat-o cu zgârcenie; a vorbit despre Legi de Aur si iertare înmultita de saptezeci si sapte de ori, si totusi a inventat Iadul; care vorbeste altor oameni despre morala, dar nu are însusi niciuna; pe care-l supara delictele, dar le comite pe toate; care a creat omul fara sa i-o ceara nimeni, pentru ca apoi sa încerce sa arunce responsabilitatea pentru actiunile omului asupra omului, în loc s-o puna acolo unde trebuie, asupra sa; si care, în final, cu o obtuzitate, la urma urmelor, divina, îsi invita bietul sclav napastuit sa-l venereze!”
Mark Twain

“Ateii sunt acum aici şi vor rămâne. Suntem pregătiţi să preluăm cultura şi s-o împingem înainte în beneficiul întregii umanităţi. Religia a fost întotdeauna anti-umană, anti-femei, anti-viaţă, anti-pace, anti-raţiune şi anti-ştiinţă. Ideea de Dumnezeu a fost nu numai în detrimentul omenirii, ci şi al Pământului. Este timpul, acum, ca raţiunea, educaţia şi ştiinţa să preia controlul.”
Madalyn Murray O’Hair

“Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi.”
Christopher Hitchens

“Toţi oamenii care gândesc sunt atei.”
Ernest Hemingway

”Valoarea morală a unui om nu se măsoară prin convingerile sale religioase, ci prin înclinaţiile afective pe care le-a primit de la Natură.”
Albert Einstein

”Este, bineînțeles, o minciună, ceea ce ați citit despre convingerile mele religioase, o minciună repetată sistematic. Nu cred într-un Dumnezeu personal și n-am negat niciodată aceasta, ci am exprimat-o clar. Dacă există în mine ceva care poate fi numit religios, atunci este admirația nețărmurită pentru structura acestei lumi, pe atât pe cât știința noastră o poate evidenția.”
Albert Einstein

“Două mâini care muncesc fac mai mult decât o mie strânse pentru rugăciune.”
Anonim

“Tu continuă să crezi, eu voi continua să evoluez.”
Anonim

“Daca mergem înapoi la începuturile lucrurilor, vom descoperi întotdeauna ca ignoranta si teama au creat zeii; ca imaginatia, impresia si înselaciunea i-au ornat; ca slabiciunea îi venereaza; ca obisnuinta îi tolereaza; si ca tirania îi favorizeaza pentru a profita de orbirea oamenilor.”
Baronul d’Holbach

“Moralitatea înseamna sa faci ceea ce este corect, indiferent ce ti se spune. Religia înseamna sa faci ce ti se spune, indiferent ce este corect.”
Jerry Sturdivant

“Unde se termina cunoasterea, incepe religia.”
Benjamin Disraeli

21 octombrie 2022

Târfa politică Rareş Bogdan în acţiune!

Rares Bogdan despre Laura Codruta Kovesi

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu