A şaptea dimensiune pe Facebook (DCLXXXIV)

marți, noiembrie 1, 2022 18:58
Posted in category Mass-media

NATO, Putin21 ianuarie 2022

Lucian Mîndruţă: “Alte cereri ale Rusiei pentru Romania, care se discuta acum la Geneva:

Sa dam Rusiei Zecele castigat de Nadia la Olimpiada de la Montreal.

Republica Sovietica Socialista Moldoveneasca sa se uneasca cu “Mica Basarabie”, cunoscuta pana acum sub denumirea de Romania.

Romania sa scada salariul mediu pana sub cel rusesc, ca acum suntem prea aroganti.

Limba romana sa scoata toate cuvintele de origine latina din Dex si sa le inlocuiasca cu echivalente slavone sau slave. Ca sa se intample tŭpuštenĭje grěxomŭ, daca ma intelegeti pe undeva.

Dristor Kebap sa scoata din meniu „cu de toate”, ca urmare a faptului ca Romania nu mai are dreptul decat la maxim 3 sisteme de arme ofensive intr-un singur pachet.

Romania, prin Radu Mazare, sa recunoasca Rusiei dreptul de proprietate asupra Insulei Madagascar.

Dacia sa produca o masina la fel de proasta ca Lada 1200 de acum 30 de ani, dar un pic mai scumpa, ca sa n-o cumpere nimeni.

Nicolae Ceausescu sa fie exhumat, ca sa vada cum aia care il regreta sunt in acelasi timp si rusofili, ceva ce el nu si-ar fi imaginat vreodata ca se poate.

Diana Sosoaca-Pauker. Atat, de fapt asta e singura cerere care conteaza.”

Cristian Păun: “În criza interbelică (’32-’33), sovieticii au confiscat producția de cereale a ucrainienilor și i-au lăsat să moară de foame. Genocidul numit Holodomor, în care și-au pierdut viața circa 10 milioane de ucrainieni, a rămas mereu în memoria acestui neam.

În al doilea război mondial, 40-45% din victimele războiului din Uniunea Sovietică au fost ucrainieni. Vreo 7-8 milioane de ucrainieni, minim. Fără resursele naturale și industria de război a Ucrainei, victoria sovieticilor și eliberarea lor de naziști ar fi fost mult mai dificilă și de durată.

Steagul sovietic a fost pus pe Reichstag în Berlin de un ucrainean din Sumy. Fără eroii ucrainieni (Ivan Kozhedub a fost cel mai bun pilot al Aliaților cu 64 de victorii în aer, Nicholas Oresko a primit Medalia de Onoare de la americani) și fără armata de rezistență a ucrainienilor care s-a luptat cu ferocitate cu naziștii, naziștii făceau mult mai multe pagube și victime Mamei Rusia.

Și doar pentru aceste două lucruri, Mama Rusia ar trebui să ceară încontinuu scuze Ucrainei. Să îi despăgubească masiv pentru genocidul provocat lor, în care au lăsat voit să moară de foame copii și femei. Să plece, plini de rușine, capul când dau cu ochii de frații ucrainieni. Nu să ațâțe arme și rachete pe la graniță belicos. Nu să îi amenințe. Nu să îi dorească iar sub bocancul lor nepăsător și cinic. Să îi respecte, ca vecini și ca neam de toată isprava!

Cam asta e realitatea, de fapt!”

23 ianuarie 2022

Potrivit presei din Italia, tânărul de 22 de ani a călătorit în Rusia la începutul acestui an pentru a-și vizita prietena, pe care o cunoscuse în cadrul unei competiții de sporturi virtuale. De altfel, românul era campion și era considerat unul dintre cei mai buni jucători la nivel european. Familia lui este convins că a fost ucis.

Crima, Rusia

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu