A şaptea dimensiune pe Facebook (DXLIV)

vineri, mai 20, 2022 17:38
Posted in category Mass-media

Teodosie Snagoveanu alias Spagoveanu5 octombrie 2020

Scandal sexual la vârful Bisericii. Procurorii intră sub sutane pentru a cerceta o plângere inedită. Un înalt prelat este reclamat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minori. Acuzaţia planează asupra capului bisericii de la malul mării, Macedon Petrescu zis Teodosie. Spovedania unei victime este întărită de unul din sefii Arhiepiscopiei Tomisului.

Tânărul care-şi povesteşte păţania era, în urma cu 15 ani, „frate de mănăstire”, adică viitor călugăr. El spune că întâlnirea la Dervent cu Teodosie i-a distrus viaţa.

Tânărul spune că înaltul ierarh i-a cerut să-l urmeze la baie facandu-i avansuri, iar el s-a supus crestineste.

El spune că nu e singurul minor care a păţit asta. Mai mulţi actuali elevi ai seminarului Teologic din Constanţa i-ar fi cazut victime lui Teodosie. Confirmarea vine chiar din gura unui sef din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

Macedon Petrescu alias Teodosie a răspuns acuzaţiilor:”Exclus aşa ceva! Eu la mine am două măicuţe-n casă, care îngrijesc de casă. N-am alt program. Program de birou. Total exclus aşa ceva!”.

Autorul dezvaluirilor a depus o plângere penală la Parchetul General. Nu este pentru prima dată când numele lui Teodosie este pomenit în scandaluri. Cel pe care părintele Buga l-a numit în scrierile sale „Teodosnicul” mai este invinuit penal pentru instigare la fals si fals intelectual. (romaniatv.net)

Invitatul Silviu Alupei a afirmat că, pentru ocuparea unui post de preot în capitală, se cer 40.000-50.000 de euro.

De asemenea, un alt invitat din studio, dl. Doru Iuga, a afirmat că li s-a cerut unor studenţi de la o facultate de teologie câte 20.000 de euro pentru luarea masteratului; ulterior (la ora 22.17.05), revenind asupra celor spuse cu precizarea că suma care a fost solicitata a fost de 20 milioane lei şi nu de 20.000 de euro.

La ora 00.49.46, dl. Dan Diaconescu a citit un mesaj de la un telespectator: „Pentru un post de paroh trebuie să dai o şpagă de la 10.000 de euro în sus”.

(N.N. Jurnalistul Alupei s-a adresat cu apelativul „Şpagoveanul” când a adus discuţia despre IPS Teodosie Snagoveanu.) – metaxatraian.blogspot.com

Teodosie a fost Snagovean și a ajuns Tomitan, grație pilei pe care i-a pus-o Teoctist – Dumnezeu să-l odihnească – și Adrian Năstase – Dumnezeu să-i mușamalizeze păcatele. Dobrogea pe care o păstorește nu mai este mitropolie de pe vremea lui Valentinian, care a trăit în secolul al VI-lea, chiar dacă Tomitanul visează transformarea arhiepiscopiei în mitropolie. Întru aceasta, Teodosie s-a apucat de zidit biserici și mănăstiri într-o veselie, distrugând nu o dată urmele trecutului paleocreștin. Bomboana de pe colivă a pus-o când a făcut o parcare subterană în Constanța, pentru limuzinele negre ale înaltelor fețe bisericești, și a spulberat pe vecie câteva morminte paleocreștine din vechea cetate a Tomisului.

Firește că Teodosie a fost înștiințat că intră ilegal într-o zonă protejată, dar a băgat capul în pământ și și-a văzut mai departe de cuvioasele sale bișnițăreli imobiliare, ca să aibă popii garaj pentru merțane, pe gropile și moaștele martirilor bisericii strămoșești.

Înainte de isprava asta, Teodosie a cerut cinci hectare din arealul Cetății Histria, pentru construirea unei mănăstiri, în zona de strictă protecție ecologică a Rezervației Deltei Dunării, aflată în patrimoniul UNESCO. Fără să mai aștepte avizul de construcție, s-a apucat să înalte mănăstirea, fiind amendat cu 75 de milioane de lei pentru nerespectarea regimului construcțiilor. (asapteadimensiune.ro)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu