AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) va schimba radical dezvoltarea software

miercuri, iunie 28, 2023 13:21
Posted in category IT

ChatGPT

Mai jos, câteva opinii exprimate de un specialist în domeniul programării, Mark Porter. Cine este Mark Porter? Înainte de a deveni CTO al MongoDB în urmă cu trei ani și jumătate, Porter a deținut numeroase funcţii cheie în dezvoltarea bazelor de date, inclusiv conducerea operațiunilor de baze de date relaționale pentru Amazon AWS RDS, dezvoltarea tehnologiei de bază în calitate de CTO la Grab, serviciul de transport cu autoturisme din Asia de Sud-Est și peste un deceniu în numeroase posturi la Oracle, inclusiv, o perioadă, ca unul dintre dezvoltatorii originali ai bazei de date.

„Există acest stereotip despre cât timp este nevoie pentru a scrie software pentru computer și cât de mult durează pentru a face corect codul”, a spus Porter. „Cred că AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) va schimba totul în mod radical. În sfârşit, vom putea să scriem aplicațiile pe care vrem să le scriem, la viteza cu care vrem să le scriem, la calitatea pe care vrem să le scriem.”

„Ceea ce face AI este să ne ajute să scriem codul, să ne ajute la testarea codului, să ne ajute să găsim erori în codul nostru, să ne ajute să căutăm documentația necesară mai rapid”, a spus Porter.

Mark Porter: „Teoria conform căreia AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) va elimina programatorii din afaceri este greşită. AI nu poate înlocui factorul uman, dar poate aduce un imens beneficiu creatorilor de software.”

Sursa informaţiilor: ZDNET.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu