Alte 5 platforme, in afara de WordPress si Blogger, pentru blogul tau

duminică, iulie 16, 2017 15:58
Posted in category IT

JoomlaDacă vrei să ai un blog al tău, nu este o idee rea să începi pe o platformă gratuită, pentru a vedea cum merg lucrurile. Apoi, dacă doreşti, îţi poţi achiziţiona propriul domeniu web şi poţi schimba şi platforma. Cele mai cunoscute platforme sunt Blogger (oferită gratuit de Google) şi WordPress. Dar WordPress și Blogger nu sunt singurele platforme pe care poţi hosta blogul tău. Alte câteva platforme oferă caracteristici și capabilități care provoacă cei doi giganţi în domeniul găzduirii unui blog. O statistică din 2016 sugerează că WordPress are 27% din întregul internet (este vorba de site-uri şi bloguri)! Cu toate acestea, acum este departe de o platformă simplă de blogging, este o “unitate de producție diversă”, gata să realizeze aproape orice sarcină. Deşi acest lucru este grozav pentru mulți utilizatori, opțiunile pot copleși pe cei care doar vor să scrie pe un blog. Pe de altă parte, Blogger începe să-și arate vârsta. Azi este rar actualizat și a rămas în spatele multora dintre concurenții săi în ceea ce priveşte design-ul și personalizarea. Acest lucru este frustrant pentru utilizatorii care se luptă să țină pasul cu caracteristicile disponibile de pe alte platforme. Indiferent de motiv, trecerea la o nouă platformă poate fi o opţiune de luat în seamă. Lăsând în urma oricare dintre aceste două nume bine-cunoscute, WordPress şi Blogger, se pot găsi şi alte platforme pentru a găzdui un blog sau un site. Dacă aveți în vedere o schimbare (sau începeți primul dvs. blog!), asigurați-vă că ați luat în considerare următoarele cinci alternative fantastice la WordPress și Blogger.

Alegerea platformei trebuie făcută pe baza unor informaţii clare

Atunci când vă preocupați de opțiunile dvs., este o idee bună să luați în considerare anumite componente specifice unei platforme pentru găzduirea blogului.

 • Ce fel de instrumente de design oferă? Unele platforme au sute de șabloane gratuite, altele necesită o experiență semnificativă de codificare. Asigurați-vă că alegeți o platformă care se află la nivelul potrivit de complexitate (și de calitate!) pentru nevoile dvs.
 • Ce opțiuni de găzduire sunt disponibile? Unele platforme vor oferi gazduire web gratuita ca parte a pachetului lor. În timp ce acest lucru este convenabil și ieftin, înseamnă, de asemenea, că ei păstrează unele drepturi la site-ul dvs. și tehnic au opțiunea de a șterge complet în orice moment. În plus, pot exista limite semnificative ale lățimii de bandă și vitezei. Alte platforme vă vor cere să vă găzduiți singur site-ul. Acest lucru vă permite să selectați o soluție de găzduire web care să corespundă nevoilor dvs. tehnice, dar poate costa mult mai mult.
 • Cat va costa? Dacă scrieți un blog de hobby, sunt şanse ca bugetul alocat blogului sa nu fie prea mare. Pe de altă parte, blogurile care fac parte dintr-o strategie de afaceri mai mare (sau care sunt o afacere în sine) pot merita niște bani cheltuiţi pe un produs blogging premium.
 • Cui vă adresaţi? Postările de blog publicate pe unele platforme rămân în mare parte în acea bază de utilizatori, în timp ce altele sunt mai predispuse să ajungă pe internet la multă lume. În funcție de scopul blogului dvs., puteți alege una dintre variante!
 1. Medium
  Medium este o platformă dedicată esenței de blogging-writing. Bloggerii pot posta scrieri oricât de lungi, plus videoclipuri sau imagini în contul Medium (accesibile printr-o adresă URL unică bazată pe nume de utilizator). Puteți crea postări utilizând instrumentul web sau prin intermediul aplicației dedicate Medium.

  • Ce fel de instrumente de design oferă? Aspectul uniform al tuturor posturilor Medium pune accentul pe scrisul dvs. Puteți să însoțiţi postările cu conținut audio, video sau imagini, dar toate postările vor arăta la fel și nu vă puteți personaliza pagina de profil.
  • Ce opțiuni de găzduire sunt disponibile? Toate blogurile sunt găzduite pe Medium, nu există alte variante.
  • Cât costă? Complet gratuit.
  • Cui vă adresaţi? Mediu are o comunitate puternică de bloggeri care împărtășesc informații despre numeroase subiecte. Prin postări, evidențieri și răspunsuri, puteți comunica cu alți autori și puteți ajunge la noi audiențe.
  • Pentru ce este platforma Medium o alegere ideală? Dacă vrei doar să scrii și nu-ți pasă de cum arată blogul, Medium poate fi cea mai bună alegere pentru tine. Puteți să vă alăturați gratuit unei comunități puternice și veți petrece aproape tot timpul scriind. Cei care caută personalizare, o adresă URL autonomă sau un blog multifuncţional ar trebui să caute în altă parte.
 2. Tumblr
  Tumblr este o platformă de microblogging foarte eficientă. Puteți posta videoclipuri, imagini, clipuri audio, text, GIF-uri și linkuri către blogul dvs., care pot fi accesate de alți utilizatori Tumblr și pe Internet, în general. Puteți să distribuiți un conținut unic sau conținutul altor utilizatori, utilizând fie platforma web, fie aplicația Tumblr.

  • Ce fel de instrumente de design oferă? Puteți crea teme personalizate pentru blogul dvs. Tumblr utilizând codul de bază HTML sau puteți alege dintr-o gamă largă de șabloane de bloguri gratuite și plătite. Este important să rețineți că, deși aceste teme vă vor permite să personalizați pagina de pornire a blogului dvs., aceasta nu va afecta modul în care postările dvs. sunt văzute în feedurile Tumblr ale altor utilizatori.
  • Ce opțiuni de găzduire sunt disponibile? Blogurile sunt găzduite automat pe Tumblr, dar puteți alege să utilizați o adresă URL externă pentru blogul dvs. de la o altă gazdă.
  • Cât costă? Funcțiile de bază ale lui Tumblr sunt gratuite, dar temele externe de găzduire sau actualizate se plătesc.
  • Cui vă adresaţi? Dacă intri în comunitatea potrivită, Tumblr poate avea o acoperire incredibilă. Pe de altă parte, este, de asemenea, ușor ca blogul tău să se estompeze în obscuritate dacă conținutul blogului tău nu se potrivește bine cu cultura Tumblr. Hashtagurile și promovarea încrucișată pe alte forme de social-media sunt esențiale pentru atragerea vizitatorilor. Din păcate, analizele implicite ale Tumblr sunt în mod semnificativ lipsite de comparație cu alte platforme – este posibil să fie necesar să conectați Google Analytics la tema blogului dvs. utilizând anumite codări HTML.
  • Pentru ce este platforma Tumblr o alegere ideală? Este pentru bloggeri care sunt dispuși să-și petreacă puțin timp făcând schimbări minore la o temă pre-existentă și care folosesc regulat dispozitive mobile pentru postare. De asemenea, bloggerii interesați de subiecte de nișă cu o comunitate activă Tumblr pot avea succes. Cei care caută o platformă cu personalizare și analiză semnificativă ar trebui să aleagă, probabil, o altă platformă.
 3. Wix
  Dacă nu vreţi să intraţi pe o platformă social-media şi doriţi personalizabil şi uşor de creat, atunci Wix este alegerea.

  • Ce fel de instrumente de design oferă? Wix se mândrește că este o platformă atrăgătoare. Veți găsi un proces fantastic de proiectare drag-and-drop cu o anumită personalizare HTML limitată. Pentru a elimina branding-ul Wix de pe site-ul dvs., trebuie să achiziționați un plan premium.
  • Ce opțiuni de găzduire sunt disponibile? În mod implicit, site-urile sunt găzduite pe Wix. Dar, domenii personalizate sunt disponibile cu un plan premium.
  • Cât costă? Liber pentru a crea. Planurile premium încep de la 18 USD / lună.
  • Cui vă adresaţi? Wix nu are o comunitate încorporată, dar are avantajul de a fi un site autonom, cu bune oportunități de promovare a conținutului și optimizat SEO.
  • Pentru ce este platforma Wix o alegere ideală? Este pentru bloggerii începători, care doresc să se concentreze mai mult pe scrierea articolelor decât pe design-ul blogului, dar care vor să crească în viitor. Bloggerii mai avansați care caută personalizabilitate semnificativă, securitate și numeroase plug-in-uri, pot opta pentru alte platforme.
 4. Joomla
  Joomla este o platformă puternică, open-source, cu multiple funcţionalităţi. Cu toate acestea, o mare putere vine cu o mare responsabilitate – dacă nu știi ce faci, te poți trezi că nu-ţi funcţionează blogul!

  • Ce fel de instrumente de design oferă? Înarmați cu cunoaşterea limbajului HTML, opțiunile dvs. de design pentru un site Joomla sunt, practic, nesfârșite. Sau puteți alege să utilizați unul dintre cele 100 de șabloane disponibile.
  • Ce opțiuni de găzduire sunt disponibile? Trebuie să găsești o gazdă externă pentru site-uri web care utilizează platforma Joomla.
  • Cât costă? După ce creați site-ul dvs. cu Joomla, este gratuit timp de 90 de zile, apoi prețul va crește (uneori semnificativ) pe baza performanței blogului dvs. De asemenea, trebuie să plătiți pentru taxele de găzduire externă.
  • Cui vă adresaţi? În timp ce unele teme Joomla sunt prietenoase cu dispozitivele mobile, acest lucru nu este valabil pentru toate acestea. Platforma are suport pentru comerț electronic, built-in analytics și plug-in-uri SEO.
  • Pentru ce este platforma Joomla o alegere ideală? Dacă blogul dvs. face parte dintr-un site web sau o afacere mai mare, actualizarea la un sistem complet de gestionare a conținutului, cum ar fi Joomla, poate avea sens. Platforma este sigură, cu un suport semnificativ pentru clienți și spațiu pentru a-ți crește blogul în orice direcție. Cu toate acestea, curba costurilor și a învățării poate face platforma mai puțin ideală pentru bloggerii începători.
 5. Ghost
  Ghost este o platformă open-source dedicată furnizării de funcții de blogging cu o interfață simplă și intuitivă. Este ideal pentru cei care prețuiesc un conținut frumos, dar care nu sunt chiar pregătiți pentru intensitatea sistemelor complete de gestionare a conținutului.

  • Ce fel de instrumente de design oferă? Ghost oferă un instrument de previzualizare live, care vă permite să observați imediat orice eroare de ortografie sau de codificare. Utilizatorii Ghost au acces la peste 100 de șabloane de design și personalizare HTML.
  • Ce opțiuni de găzduire sunt disponibile? Domeniile personalizate sunt disponibile cu un plan premium, altfel Ghost găzduiește gratuit blogul tău.
  • Cât costă? Gratuit, în afară de opţiunile premium care încep de la 19 USD / lună.
  • Cui vă adresaţi? Ghost are instrumente de optimizare SEO, precum și instrumente integrate de analiză și integrare a anunțurilor.
  • Pentru ce este platforma Ghost o alegere ideală? Este pentru bloggeri cu o anumită experiență care doresc mai multă libertate de design decât o platformă gratuită, dar care, de asemenea, prețuiesc ușurința de utilizare. Ghost nu este ideală pentru persoanele care au nevoie de funcționalități de e-commerce sau care se bazează foarte mult pe plug-in-uri.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Alte 5 platforme, in afara de WordPress si Blogger, pentru blogul tau”

 1. Cele mai bune editoare video la inceput de 2018 | A șaptea dimensiune says:

  mai 3rd, 2019 at 17:51

  […] Alte 5 platforme, in afara de WordPress si Blogger, pentru blogul tau […]

Adauga un comentariu