Cele mai bune editoare video la inceput de 2018

joi, ianuarie 11, 2018 10:55
Posted in category IT

Editor videoDacă sunteţi interesaţi de oarece soft-uri gratuite pentru a realiza videoclipuri, sau proiecte video mai complexe, aţi putea lua în considerare unul, sau mai multe, din lista de editoare video – cele mai bune la început de 2018 – de mai jos.

  • Lightworks este considerat de unii cel mai bun editor video gratuit. Desigur, are şi opţiuni complexe, pe care le veţi stăpâni în timp, aşa încât, dacă doriţi să fiţi foarte buni, mai puneţi mâna şi repetaţi. Nu vă speriaţi, are interfaţă sugestivă şi opţiuni mai simple, nimeni nu vă obligă să folosiţi tot ce are în meniu. A fost folosit inclusiv la Hollywood pentru a produce filme precum The King’s Speech (“Discursul regelui”, premiat cu Oscar, parcă) sau Road to Perdition (“Drumul spre pierzanie”). Deşi este un soft profesionist pentru editare video, cerinţele de sistem nu sunt mari, aşa âncât, chiar dacă aveţi o configuraţie hardware mai modestă, se poate folosi fără probleme. Puteţi combina videoclipuri, puteţi face capturi video, puteţi aplica filtre, plus multe alte editări mai complexe.
  • HitFilm Express este un editor video impresionant, ce oferă unelte avansate pentru editare de fişiere video la cel mai înalt nivel. Singura problemă a softului este aceea a cerinţelor de sistem (este “pretenţios” în această privinţă), aşa încât este bine să verificaţi, înainte de instalare, dacă partea hardware îndeplineşte acele cerinţe.
  • DaVinci Resolve este un editor video profesionist, cu o interfaţă sugestivă, ce oferă o sumedenie de opţiuni, dintre cele mai diverse. Oferă suport HDR şi puteţi lucra direct pe fişierele brute de pe aparatul foto. Este recomnadat pentru proiecte video complexe.
  • Shotcut este un alt editor video profesionist, dar cu o interfaţă mai neobişnuită. Dacă vreţi să-l folosiţi, acesta oferă rezultate remarcabile numai dacă investiţi timp şi efort de învăţare, pentru a vă obişnui să lucraţi cu opţiunile oferite. Iniţial, softul a fost o aplicaţie Linux, apoi s-a trecut şi la Windows. Aceasta poate fi o explicaţie a necesităţii de a studia ceva mai mult acest program. La început, pe lângă faptul că trebuie să încărcaţi un videoclip, mai trebuie să alegeţi modul de editare şi instrumentele pe care doriţi să le utilizaţi. Oricum, recompensele vor fi mari dacă aveţi răbdare să-l studiaţi foarte bine.
  • VSDC Free Video Editor oferă o gamă largă de efecte şi filtre pentru imagine, precum şi posibilitatea adăugării de text sau efecte artistice suplimentare. Este un editor video neliniar, recomandat începătorile (are şi opţiuni simple), dar şi avansaţilor, celor care doresc să lucreze la proiecte video creative.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu