Cum se construieşte un site

vineri, februarie 18, 2011 18:18
Posted in category IT

Sablon siteDacă doriţi să construiţi un site cu costuri minime, sau chiar zero, trebuie parcurse câteva etape ce pot fi diferite în funcţie de varianta aleasă. Oricum, prima dată putem hotărî dacă alegem o platformă gratuită, precum Blogger sau WordPress, ori cumpărăm un domeniu, de exemplu pe eDomenii.ro, sau beneficiem de un subdomeniu gratuit, de exemplu pe lx.ro.

Se achiziţionează un nume de domeniu, de exemplu asapteadimensiune.ro, sau, în cazul hostingului gratuit, numele site-ului va fi de genul asapteadimensiune.lx.ro.

Dacă aţi ales Blogger sau WordPress, sunt fixe anumite şabloane, acestea putând fi modificate dacă posedaţi ceva cunoştinţe legate de limbajele de programare. Dacă doriţi altceva, există CMS-uri (Content Management System), adică softuri ce permit realizarea unui site web complex, fără să fie nevoie să fiţi programator. Aveţi nevoie, totuşi, de o scurtă lectură preliminară, dar nu este o sarcină prea dificilă dacă nu sunteţi mulţumiţi de ce oferă platformele de bloguri, precum ‘blogspot’.

Dintre ele, puteţi folosi Joomla, CMS ajuns la versiunea 1.6.

Pentru Joomla există şi un forum în limba română, de unde puteţi afla anumite informaţii.

Iar dacă nu vreţi site pe WordPress.com, există WordPress.org, un CMS ajuns la versiunea 3.0.5, disponibilă şi în limba română.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Cum se construieşte un site”

 1. gazduire.ro, inregistrare domenii pentru tine says:

  august 31st, 2014 at 9:56

  […] de acest subiect, un material util este articolul Cum se construiește un site. Veți afla și alte aspecte ale construirii unui site, pe lângă achiziționarea unui […]

 2. Sfaturi şi trucuri pentru browserul Mozilla Firefox | A șaptea dimensiune says:

  august 7th, 2016 at 20:10

  […] Cum se construieşte un site […]

 3. Scanarea online a sistemului de operare | A șaptea dimensiune says:

  august 8th, 2016 at 18:10

  […] Cum se construieşte un site […]

 4. Instrument pentru partiţionarea hard-disk-ului | A șaptea dimensiune says:

  august 8th, 2016 at 18:26

  […] Cum se construieşte un site […]

 5. Alte 5 platforme, in afara de WordPress si Blogger, pentru blogul tau | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 20th, 2019 at 17:22

  […] Cum se construieşte un site […]

Adauga un comentariu