Anna Politkovskaia, Rusia lui Putin

luni, aprilie 11, 2022 17:55
Posted in category Literatura

Anna Politkovskaia
Anna Politkovskaia – un erou al ruşilor (şi nu numai) dornici de libertate şi democraţie

Anna Politkovskaia a scris o carte document, o adevărată radiografie a sistemului criminal patronat de KGB-istul Vladimir Putin. „Rusia lui Putin” descrie crimele înfiorătoare ale sistemului KGB-ist instaurat în Rusia odată cu accederea la putere a dementului criminal Putin.

A fost împuşcată în scara blocului unde locuia, exact de ziua lui Putin, pe 7 octombrie 2006 (tot în acea zi de 7 octombrie, adică tot de ziua lui Putin, dar în 2018, un Putin mai mic, puşcăriaşul Liviu Dragnea, organiza Referendumul pentru familia tradiţională, o aberaţie pentru care s-au cheltuit nişte zeci de milioane de euro).

Anna Politkovskaia avea 48 de ani când a fost ucisă de regimul criminal al psihopatului Vladimir Putin.

Cu un cinism înfiorător, specific dictatorilor şi criminalilor în serie, fostul ofiţer KGB Vladimir Putin a declarat după moartea celei supranumite „vocea conştiinţei oamenilor liberi din Rusia”, Anna Politkovskaia, jurnalist de investigaţii la ziarul independent Novaia Gazeta, că „influenţa ei asupra vieţii politice din Rusia a fost extrem de nesemnificativă”.

Cu două zile înainte de a fi asasinată, Anna Politkovskaia declara la Europa Liberă: „Visul meu este ca el (Vladimir Putin – n.m.) să stea pe banca acuzaţilor şi să aibă loc cel mai dur proces, cu enumerarea şi investigarea tuturor crimelor pe care le-a comis”.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Anna Politkovskaia, Rusia lui Putin”

  1. Vrabie Georgeta says:

    februarie 2nd, 2023 at 4:51

    Asasinarea Annei Politkovskaia, o picătură de apă intr-un ocean de crime înfăptuite de Kremlinul condus de fostul KGB-ist Vladimir Putin. Oponenții regimului totalitar criminal, au sfârșit torturați in temnițele groazei otrăviți, sau,…..au murit „sinucigandu-se” împinși de la etajele superioare ale birourilor unde erau „invitati”.

Adauga un comentariu