Cărţi personalizate pentru copii

marți, decembrie 26, 2023 9:31
Posted in category Diverse

Cărţi personalizate pentru copiiFiecare copil e unic. Iar pentru părinţi, fiecare copil este totul. De aceea, putem încerca să facem o bucurie copiilor noştri dăruindu-le un cadou de neuitat: carti personalizate pentru cei mai dragi copii.

Deşi trăim într-o perioadă istorică în care lectura pare tot mai demodată, nu trebuie uitat un adevăr fundamental: cititul cărţilor are avantaje majore, care nu pot fi înlocuite de nicio altă activitate.

Doar citind, copiii noştri pot înţelege lumea în care vor trăi, pot evolua şi progresa. Iar pentru a-i apropia de lectura cărţilor, de magia cititului, de lumea minunată a personajelor literare, o carte personalizată poate fi cheia.

Beneficiile lecturii pentru copii şi adulţi

Cititul cărţilor aduce cu sine multe beneficii. Mircea Eliade, unul dintre scriitorii mei preferaţi, spunea că cititul cărţilor este un mod inteligent de „a pierde timpul”. Evident, era doar o metaforă a marelui scriitor, timpul acordat lecturii nefiind timp pierdut, ci timp câştigat.

Mai concret, haideţi să vedem ce beneficii aduce cu sine lectura cărţilor, fie şi a cărţilor în format electronic.

Cititul stimulează creierul şi prelungeşte viaţa acestuia. Orice parte a organismului uman utilizată cât mai mult aduce cu sine o prelungire a duratei de viaţă. La fel este şi în cazul creierului omului: menţinerea unui creier activ o perioadă cât mai îndelungată, prin intermediul cititului şi altor activităţi intelectuale, înseamnă ţinerea la disatnţă a demenţei sau a bolii Alzheimer.

Lectura cărţilor de literatură reduce stresul şi permite evadarea într-o lume imaginară, departe de problemele zilnice. Oricât de apăsătoare ar fi problemele cu care te confrunţi, dacă te gândeşti mereu la ele, te poţi îmbolnăvi şi, oricum, nu le rezolvi. O evadare în lumea personajelor literare, îţi aduce acea oază de linişte atât de necesară în astfel de momente şi, de ce nu, nişte idei bune pentru rezolvarea problemelor tale curente.

Cititul cărţilor ştiinţifice îmbogăţesc cunoaşterea, un om informat fiind un om puternic. Unii dintre noi suntem, poate, mai puţin atraşi de cărţile din literatură, avem sentimentul că sunt doar poveşti bune pentru copii. Ei bine, în acest caz putem apela la cărţile din diferite domenii ale cunoaşterii, de la programare la cele pentru dezvoltarea unor abilităţi atât de necesare în diverse domenii de activitate. Important este să citim, să ţinem activ creierul, iar mintea noastră să fie pusă la treabă.

Lectura îmbogăţeşte vocabularul, ne aduce acea uşurinţă a exprimării. Un om citit, cult, îi va înţelege cu uşurinţă pe cei care folosesc cuvinte mai puţin uzuale, vor lectura cu plăcere scriitorii şi editorialele unor personalităţi culturale, vor lăsa impresii pozitive, ori de câte ori vor vorbi în public, fie că este vorba despre un publica mai larg sau mai restrâns.

Cititul frecvent îmbunătăţeşte memoria. Citim pentru a memora şi înţelege. De fiecare dată când citim, apar în creier noi căi neuronale, iar cele existente se întăresc. Astfel, avem o memorie mai bună.

Lectura aduce cu sine formarea unei gândiri analitice. Pentru a lua decizii corecte în viaţă, este foarte important să deţinem o gândire critică şi analitică. Nimeni nu se naşte cu aşa ceva, gândirea critică şi analitică se formează în timp, iar cititul este principala modalitate de a avea o gândire sănătoasă. Dacă gândirea analitică şi critică este dezvoltată la o persoană, acea persoană este greu de manipulat, nu poate fi influenţată spre a merge pe direcţii greşite şi deciziile sale vor fi luate întotdeauna în cunoştinţă de cauză.

Cititul sporeşte capacitatea de concentrare. Prin lectură, observăm detalii, avem mai multă răbdare, iar gradul nostru de concentrare creşte. În dinamica vieţii sociale, în activităţile zilnice, unde mereu suntem prinşi în tot soiul de preocupări, de la răspunsuri la email-uri la cumpărăturile zilnice, oaza de lectură este binevenită şi are rolul de a îndrepta concentrarea noastră spre detalii mai de fineţe, iar această concentrare sporită se va răsfrânge şi în afara timpului de lectură.

Un cititor activ poate deveni şi un scriitor bun. Dacă citim cât mai multe cărţi, vom observa în timp o uşurinţă în a ne exprima în scris. Este adevărat, nu toată lumea care citeşte va ajunge un scriitor de succes, dar deprinderea scrisului este utilă în multe domenii, de la conceperea unui e-mail la realizarea unei prezentări la firma, instituţia sau compania unde suntem angajaţi.

Lectura are şi efectul unui calmant de calitate. Oricât de aglomerată şi stresantă ar fi o zi, dacă alegem să ne petrecem nişte zeci de minute în compania unei cărţi, citind adică, vom regăsi liniştea pierdută, ne vom afunda într-o lume aşezată, lumea cuvintelor, într-o lume în care timpul este suspendat şi toată agitaţia din sufletul şi mintea noastră dispare.

Cititul este un refugiu de calitate. Aproape toţi oamenii au nevoie de un refugiu. Pentru unii, refugiul este alcoolul, pentru alţii bârfa. Lectura este cel mai bun refugiu. Prin lectură, nu numai că nu pierdem bani şi timp, mai mult, câştigăm un orizont larg cultural, ieşim din mocirla problemelor zilnice, ne ridicăm privirea din noroiul vieţii spre stele.

Dacă toate cele de mai sus sunt beneficiile lecturii în principal pentru adulţi, realizaţi cât de importantă este lectura pentru cei mici, aflaţi la începutul vieţii, a unei vieţi care poate fi modelată în bine de cărţile copilăriei, iar pentru a-i atrage spre lectura acestor cărţi o modalitate ar fi să le dăruim cărţi personalizate pentru copii.

Lecturile copilăriei mele

Deşi am copilărit într-o perioadă istorică şi într-o zonă geografică unde cărţile pentru copii erau mai greu accesibile, îmi amintesc cu drag de lecturile copilăriei. Am citit şi recitit cărţile lui Alexandre Dumas, „Cei trei muşchetari”, „După douăzeci de ani”, „Vicontele de Bragelonne” etc.

Un alt roman ce mi-a marcat copilăria a fost „Ultimul mohican”, scris de James Fenimore Cooper, un roman pe care l-am citit de mai multe ori, ultima dată când eram elev de liceu, şi m-a fermecat de fiecare dată.

Mark Twain, prin cărţile sale, în special „Prinţ şi cerşetor”, „Aventurile lui Tom Sawyer” sau „Un yankeu la curtea regelui Arthur”, mi-a adus, de asemenea, lumina lecturii în suflet.

Unde putem comanda cărţi personalizate pentru copii? Iată câteva date de contact.

SC ATELIERUL DE EROI SRL

Adresa: Braşov, str. Col. Buzoianu, 61, ap. 2

Telefon: 0775 399 068

E-mail: contact@atelieruldeeroi.com

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu