Case pasive la cheie – prețuri și recomandare de constructor cu care să colaborați!

luni, decembrie 19, 2022 19:43
Posted in category Diverse

Case pasiveDespre casele pasive am auzit cu toții. Acestea implică reduceri considerabile privind costurile lunare de întreținere, față de casele clasice vorbim de costuri cu până la 90% mai mici. Totuși ce investiție presupun? Sunt cu 30-40% mai scumpe, însă construcțiile de acest tip merită.

Casele pasive presupun un consum anual de sub 15 kWh/m². Sună ideal, în condițiile în care la ora actuală vorbim despre necesitatea de a utiliza surse alternative de energie, dar și despre criza prețurilor – în mod special la energie și gaze. Așadar investiția într-o astfel de casă este un plan bun pentru viitor. Să vedem însă ce implică. Dacă vă gândiți la case pasive la cheie preturi trebuie spus din start că nu există costuri fixe. Cei care se ocupă cu astfel de construcții spun că un cost final nu poate fi decât estimat. Contează și ce tip de casă vă doriți, din punct de vedere arhitectural, ce proiect vă alegeți.

Ce au diferit casele pasive

Sunt câteva principii diferite în cazul acestor construcții. O casă pasivă are, spre exemplu, un strat de izolație foarte gros, are ferestre performante. De asemenea, extrem de important este că sunt folosite surse alternative de energie, fie că vorbim despre panourile solare sau fotovoltaice. Nu lipsesc nici sistemele de ventilație cu recuperare de căldură, acestea vor recupera efectiv o parte din căldură din aer și o vor transfera către aerul proaspăt. Un astfel de sistem realizează și ventilația casei, în același timp contribuie activ la economisirea resurselor.

Acestea sunt câteva diferențe între clasica casă construită tradițional, din beton sau cărămidă și casele pasive. Iar constructorul cu care ar urma să colaborați trebuie să aibă experiență pe această nișă. Ceea ce ar putea să vă conducă spre alegerea firmei Litarh, care construiește case pe structură din lemn.

Casele pasive pot fi construite și din lemn

Casele pasive pot fi construite din diferite materiale, implicit din lemn. Acesta din urmă este de preferat și asta pentru că prezintă la rândul său o serie de avantaje. Vorbim despre material ecologic, utilizarea lui implică un nivel mai scăzut de poluare și, în plus, are proprietăți foarte bune în ceea ce privește izolarea termică.

La casele cu structurile timber frame materialul de izolare termică va fi montat în interiorul peretelui. Astfel, suprafața utilă a casei va fi una mai mare. În plus, casa pe structură din lemn implică o fundație simplă și ieftină, asta pe lângă faptul că se construiește cu mult mai rapid.

Dacă vă interesează acest tip de proiect, trebuie spus însă că aveți nevoie de colaborarea cu un constructor cu experiență. Sunt principii diferite și criterii de performanță de respectat pentru a obține o casă eficientă energetic. În acest sens veți descoperi echipa de la Litarh. Constructorul în cauză are experiență în domeniu, datorită diverselor proiecte de acest tip pe care le-a dus la bun sfârșit atât în țară, cât și în străinătate. Descoperiți mai multe în pagina oficială, www.litarh.ro.

Contact: office@litarh.ro

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu