Cât de rusificată este Basarabia

joi, septembrie 22, 2011 17:50
Posted in category Basarabia

Basarabia e RomaniaProvincia românească dintre Prut şi Nistru a fost guvernată o lungă perioadă de comuniştii rusofoni. Aceştia au readus Basarabia în plin Stalinism, anulând practic tot ce s-a obţinut din 1989, anul declarării independenţei Republicii Moldova. Tovarăşii pesediştilor din România, criminalii şi trădătorii de neam şi ţară din partidul lui Voronin, sunt responsabili pentru rusificarea masivă a Basarabiei. Inclusiv la nivel online, în Basarabia sunt accesate site-urile ruseşti, deoarece Voronin şi gaşca sa de criminali au oprit toate produsele româneşti la graniţă.

Haideţi să vedem cum arată Basarabia lui Ştefan cel Mare în mediul virtual. Ne ajută clasamentul întocmit de Alexa.com (https://www.alexa.com/). Astfel, în primele 25 de site-uri accesate în Republica Moldova sunt 8 site-uri ruseşti şi nici un site românesc (sper că le-am numărat bine). Printre ele şi site-uri în ‘limba moldovenească’, o aberaţie a rusofonilor. Trecem la următoarea pagină, adică urmatoarele 25 de site-uri. Aici aceeaşi poveste: 6 site-uri ruseşti sau în limba rusă, nici un site din România. La următoarele 25 de site-uri povestea se repetă: nici un site din România, dar din Rusia sunt. Primul site de forma domeniu.ro este pe locul 101, fiind, de fapt, Google.ro. Şi doar pe locul 142 este primul site creat de români, DEX Online.

Mulţumim Ilici KGB Iliescu pentru pierderea Basarabiei, în 1990, atunci când am ratat o mare şansă de a avea o Românie mare. Uneori mă întreb cum poţi să-i acuzi pe basarabeni de sentimente rusofone, în condiţiile în care ‘intelectualitatea’ de colhoz din România trăieşte cu OTV-ul de gât şi o doare-n bască de Basarabia.

Credeţi că prin şcolile de pe aici subiectul Basarabia este tabu? Cine nu crede poate încerca un sondaj prin şcolile din România cu subiectul: Ce ştiţi despre 1 Decembrie, Ziua naţională a României? Peste 80% dintre elevi nu ştiu mare lucru despre 1 Decembrie, cu tot festivismul din fiecare an. Cum poţi să-i acuzi pe basarabeni, care au ruşii în coaste, că nu sunt interesaţi de România mare? Istoria, ca obiect de studiu, este predată la acelaşi nivel proletcultist, prezentându-se aceleaşi fabulaţii şi falsificări introduse de bolşevici în anii dictaturii comuniste. Cum pot fi vinovaţi basarabenii că o pondere însemnată din România este ţiganizată, iar istoria şi cultura naţională nu contează?

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

9 Responses to “Cât de rusificată este Basarabia”

 1. polimedia.us/fain/ says:

  septembrie 22nd, 2011 at 19:12

  Articolul miroase a suparare pe rusi, a nationalism romanesc.

 2. Cornel Căruntu says:

  septembrie 23rd, 2011 at 12:00

  Pai, se poate si altfel: sa le lingem talpile rusilor, daca tot ne-au furat Basarabia, tezaurul, nordul Bucovinei, tinutul Herta, ne-au adus ciuma rosie, ne-au obligat sa le platim 20 (1945 – 1964) de ani despagabiri de razboi etc. Legat de nationalism, a-ti cunoaste istoria si trecutul si a fi alaturi de cei cu acelasi grai cu tine nu este nationalism, ci normalitate. Nationalisti sunt cei care cred ca romanii sunt buricul pamantului si altii au ceva cu noi. Nu este cazul meu. Oricum, tinerii cu tricolor pe strazile Romaniei si Basarabiei sunt ultima reduta impotriva tiganizarii, mogulizarii si aplatizarii acestei tari. Si ultima speranta. Voi primi cu siguranta un pahar cu apa de cel care stie ca este roman, ca si mine, dar voi muri de sete si eventual voi fi jefuit de tiganul fara tara, Dumnezeu, trecut, istorie, norme legale si morale etc. Nu sunt rasist, iar pe tigani ii ‘iubesc’ nu pentru culoarea pielii, ci din aceleasi motive pentru care sunt ‘iubiti’ de francezi, englezi, germani etc.

 3. Camelian Propinatiu says:

  septembrie 28th, 2011 at 23:36

  Rezulta din aceste date paradoxul că in RO clasa intelectuala e mai lenesa decât clasa politica.:(

 4. OLTEANU ALY says:

  septembrie 14th, 2012 at 20:21

  dauna cea mai mare a omenirii este lipsa de respect reciproc fata de drepturile,libertatile,drepturile,viata omului prin tarile foste comuniste; -fiecare are un dram de nationalism,isus a fost cel mai celebru evreu si nu am gasit nicaeri scris ca el a predicat natinalismu si superioritatea rasei umane si mai degraba interesul sincer desinteresat fata de cei in diverse dificultati intr-un mod echilibrat si cu discernamint sa nu incurajam exploatarea generozitatii ;

 5. George Călinescu, cel care a lustruit cizmele roşii ale comunismului | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 25th, 2014 at 13:29

  […] Cât de rusificată este Basarabia […]

 6. De ce să (nu) îl înjurăm pe Băsescu | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2014 at 14:29

  […] Cât de rusificată este Basarabia […]

 7. Cum făceau literatură agenţii sovietici | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 14th, 2015 at 21:08

  […] Cât de rusificată este Basarabia […]

 8. Românaşii cu creierul spălat mai răstignesc odată Basarabia | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 18th, 2015 at 15:37

  […] Cât de rusificată este Basarabia […]

 9. Rusia imperialistă şi duşmanii săi | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 18th, 2015 at 15:44

  […] Cât de rusificată este Basarabia […]

Adauga un comentariu