ChatGPT – cum să activaţi noile funcţii de navigare web şi plugin-uri

sâmbătă, mai 20, 2023 15:32
Posted in category IT

ChatGPT Plus

Dacă nu ştiaţi, putem utiliza, în sfârşit, ChatGPT pentru navigare web, deşi noile funcţii sunt în variante beta (de probă, de încercare).

OpenAI a lansat oficial mult-așteptatele sale plugin-uri ChatGPT pentru utilizatorii ChatGPT Plus.

După luni de speculații cu privire la plugin-urile de conectare la internet, OpenAI și-a lansat plugin-urile, permițând utilizatorilor ChatGPT Plus să aleagă dacă să le activeze sau nu folosind o nouă funcție Beta.

Conectarea ChatGPT la internet a fost aşteptată de milioane de utilizatori ChatGPT, iar acum a avenit şi momentul mult aşteptat.

OpenAI lansează navigarea web și plugin-uri pentru utilizatorii ChatGPT Plus

În data de 12 mai 2023, o postare OpenAI a dezvăluit că funcția Plugin a ChatGPT va deveni disponibilă pentru utilizatorii ChatGPT Plus.

”Dacă sunteți utilizator ChatGPT Plus, bucurați-vă de acces timpuriu la noile funcții experimentale, care se pot schimba în timpul dezvoltării. Vom face aceste funcții accesibile printr-un nou panou beta în setările dvs., care va fi lansat pentru toți utilizatorii Plus în cursul săptămânii viitoare.”

Ce sunt plugin-urile ChatGPT?

Plugin-urile ChatGPT sunt instrumente conectate la Internet concepute special pentru a extinde funcționalitatea ChatGPT.

Până acum, punctul de oprire oficial al datelor ChatGPT a fost spre sfârșitul anului 2021, una dintre principalele limitări ale ChatGPT. Acolo unde alte instrumente precum Bing AI Chat de la Microsoft și Google Bard recent actualizat se conectează la internet pentru a căuta informații actualizate, ChatGPT a rămas în urmă.

Primul set de pluginuri ChatGPT a fost creat și dezvoltat de companii precum Expedia, FiscalNote, Instacart, KAYAK, Klarna, Milo, OpenTable, Shopify, Slack, Speak, Wolfram, Zapier și va extinde înțelegerea, integrarea și utilizarea ChatGPT.

De exemplu, atunci când obțineți acces la Plugin-urile ChatGPT, veți putea folosi, de exemplu, Ppugin-ul ChatGPT Kayak pentru a căuta idei de vacanță, pentru a găsi cele mai bune oferte și pentru a crea idei unice de vacanță, totul din interfaţa ChatGPT.

ChatGPT poate naviga pe web

De asemenea, OpenAI a acordat în sfârșit acces la internet ChatGPT-ului. Din nou, la fel ca Google Bard și Microsoft Bing AI, ChatGPT poate căuta resurse pe web, poate verifica informații, face referire la date specifice și vă poate oferi informații de ultimă oră.

Când introduceți o căutare ChatGPT bazată pe web, aplicaţia ilustrează pașii necesari pentru a căuta pe web, „click-urile” pe care le face și procesul pe care AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) îl urmează pentru a returna informații. Cei care au folosit Auto-GPT vor găsi procesul familiar, dar este un pas enorm înainte pentru ChatGPT.

Cum să activați plugin-urile ChatGPT și navigarea pe web

Mergeți la Settings (Setări) în colțul din stânga jos al ecranului ChatGPT.

Selectați Settings (Setări).

Selectați Beta features (funcții Beta).

Selectaţi Web browsing (navigarea pe Web) și, dacă este disponibil, selectaţi Plugins (Pluginuri).

După activarea ambelor setări, veți găsi noi opțiuni din comutatorul de model ChatGPT (unde ați comuta în mod normal între GPT-3.5 și GPT-4). Acum veți găsi o opțiune pentru Web Browsing (Navigarea pe Web) și una pentru Plugin-uri.

De aici, puteți selecta fie Web Browsing (Navigarea pe Web) pentru a activa căutarea conectată la web, fie selecta Plugin Store pentru a începe instalarea și activarea pluginurilor.

ChatGPT este, în sfârșit, conectat la internet

ChatGPT conectat la Internet este, în sfârșit, dipsponibil. Deși navigarea web și plugin-urile sunt limitate la ChatGPT Plus în prezent, nu va dura mult până când utilizatorii obișnuiți ChatGPT vor avea acces la AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) care va folosi informaţii de ultimă oră de pe Internet.

Cel mai interesant în anunțul OpenAI este apropierea de actualizare Google PaLM 2 și Bard AI din 10 mai 2023. Au existat speculații că OpenAI va trebui să răspundă la Google Bard care va deveni un concurent direct al ChatGPT Plus și, în câteva zile, OpenAI lansează Web Browsing și Plugins pentru un public mult mai larg.

Concurenţa între producărorii AI-ului (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) este în desfășurare, iar evoluţia rapidă a inteligenţei artificiale va aduce schimbări majore în lumea IT-ului şi nu numai. Singura întrebare este dacă oamenii pot ține pasul.

Sursa informaţiilor: Make Use Of (MUO).

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu