Catalin Marian Predoiu este ruda cu Calin Popescu Tariceanu

duminică, martie 15, 2009 12:27
Posted in category Justitie

Catalin Marian PredoiuFostul liberal (oare?) Cătălin Marian Predoiu, ministrul Justiţiei din România (ţara aceea unde infractorii zburdă în voie), este de profesie avocat. Predoiu era (şi este?) un obişnuit al casei Tăriceanu, ba chiar fratele ministrului, Cosmin Predoiu, a fost cununat de Tăriceanu în 2007 sau 2008. A rămas ministru pentru că socrul său, Andrei Zamfirescu, este asociat într-o firmă cu Valeriu Stoica, acel liberal, dacă-l mai ţineţi minte, care alături de turnătorul la securitatea comunistă Mircea Ionescu Quintus, pe atunci preşedinte PNL, preda lecţii de democraţie românilor. Să mai spuna cineva că PCR-ul (pile-cunoştinţe-relaţii) a murit.

Informaţie preluată din “Academia Caţavencu”, nr.9/2008.

Actualizare

Să nu trecem cu vederea însuşi numele societăţii de avocatură – „Zamfirescu Racoti Predoiu”. Deşi şi-a cesionat acţiunile la numirea în funcţia de ministru, de la Guvernul Tariceanu 2 şi până în zilele noastre, Cătălin Marian Predoiu, ministrul justiţiei, permite folosirea ilegală a numelui său ca factor de presiune în dosarele grele ale justiţiei. Deşi s-a ales şi cu o plângere penală pe această temă (cum să se fi putut lua Laura Codruta Kovesi de şefu’?) Predoiu nu a întreprins măcar un minim gest de reparaţie, de a solicita sau de a-i determina pe avocaţii firmei de unde a plecat în funcţia de ministru să renunţe la a-şi crea avantaje incorecte în instanţă prin folosirea numelui său. „SCA Zamfirescu-Racoti-Predoiu prezintă cu un tupeu rar întâlnit, în orice litigiu în care sunt angajaţi avocaţi ai acestei societăţi, ca titlu de marcă şi numele Predoiu, inclusiv prin aplicarea stampilei, pentru a face cunoscut instanţelor şi părţilor în litigiu că în calitate de apărător este angajată o personalitate importantă de înalt rang guvernamental, nimeni altul decât ministrul justiţiei (…). Reprezentanţii societăţii folosesc ostentativ, pe tonuri sentenţioase, numele proprietarilor societăţii, accentuând numele domnului C.M. Predoiu, cu scopul vădit de a timora instanţă, respectiv făcând-o să înţeleagă/să ţină seama/să fie atentă împotriva cărei personalităţi urmează să se pronunţe”, se arătă în plângerea înregistrată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Catalin Marian Predoiu este ruda cu Calin Popescu Tariceanu”

  1. Sintagmele corupţiei | A șaptea dimensiune says:

    martie 6th, 2016 at 20:02

    […] Catalin Marian Predoiu este ruda cu Calin Popescu Tariceanu […]

Adauga un comentariu