Cornel Codiţă, ieri, pupincurist al Ciuruitului, azi, liberal, ecologist, mare analist militar, profesor doctor, general de carton

miercuri, iulie 29, 2020 7:52

Cornel CoditaPentru cei care au deschis televizoarele mai târziu, adică după 1989, figura analistului militar & civil Cornel Codiţă poate părea interesantă. Mai ales că s-a spus despre el că, înainte de a intra în rezervă, a fost cel mai tânăr general al armatei române. O armată în care s-a avansat pe timp de pace ca la alţii pe timp de război.

Singurele bătălii purtate de ostaşii români erau cele pe fronturile culesului de porumb şi de alte produse agricole.

Da, armata nu ducea lupte, dar Cornel Codiţă se înfrunta mereu cu inamicii. Adică cu toţi cei care, în opacitatea lor, nu înţelegeau opera teoretică şi practică a tovarăşului Nicolae Ceauşescu.

Iar Codiţă, aliat de nădejde al generalului Ilie Ceauşescu (fratele dictatorului, general de carton pe care Ciuruitul l-a adus în Bucureşti şi l-a făcut general, aşa cum pe nevastă-sa cu 4 clase a făcut-o “academician doctor inginer”, doar era ţara lu’ mă-sa şi făcea ce voia în ea – n.m.), în echipa căruia lupta, le explica pe larg cititorilor de ziare şi cărţi cât de genial este comandantul suprem. Vă oferim un mic exemplu apărut în Era socialistă din 10 mai 1987:

Problemele dezarmării şi păcii ocupă, constant, în gândirea teoretică şi în activitatea practică ale secretarului general al Partidului Comunist Român, tovarăşul Nicolae Ceauşescu, un loc de cea mai mare însemnătate, personalitatea politică proeminentă a conducătorului partidului şi statului nostru afirmându-se, şi pe acest tărâm, prin noutatea şi pertinenţa abordărilor, prin amploarea orizontului ideatic, prin analiza riguros ştiinţifică a realităţilor lumii contemporane, prin viabilitatea soluţiilor propuse, prin fermitatea şi consecvenţa cu care militează pentru crearea, în sistemul relaţiilor internaţionale, a tuturor condiţiilor de natură să contribuie la realizarea unei lumi mai bune şi mai drepte, în care dezarmarea şi pacea să fie, înainte de toate, realităţi concret istorice, izvorâte firesc dintr-o nouă arhitectură a raporturilor între state.”

Cum spuneam, un mic exemplu, o singură lovitură strategică a lui Cornel Codiţă în care i se văd toate calităţile de pe epoleţi! Nu vă mai indicăm şi cărţile scrise de acelaşi autor (una dintre ele prefaţată de Vasile Secăreş) în care militarul român spală pe jos cu capitalismul contemporan şi dă la gioale marilor puteri.

Probabil că, văzând câte gunoaie ideologice a produs în cariera sa, Cornel Codiţă s-a convertit la ecologie (după ce a renunţat la liberalism – n.m.), drept pentru care candidează (candida în 2004 – n.m.) la primăria Capitalei din partea PER (Partidul Ecologist Român – n.m.), fiind recomandat de lupta cu natura. Cu natura sa umană de oportunist. (“Academia Caţavencu”, nr. 651/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu