Corupţia pe vremea holerei, pardon, a PSD-ului ce fura, pardon, guverna România (II)

sâmbătă, februarie 8, 2020 17:24

PSD = ciuma rosieApartamentul lui Solcanu a intrat într-un conac de umbră

De felul lui, tătuca Solcanu, PeSeDist de la Iaşi, este un tip consecvent. A intrat în Partidul Comunist de tânăr şi după 1989 a spus că a făcut-o din convingere. Dacă e să-l crezi, acum tot din convingere e om politic (în PSD = ciuma roşie = mafia, n.m.) şi nu are niciun alt scop în viaţă. Se fereşte cât poate să-şi lege numele de bani, oameni de afaceri, vile şi alte daraveri pământeşti. E profesor de istorie. E un rafinat şi un eteric, cu tot cu ciocul lui paşoptist, ce mai.

La rândul nostru, suntem obsedaţi de istorie, recunoaştem asta. Tocmai de aceea, v-am prezentat un studiu acum ceva vreme, în care arătam că cel mai mare demn urmaş al solcanului, progenitura Bogdănel, are vreo patru firme. Că una din ele, The Red Point, a căpuşat niţel Compania Naţională CFR, a demisului în şuturi pe dos Nicolaiciuc.

Acum (era martie 2004 – n.m.), revenim cu cel mai nou studiu despre marea familie a solcanului. După multe cercetări, am ajuns la concluzia că adevărul istoric este aşa: prin 2002, lui Solcanu i s-a părut prea mic apartamentul de 100 metri pătraţi din Copoul Iaşiului. Singura idee, copiată de prin cursurile sale de istorie, a fost să-şi facă un conac boieresc (vilă, pentru cei care nu au mari afinităţi cu istoria): două niveluri, jde camere, zonă selectă. A început, încet-încet, să o ridice.

Prin negura guvernării pesediste găsim izvoare scrise care atestă că, în 2003, pus să explice în marele opis al averilor senatoriale de ce nu şi-a declarat apartamentul din Copou, Solcanu a spus că nu-l mai are. Că l-a vândut. Ca să-şi ridice conacul, că altfel, de unde bani? Dar că încă mai stă în apartament, pentru că milosul cumpărător i-a dat drept nelimitat de habitaţie.

Ca să vă faceţi o idee despre cât costă pe piaţa Iaşiului apartamentul în cauză, să spunem că 50.000 de euroi e un preţ obţinut cu mult noroc. Ce mai: Solcanu a găsit fraierul care să-i dea 50.000 de euroi, dar fără să se mute acolo. Aferim, boierule!

Obsedaţi de istorie, cum doar v-am zis că suntem, am trecut şi la săpături arheologice şi, după ce am trecut de stratul de faianţă, cel de gresie şi de celelalte raioane de materiale de construcţii de la Dedeman, am dat de fraier. Pre numele lui Dragoş Paval. Nepot de-al solcanului. Şi patron Dedeman. Şi asociat într-o altă firmă cu un nene asociat, la rândul lui, cu deputatul PSD falimentar Paul Neamţu. (“Academia Caţavencu”, nr. 640/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu