Crengi decorative artificiale
joi, iulie 25, 2019 9:58Nu ştiu alţii cum sunt, dar pentru mine este important modul de a decora o cameră, o încăpere în general. Am folosit recent crengi decorative artificiale şi am realizat cât de bine arată o încăpere, decorată în acest fel. Nu pot spune că sunt un specialist în arta decorării mediului ambiant, aşa încât merg pe intuiţie şi pe gusturi.
Evident, ca în orice alt domeniu, şi la capitolul a decora, nişte informaţii în plus nu strică. Dacă luăm sensul cuvântului din limba română, mă rog, unul dintre sensuri, atunci când vrem să decorăm ceva, practic trebuie să împodobim o încăpere – chiar o clădire, dacă este cazul – cu diverse obiecte, numite de regulă ornamente. Scopul acţiunii este înfrumuseţarea, acele decoruri având darul să facă din peisajul intim al camerei supuse ornamentării ceva mai plăcut, mai odihnitor, mai relaxant, mai plin de culoare şi bun-gust.
Ca şi în alte domenii, şi aici, în procesul decorării, există o întreagă literatură de specialitate, plină de reguli, sfaturi, idei şi convenţii, pe care e bine s-o stăpânim, dacă vrem un decor reuşit pentru noi, cei din jur sau, de ce nu, pentru posibilii noştri clienţi, dacă vrem să devenim specialişti în arta decorării.
Cum diversitate este o caracteristică bună a lumii în care trăim, şi în acest domeniu există o multitudine de variante prin care fiecare dintre noi poate decora o încăpere. Însă, dincolo de gusturile noastre subiective, există câteva lucruri pe care trebuie să le facem, dacă dorim să reuşim în ceea ce se numeşte o decorare reuşită. Iată, mai jos, câteva astfel de reguli.
- Conştientizează care-ţi sunt gusturile. S-ar putea să nu te fi gândit niciodată, la modul serios, în privinţa gusturilor tale în materie de decoraţiuni. Ar fi momentul sa faci, dacă vrei să-ţi iasă amenajarea locuinţei. Gândeşte-te ce fel de obiecte îţi asigură o stare de confort şi pe care ţi-ai dori să le ai în jurul tău. Aici hotărâtor este felul tău de a fi şi de a interacţiona cu obiectele din jur.
- Gândeşte-te câţi bani ai fi dispus să investeşti. Fără un buget realist, orice proiect de înfrumuseţare a casei tale rămâne un simplu vis. Pentru un astfel de buget, trebuie să-ţi stabileşti priorităţile, deoarece este clar că, în absenţa unui buget consistent, nu vei putea cuprinde tot ce-ţi doreşti în proiectul tău.
- Ia în calcul spaţiul pe care-l ai la dispoziţie. O cameră mare, spaţioasă îţi oferă altă perspectivă a decorării faţă de o cameră mică şi intimă. Mai ţine cont şi de ce vrei să iasă în evidenţă, în respectiva cameră, ce ţi-ar plăcea să vezi prima dată când intri, şi în funcţie de aceasta poţi alege restul elementelor.
- Nu uita de armonia decorării. Este foarte importantă şi legătura dintre elementele de decor. Culoarea, stilul şi amplasamentul lor creează atât de necesara armonie, fără de care nu putem vorbi de un proiect reuşit în decorarea unei case.
- Fixează-ţi un stil, care să te reprezinte. Fie că e vorba de stilul clasic sau de cel modern, design-ul casei tale trebuie să aibă continuitate atunci când treci dintr-o încăpere în alta. Imaginea unui tot unitar va crea acea armonie care-ţi va asigura senzaţia de bine oriunde ai intra în propria-ţi casă.