Creştinul-ortodox George Becali, unul dintre jefuitorii României

marți, mai 17, 2016 17:36
Posted in category Justitie

George BecaliCum a contribuit ciobanul agramat George Becali la distrugerea pădurii din jurul Bucureștiului

Jaful SCANDALOS din pădurea Băneasa! „Becali muta stejarii din pădure în propria curte”

Un memoriu detaliat, înaintat în 2014 și 2016 către Ministerul Mediului de către Coaliția pentru Mediu, o uniune de 35 de ONG-uri, descrie proporțiile inimaginabile ale dezastrului de la marginea Bucureștiului și conexiunile politico-financiare incredibile dezvoltate în jurul pădurii Băneasa, cu interese imobiliare majore. Garda Forestieră București confirmă haosul, iar cifrele seci sunt șocante: din pădurea lui Cuza s-au defrișat 60 ha ilegal și au fost sustrași 10.300 mc lemn!

Amplasată cândva ca un brâu verde la marginea nordică a Bucureștiului, pădurea Băneasa se întinde pe 1.200 ha. Dintre acestea, 870 ha au fost deja retrocedate către persoane fizice sau juridice, un număr de aproximativ 550 de proprietari. Doar 480 ha au fost predate spre pază pe bază de contracte. Datele oficiale vin de la ITRSV – Garda Forestieră București.

Un tur făcut însă azi, la pas, printre arborii de la capătul Capitalei te înfioară. Sute de cioturi la vedere sau pitite prin lăstărișul crescut rapid pe zonele defrișate ilegal developează jaful început de pe la sfârșitul anilor ’90. Mai nou, metodele pungașilor s-au „rafinat” până acolo încât se fură și pământul: gropile stau mărturie pentru proaspăta „licență” în materie de hoție.

Media abundă de cazuri revoltătoare petrecute la Băneasa, unde vilele somptuoase au răsărit, ușor, ușor, în mijlocul pădurii. Asta sub ochii autorităților complice, nepăsătoare, ignorante sau, pur și simplu, depășite de amploarea fenomenului și de tentaculele nevăzute ale unei mafii dezvoltate la cel mai înalt nivel.

Se plimbau țiganii cu lemnul furat prin pădure ca pe bulevard

„Domne, am trăit vremuri în care prin pădure se plimbau rromii cu căruțele pline cu lemne de parcă ieșeau la promenadă pe bulevard! Și nu-i stingherea nimeni! Acum s-au mai potolit transporturile astea pe blat, dar ăia care-au avut de făcut treburi și le-au făcut la timp”, spune un pădurar din Băneasa.

Poveștile despre practicile „operatorilor” de defrișări echivalează cu un album de inovație în materie de rapt organizat și tolerat: sodă caustică aruncată peste cioturi pentru a da impresia că e vorba despre un lemn mai vechi, uscat, ciocane de marcat falsificate, buldozere și excavatoare introduse în pădure în crucea nopții spre a lucra sub acoperirea întunericului, garanții oferite de oameni plasați în posturi-cheie de la Direcția Silvică, Romsilva și până la primării, Parlament și Guvern, limite de proprietăți retrasate din bidinea, plângeri penale și dosare dosite cu anii prin sertarele Poliției sau ale Parchetelor. Un veritabil Twin Peaks forestier!

Cum a furat infractorul Becali stejarii roșii din pădurea Băneasa

Dintre acei stejari roșii, Gigi Becali ar fi vrut să aducă vreo zece la el în curte. Ca să-și ușureze misiunea, și-ar fi cumpărat special din SUA, cu vreo 60.000 de euro, o „gheară” concepută să scoată arborii din pământ cu tot cu rădăcină!

„A și pus vreo câțiva băieți să taie de acolo și să-i livreze acasă, dar au fost prinși în timpul operațiunii. Cazul s-a pierdut pe drum, s-or fi apăsat niște butoane, dar omul o fi crezut că e ca la porumb: îl cultivi unde-ți trece prin cap”, mărturisește o sursă din domeniu. Astfel de istorii circulă și pe forumurile forestiere, le auzi și de la vecinii revoltați de episoadele ciudate, fără sfârșit, din pădurea Băneasa. Ți le relatează cu discreție inclusiv oameni de bună-credință din sistem, dar speriați de rețelele intangibile care stăpânesc zona.

Sursa (citeste materialul integral)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Creştinul-ortodox George Becali, unul dintre jefuitorii României”

  1. Sapte motive pentru care e penibil sa sustii Steaua mafiotului Becali | A șaptea dimensiune says:

    august 22nd, 2016 at 12:07

    […] Crestinul-ortodox George Becali, unul din jefuitorii Romaniei […]

Adauga un comentariu