George Becali, mafiotul imbecil

duminică, decembrie 23, 2012 20:00
Posted in category Justitie, Mass-media, PeNaLii

George BecaliCum discuta BECALI salvarea unui ACUZAT din mafia contrabandei cu produse petroliere

Stenograma unei convorbiri dintre europarlamentarul Gigi Becali şi vărul său, Teia Sponte, arată că finanţatorul Stelei a încercat să-l scape de pedeapsă pe Vasile Sponte, capul unei reţele infracţionale.

Vasile Sponte făcea contrabandă cu motorină şi a fost acuzat, în anul 2003, de spălare de bani, fals intelectual, uz de fals, evaziune fiscală şi furt calificat. Prejudiciul adus statului, calculat la acea dată, era de 156 miliarde de lei.

Procurorul care s-a ocupat de acest caz, Marian Sîntion, nu s-a autosesizat în legătură cu infracțiunea de favorizare a infractorului pe care ar fi săvârşit-o Gigi Becali, ci a clasat procesele verbale de redare a interceptărilor, scriu jurnaliştii de la altphel.ro.

Presa relata, în 2003, că Vasile Sponte era dat dispărut la data emiterii mandatului de arestare, ceea ce ar putea confirma veridicitatea convorbirii dintre Gigi Becali şi vărul său.

În ianuarie 2003, poliţia din Constanţa a descoperit filiera prin care mari cantităţi de motorină au fost furate din conductele Petrotrans şi, tot atunci, liderii reţelei infracţionale au fost daţi în urmărire generală.

Capii acestui grup erau Vasile Sponte si Nicu Caracota, în retea fiind implicate sapte firme furnizoare de combistibil din Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Târgu Ocna şi Bacău. Două dintre ele erau firme-fantomă, conform presei de la acea vreme.

Teia Sponte a ajuns cunoscut după ce Gigi Becali a demis întreg Consiliul de Administraţie al clubului Steaua, din care Sponte făcea parte.

Stenograma discuţiei, publicată de altphel.ro, arată că finanţatorul Stelei se interesa în legătură cu stadiul cercetărilor din dosarul de evaziune fiscală cu produse petroliere:

TEIA SPONTE: A ieșit ăla pe post la Constanța…

GIGI BECALI: Da, mă, mâine, pe 29, îi dă mandat. Îmi spuse omul acuma, eram cu el.

TEIA SPONTE: Deci… nu poate să rezolve?

GIGI BECALI: Nu mai poate. Nu pot să vorbesc prin telefon. Trebuie să stea acolo. Ce îmi arată ăsta acuma, vai de capul meu! El a zis că o să mă ajute, dar să stea acolo! Nu pot să vorbesc la telefon. Te doare capul! Nu e numai el, mai sunt vreo doi machedoni.

TEIA SPONTE: El a zis că mâine vrea să se ducă. Vrea să se ducă acolo.

GIGI BECALI: Cum să se ducă? Să stea ascuns! E groasă. Multe… vreo 5-6 firme fantomă, te doare capul! El vrea împuternicire să facă, dar nu apare pe acte. El a folosit firmele astea. Îi bagă la fals, uz de fal, fals intelectual… O mie de șmecherii!!

TEIA SPONTE: Inginerii.

GIGI BECALI: Inginerii – furăciuni… Chiar dacă nu se rezolvă, trebuie să vezi ce faci cu el… Îi dai bani, nu-i dai bani, să fugă în afară… Să fugă înCosta Rica. Dacă nu se rezolvă, e nenorocire mare.

TEIA SPONTE: Deci, să stea acolo?

GIGI BECALI: Să stea acolo, să nu iasă! Dacă nu iese, nu știu…Australia,Columbia, nu știu! Ia mult de tot. Nu e numai el. Mai sunt câțiva, machidoni după nume.

TEIA SPONTE: Trei.

GIGI BECALI: Patru sunt machidoni. Doi Caracote, el și încă unul, nume tot de machidon. Mâine le dă mandat.

TEIA SPONTE: Spuse pe post ăsta, Jipa. Ieși pe post la Constanța și zise că mâine le dă mandat. Dacă e nevoie, să plece afară?…

GIGI BECALI: Nu. Vezi că e dat la graniță. E dat în urmărire peste tot.

TEIA SPONTE: Deci, el să stea acolo?

GIGI BECALI: Da. A zis că, dacă nu se rezolvă, el o să încerce…

TEIA SPONTE: A zis că încearcă?

GIGI BECALI: Încearcă s-o rezolve și crede că rezolvă. Dacă nu o rezolvă, n-ai ce să faci, îi dai 4-500 mii și… cu familie cu tot, afară. N-ai ce face. Nu mai contează banii. Îi spui că, dacă nu se poate, îi dai 4-500 de mii și să se ducă acolo…

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “George Becali, mafiotul imbecil”

 1. În Republica Bananieră Oltenia, poliția = mafia | A șaptea dimensiune says:

  martie 24th, 2016 at 21:54

  […] George Becali, mafiotul imbecil […]

 2. România, o țară coruptă? | A șaptea dimensiune says:

  martie 25th, 2016 at 14:05

  […] George Becali, mafiotul imbecil […]

 3. Crestinul-ortodox George Becali, unul din jefuitorii Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  mai 17th, 2016 at 17:36

  […] George Becali, mafiotul imbecil […]

 4. Sapte motive pentru care e penibil sa sustii Steaua mafiotului Becali | A șaptea dimensiune says:

  august 22nd, 2016 at 12:08

  […] George Becali, mafiotul imbecil […]

Adauga un comentariu