Cum căutăm fişiere pe hard disk

luni, octombrie 3, 2011 20:48
Posted in category IT

FisierOdată cu apariţia hard disk-urilor de dimensiuni mari, la un moment dat, găsirea unui anume fişier este o operaţie extrem de dificilă, uneori. Desigur, există Windows Explorer sau Search-ul din Windows, de exemplu, dar nu sunt singurele modalităţi de a căuta ceva pe hard disk. Au apărut aplicaţii care oferă anumite facilităţi, pe care merită să le încercăm. Iată mai jos patru astfel de programe.

 • Începem cu Everything, o aplicaţie cu ajutorul căreia putem găsi rapid un anumit fişier pe hard disk, aplicaţia indexând toate fişierele de pe hard disk, puteţi căuta un fişier după anumite criterii (tip, dimensiune), aplicaţia are o dimensiune redusă (mai puţin de 1 MB), este compatibilă cu sistemele de operare Windows 2000, XP, Vista (pe site se poate căuta şi varianta pentru Windows 7 cu un click pe link-ul de mai sus), aplicaţia este gratuită.
 • Urmatoarea propunere se numeşte UltraSearch, poate căuta fişiere pe anumite partiţii ale hard disk-ului, cuprinde opţiuni de căutare avansate, aplicaţia este compatibilă cu sistemele de operare Windows, inclusiv Windows 7. Fişierul care cuprinde aplicaţia are dimensiunea de 2.71 MB şi este gratuit.
 • A treia propunere se numeşte FileSearchEX este o aplicaţie portabilă (nu necesită instalarea), are opţiuni de căutare detaliată, dimensiunea fişierului ce cuprinde aplicaţia este mică (mai puţin de 1 MB), poate căuta şi în unităţile de reţea.
 • Ultima propunere se numeşte Find and Run Robot şi este o aplicaţie la care se folosesc anumite combinaţii de taste, Ctrl+Space pentru a lansa aplicaţia, de exemplu. Programul este optimizat pentru cei care preferă comenzile rapide introduse cu ajutorul tastaturii.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “Cum căutăm fişiere pe hard disk”

 1. Cum mărim performanţele calculatorului | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 1st, 2015 at 21:47

  […] Cum căutăm fişiere pe hard disk […]

 2. Un soft pentru scris DVD-uri | A șaptea dimensiune says:

  august 27th, 2015 at 8:31

  […] Cum căutăm fişiere pe hard disk […]

 3. TeamViewer are peste 100 de milioane de utilizatori | A șaptea dimensiune says:

  august 27th, 2015 at 18:07

  […] Cum căutăm fişiere pe hard disk […]

 4. Metode gratuite de a crea şi edita fişiere PDF | A șaptea dimensiune says:

  august 28th, 2015 at 11:59

  […] Cum căutăm fişiere pe hard disk […]

 5. Ce este pnyxe | A șaptea dimensiune says:

  august 29th, 2015 at 15:03

  […] Cum căutăm fişiere pe hard disk […]

 6. Informatica şi sistemul binar | A șaptea dimensiune says:

  august 12th, 2016 at 21:09

  […] Cum căutăm fişiere pe hard disk […]

 7. Unde căutăm cărţi în format electronic (e-books) | A șaptea dimensiune says:

  august 13th, 2016 at 19:34

  […] Cum căutăm fişiere pe hard disk […]

 8. Un player care caută automat subtitrările | A șaptea dimensiune says:

  august 14th, 2016 at 14:42

  […] Cum căutăm fişiere pe hard disk […]

Adauga un comentariu