Cum sa ai Internet gratuit oriunde

luni, ianuarie 11, 2016 20:19
Posted in category IT

Internet gratuitJumătate dintre români au un telefon inteligent

Iar 74% dintre persoanele sub 34 de ani au un smartphone. Cei mai mulţi dintre aceştia, 69%, urmăresc video-uri online zilnic, conform studiului Consumer Barometer 2015. Printre alte activităţi online pe care românii le fac pe smartphone sunt: social media – 40%, motoare de căutare – 39%, email – 30%. Toate aceste presupun utilizarea unui pachet de date. Este cunoscut faptul că urmărirea unor clipuri pe internet consumă cel mai rapid datele de pe mobil, de aceea se recomandă conectarea la o reţea Wi-Fi.

Românii se conectează cel mai des la internet prin intermediul telefonului mobil procentajul fiind de 79%

Comparativ cu Ungaria 67%, Cehia 63% şi Slovacia 61%. Diferenţa este făcută, însă, de reţea. Doar 8% dintre românii aleg să se conecteze la o reţea Wi-Fi gratuită. În Ungaria procentajul este de 27%, în Cehia şi Slovacia de 26%. În schimb, românii preferă să folosească Internetul mobil 12%, faţă de 5% în Ungaria, 8% în Cehia şi 10 în Slovacia.

Reţele Wi-Fi ascunse

Deşi în ţara noastră sunt mii de hotspoturi care oferă acces gratis la internet, puţini sunt cei care le folosesc. Toţi marii operatori de telecomunicaţii din ţara noastră oferă utilizatorilor acces la reţele Wi-Fi. RCS&RDS oferă 2.249 de hotspoturi, dintre care 390 numai în Bucureşti. Pentru a beneficia de internet gratis trebuie să fii client şi să îţi faci un cont pe site, iar apoi de fiecare dată când te afli în preajma unui router RCS&RDS dispozitivul tău se va conecta automat. UPC România oferă clienţilor serviciul Wi-Free. Conectarea este simplă şi automată. Primul pas pentru activarea serviciului este crearea unui cont My UPC, urmată de configurarea parolei. Odată autentificat, un client de internet UPC va rămâne conectat permanent în locaţiile în care există acoperire Wi-Free.

Accesul la internet este gratuit, nelimitat şi sigur – doar clienţii autentificaţi se pot conecta

Un aspect foarte important este faptul că Wi-Free foloseşte o lăţime de bandă dedicată, suplimentară (10 Mbps download), independentă de banda alocată abonamentului fiecărui client. Wi-Free funcţionează prin crearea a două reţele wireless distincte şi poate suporta până la cinci conexiuni simultane Wi-Free. Orange, liderul pieţei locale telecom, oferă tuturor utilizatorilor acces la Wi-Fi Zone timp de două ore pe zi. Internetul gratuit este oferit la viteze de până la 144 Mbps în magazine Orange, hoteluri, restaurante, baruri, malluri, supermarketuri, precum și în stațiuni montane sau de pe litoral, pe Arena Națională din București și în centrul orașelor București și Sibiu. Şi rivalii de la Vodafone permit internauţilor să se conecteze gratis la Wi-Fi gratuit, dar numai timp de o oră. Nu este nevoie decât să se completeze un formular cu datele personale: prenume, nume, email şi număr de telefon. Cele mai multe reţele se află în zona magazinelor Vodafone, lângă hoteluri, baruri, restaurante, mall-uri sau aeroporturi. Cei de la Telekom oferă serviciul Fon. Rețeaua Wi-Fi de acasă se împarte în două: o parte privată de care beneficiezi doar tu și o parte publică la care se poate conecta orice membru ai comunității. Dacă ai un abonament de internet fix de la Telekom, poți accesa peste 17 milioane de Fonspot-uri din toată lumea.

Americanii văd reţelele Wi-Fi o alternativă la operatorii telecom

Companiile de cablu din SUA şi-au conectat reţelele Wi-Fi de-a lungul ţării, iar acest lucru reprezintă o ameninţare pentru operatorii telecom. Analiştii spun că utilizatorii folosesc aplicaţii pentru a efectua apeluri sau trimit SMS-uri, fără a mai avea nevoie de serviciile unui operator. Trenurile, avioanele şi chiar automobilele includ reţele Wi-Fi în prezent, astfel încât ce rost mai are să plăteşti un abonament de telefonie, se întreabă aceştia. (Sursa)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Cum sa ai Internet gratuit oriunde”

  1. Numarul utilizatorilor de Internet a depasit 3 miliarde | A șaptea dimensiune says:

    februarie 26th, 2016 at 13:32

    […] Cum sa ai Internet gratuit oriunde […]

Adauga un comentariu