Cum se ajunge la curatenia perfecta la birou

miercuri, octombrie 26, 2016 19:41
Posted in category Diverse

Curatenie la birouM-am întâlnit recent cu o fostă colegă de facultate, ce a ajuns să locuiască în București. După obișnuitele amintiri din studenție, “Băi, îți mai aduci aminte de chefurile din cămin?”, “Ce mai face proful acela dur ce a picat aproape toată grupa la un examen?” sau “Cum te descurci cu serviciul, banii? Dar familia, copiii, sunt bine?”, am aflat că are o afacere nu foarte extinsă, de care se ocupă împreună cu soțul și încă doi angajați.

“Știi, mi-a spus, toate ca toate dar, deși sunt femeie, nu le am deloc atunci când vine vorba de curățenie. Și imaginează-ți că birourile firmei trebuie să fie zilnic foarte curate, altfel pierdem clienți și contracte importante.” Atunci mi-am zis în gând că a fi bugetar nu-i chiar atât de rău, ai un salariu ceva mai mic dar măcar nu trebuie să te ocupi de fiecare firicel rebel de praf, ce se încăpățânează să fie pe unde nu trebuie. Ce-aș face, de exemplu, dacă aș avea o afacere, iar respectiva afacere ar depinde de curatenia perfecta la birou un vis. Chiar dacă îmi place să-mi imaginez foarte situații și ipoteze, doar “cunoașterea este limitată, dar imaginația infinită”, spunea Albert Einstein, nu-mi pot imagina cum m-aș descurca atunci când vine vorba de curățenie.

“Bun, îi spun fostei colege de facultate, și cum reușești, totuși, să asiguri un nivel înalt de curatenie la birou?” “ Păi, am reușit, îmi spuse ea cu sinceritate, printr-un noroc extraordinar. Imaginează-ti cât eram de stresată la gandul că nu voi putea asigura niciodată un standard ridicat de curățeni la sediul firmei. Providența a făcut să mă întâlnesc într-o zi cu o cunoștință, căreia am început să-i povestesc de această problemă, mai mult pentru a mă elibera. Iar respectiva a venit cu ideea salvatoare: curatenia perfecta la birou un vis poate deveni realitate dacă apelez la o firmă specializată în operațiuni de cleaning. M-a asigurat că prețurile nu sunt deloc mari, iar cei de la firmă sunt profesioniști în domeniu și știu exact ce au de făcut.”

Și a continuat fosta mea colegă mărturisirile: “Sincer, la început aveam îndoieli că aș putea avea încredere într-o astfel de firmă, mai ales că am avut experiențe nu tocmai plăcute cu alte persoane ce s-au oferit să mă ajute și mai mult au încurcat treburile. Așa încât, am sunat oarecum temătoare și plină de îndoieli la ei. Și azi mă felicit pentru această încercare.”

“Imaginează-ți, a continuat fosta mea colegă, un fapt aproape incredibil: după prima lor acțiune de curățenie aproape că nu-mi venea să cred cât de frumos și curat arătau birourile firmei. Am ajuns să-mi placă mai mult la muncă decât acasă. La mine acasă era mai puțin curat și aranjat. În toate locațiile era o curățenie aproape perfectă, totul era aranjat cu bun gust, într-un mod inspirat, fiecare obiect era așezat la locul potrivit. Am fost foarte fericită și încântată de aspectul birourilor. Probabil n-aș fi reușit niciodată să ajung la un asemenea rezultat. Și datorită acestei întâmplări fericite am învățat o lecție importantă: Dacă vrei curățenie perfectă la birou, apelezi la o firmă specializată.”

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu