În guvernarea PSD = ciuma roşie, şi donaţiile erau furate

luni, mai 3, 2021 14:38

PSD = ciuma rosieÎn anul de groază 2004, cu KGB-istul criminal Ion Iliescu şef la Cotroceni şi mafiotul Adrian Năstase şef la Palatul Victoria, se întâmplau cele povestite mai jos.

Aţi auzit vreodată de dr. Demeter Hoffmann din Dusseldorf? Nu-i nimic dacă nu aţi auzit, auziţi acum. Hoffmann era este (era în 2004 – n.m.) moştenitorul unei familii cu averi imense în România. Acelaşi dr. Hoffmann s-a gândit să doneze Primăriei Brăila o casă imensă, cu mare încărcătură istorică, dar şi financiară, din portofoliul său de moştenitor.

Pe traseul acestei intenţii s-au interpus câteva accidente ale istoriei. Unul dintre ele face parte (făcea parte în 2004 – n.m.) din echipa de directori ai Primăriei Sectorului 2, aflată sub bagheta magică a lui Onţanu. Directorul Ioviţu s-a făcut util mătuşii dr. Hoffmann: vă recuperez eu casa, vă vând eu terenurile din Primăverii (comision obţinut: 4.000 de dolari).

Aşa sufletist cum îl vedeţi, Ioviţu Viorel a cucerit inima bătrânei de 94 de ani, cu cataractă senilă la ambii ochi şi probleme de sănătate grave. Bătrâna înainte de a muri, l-a luat pe Ioviţu de mână (era paralitică) până la altarul notarial şi a trecut casa, în testament, pe numele lui.

Luat la întrebări de familia bătrânei despre tablourile din casă (printre care un Grigorescu şi un Luchian) şi despre cum a ajuns numele lui pe testament, Ioviţu şi-a mărturisit iubirea faţă de mătuşă şi a mătuşii faţă de el: “Mă credeţi că puteam să obţin tot de la ea, că semna şi nu ştia ce semnează?”. Virginia Hoffmann, soţia doctorului, l-a crezut şi l-a înregistrat pe reportofon.

Din păcate, urechile procurorului Betelie de la Parchet au fost înfundate în ziua în care s-a ataşat caseta la dosar, iar alte dovezi n-a putut să le citească, pentru că şi-a uitat ochelarii acasă.

Venit val-vârtej la redacţie (redacţia “Academia Caţavencu” – n.m.), Ioviţu s-a rezumat să ne anunţe că ne dă în judecată indiferent de ce vom scrie; spre exemplu, că a intenţionat să vândă imobilul mafiei ţigăneşti din Brăila, potrivit unei reclamaţii adresate Direcţiei Patrimoniului Diplomatic al MAE.

Acelaşi Ioviţu şi-a cumpărat, dintr-un salariu cinstit, în anul 2000, o casă şi o casă de vacanţă, plus un Audi şi un Mercedes.

Cu puţin efort ar putea justifica această sumă din salariul imens, de profesor, al soţiei sale. Sau, cine ştie, cu vreo altă moştenire din dragoste la ultima vedere. (“Academia Caţavencu”, nr. 660/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu