Cum utilăm un salon de înfrumuseţare

duminică, martie 15, 2020 7:14
Posted in category Diverse

Aparat epilare laserÎntrebat fiind, de un reporter, unde-şi notează ideile, Albert Einstein a răspuns: “Care idei? Nu am avut decât una.” Aşadar, e suficient să ai o idee, e adevărat, genială, pentru a schimba lumea, în cazul lui Einstein, sau pentru a ne schimba viaţa, în cazul nostru, al muritorilor de rând.

Dacă eşti o tipă, sau un tip, cu iniţiativă, căreia/caruia îi plac afacerile şi ar dori să intre în această lume fascinantă a afacerilor, acolo unde dacă nu rişti, nu câstigi, o idee de afacere ar fi un salon de înfrumuseţare, mai ales că există posibilitatea să-ţi dotezi salonul cu toate cele, comandând, de exemplu, produse epilare definitiva pe un site dedicat utilarii saloanelor.

De exemplu, poţi alege aparatul epilare definitivă cu laser, care este extrem de sigur şi precis, îndepărtând 100% firele de păr, inclusiv de pe pielea bronzată, printr-un tratament rapid şi nedureros, fiind de trei ori mai puternic decât orice altă metodă de epilare definitivă, oferind rezultate ideale inclusiv în cazul dereglărilor hormonale.

De-a lungul şi de-a latul istoriei, oamenii au fost interesaţi de procedee şi metode menită să le menţină sau să le scoată în evidenţă frumuseţea. Evident, pe atunci nu existau combine cosmetice, ideale pentru tratamente faciale, cum există astăzi, aşa încât foloseau ce aveau la îndemână.

Este cunoscută legenda Cleopatrei, se îmbăia în lapte, pentru a-şi păstra frumuseţea. Se ştia, încă din acele vremuri, că laptele elimină celulele moarte ale pielii şi revigorează tenul. Cleopatra, în Egiptul antic fiind, avea parte de nisip şi soare puternic, elemente care aveau o acţiune devastatoare asupra epidermei. De aceea, regina Egiptului, prin intermediul servitoarelor sale, îşi pregătea o cupă de miere dizolvată într-un litru de lapte fierbinte, la care se adăuga puţin ulei parfumat, apoi întreaga compoziţie era turnată într-o cadă cu lapte la temperatura corpului, cadă în care Cleopatra se scufunda timp de 15 minute. Mai trebuie precizat faptul că, înainte de a intra în vană, trupul reginei era frecat cu un amestec de sare de mare şi cremă de lapte.

Tradiţia îmbăierii în lapte a ajuns şi la romani, acolo unde una dintre soţiile împăratului Nero, Poppaea, încerca astfel să-şi menţină frumuseţea. Tradiţia băilor în lapte s-a menţinut şi Evul Mediu, mai ales în cercurile aristocraţiei medievale. Uneori, însă, îmbăierea în lapte avea scopuri medicale, oamenii de atunci crezând că o baie în lapte vindecă anumite boli.

Tot din antichitate datează şi folosirea produselor cosmetice, destinte înfrumuseţării. În Egiptul Antic sau în Roma Antică, erau folosite tot felul de soluţii, unele chiar dăunătoare sănătăţii, pentru a preveni îmbătrânirea şi a păstra frumuseţea. În Europa Evului Mediu, se folosea din plin pudra, cea care avea rolul de a masca cicatricele lăsate de trecerea timpului sau diverse boli. Cosmeticele erau folosite şi pentru a ascunde vârsta reală a femeilor din acea perioadă, dar şi din raţiuni simbolice.

Chiar şi în Persia Antică se foloseau produse cosmetice. După cucerirea Persiei de către triburile musulmane, au fost interzise cosmeticele care, conform religiei musulmane, modificau trăsăturilor femeilor ducând la dorinţele incontrolabile ale bărbaţilor. Se putea însă folosi parfumuri, arome, esenţe şi uleiuri care erau considerate aducătoare de sănătate pentru organism.

Vopsirea unghiilor a fost inventată de chinezi, cei care, cu 3.000 de ani î.e.n., îşi vopseau unghiile în tot soiul de culori, culori ce indicau clasa socială. De exemplu, claselor de jos le era interzisă vopsirea unghiilor în culori strălucitoare, acestea fiind apanajul celor din dinastia conducătoare.

În Japonia, gheişele foloseau abundent rujul, cu care îşi colorau buzele şi pleoapele. Totul era obţinut din ceară, peste care se aplica pudră de orez.

Revenind la zilele noastre, nu avem nevoie de metodele antice de înfrumuseţare, decât dacă dorim să fim excentrici, astăzi existând posibilitatea să ne înfrumuseţăm mult mai simplu.

Dacă doriţi să aveţi un salon de înfrumuseţare dotat corespunzător, iată şi datele de contact Utilari Saloane:

Bd. Timisoara 56, sector 6, Bucuresti, Romania
Telefon: (+40) 745 301 472 / (+40) 734 902 535
Email: contact@utilarisaloane.ro

Combina cosmetica

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu