Cum au furat PSD-iştii în România

luni, aprilie 16, 2012 19:13

PSD = Saracie, Mafia, Evul MediuPreşedintele Consiliului Judeţean şi al Filialei PSD Dolj, domnul Ion Prioteasa, e un fost recepţioner la Hotelul ‘Jiul’ în tinereţe şi una dintre sursele locotenentului-major de Securitate Dan Mihai. Principalul beneficiar al poziţiei domnului Prioteasa este cumnatul său Petre Petrescu, fost consilier judeţean, actualmente deputat şi posesor de imunitate. În Dolj, politica merge mână în mână cu afacerile, iar dacă mai pui şi niscaiva rubedenii în biznis, succesul e garantat.

Prin 2003, pe când era vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj şi om de afaceri, Petrescu a cumpărat de la firma SC MONDIAL SRL din Craiova, patronată de soţia lui Prioteasa, pentru doar 70.000 de lei, imobilele fostei AGROMEC Scăeşti, compuse din 11 clădiri şi 10 hectare de teren, pe numele firmei sale SC PET PERS INVEST SRL.

La nici doi ani după achiziţie, fără să fi mişcat un deget pentru repararea lor, a vândut Consiliului Local Scăeşti, care s-a hotărât să elibereze casa memorială a pictorului Henri Catargi, două clădiri, pentru suma de 70.000 de euro, adică de peste trei ori mai mult decât dăduse pe toată afacerea. Afacerea a mers şnur, că doar primarul de atunci, Barbu Calotă, a fost coleg de facultate cu Petrescu, iar secretara primăriei, Irina-Daniela Calotă, fina acestuia. Desigur, tranzacţia a fost perfect acoperită de o evaluare ştiinţifică a imobilelor, iar faptul că pentru darea lor în folosinţă s-au mai cheltuit încă 400 de milioane de lei vechi nu a deranjat pe nimeni.

Nici măcar instanţele de la Judecătoria Filiaşi unde, din cauza unui raport de expertiză meşteşugit, cei doi au scăpat basma curată. Abia tribunalul Dolj a hotărât condamnarea primarului la doi ani şi jumătate, iar a secretarei la un an şi jumătate de închisoare, cu suspendare, desigur. (Academia Caţavencu)

Cam aşa s-au îmbogăţit pesediştii: furând din banii şi avutul public, adică din salariile bugetarilor, din pensii, din banii pentru autostrăzi etc. Mai vor încă un jaf de patru ani?

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “Cum au furat PSD-iştii în România”

 1. Comuniştii, făuritori de ‘democraţie’ în România | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2015 at 16:12

  […] Cum au furat PSD-istii in Romania […]

 2. Cât PSD a fost la putere s-au dat cele mai mari tunuri financiare din istoria României | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 9th, 2016 at 21:30

  […] Cum au furat PSD-istii in Romania […]

 3. Bancherii perioadei Ilici KGB Iliescu: hoti la drumul mare | A șaptea dimensiune says:

  martie 20th, 2016 at 18:18

  […] Cum au furat PSD-istii in Romania […]

 4. Cum să furi fără rezervă din Rezervele de Stat | A șaptea dimensiune says:

  martie 20th, 2016 at 18:39

  […] Cum au furat PSD-istii in Romania […]

 5. Guvernul Grivco şi protecţia mafioţilor din Republica România | A șaptea dimensiune says:

  martie 23rd, 2016 at 18:52

  […] Cum au furat PSD-istii in Romania […]

 6. Cum ar fi fost Romania daca lovitura de stat din 2012 reusea in intregime | A șaptea dimensiune says:

  iulie 7th, 2016 at 19:49

  […] Cum au furat PSD-istii in Romania […]

 7. Ion Predescu, unul dintre ‘minerii’ PSD-ului | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 10th, 2016 at 18:27

  […] Cum au furat PSD-istii in Romania […]

Adauga un comentariu