De ce sa alegi verighete cu filigran Atcom

marți, mai 23, 2017 14:46
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniIubitorilor de bijuterii le sunt cunoscute design-urile realizate prin tehnica filigranului, usor de recunoscut prin diversele impletituri care evoca stilul macramé, care ilustreaza o maiestrie aparte a lucraturii. Filigranul este definit drept o lucratura de giuvaergerie artistica, cu aspect asemanator cu dantela creata din fire subtiri de aur sau de argint sudate intre ele pe o banda din metal pretios, in special daca vorbim de inele de logodna sau de verighete. Si in oferta magazinul nostru online de verighete, gasiti modele incantatoare, ideale pentru miresele moderne.

Datand tocmai din perioada Antichitatii, tehnica filigranului este intalnita la multe podoabe care provin, conform arheologilor, din mileniul al doilea i. Hr., descoperite in Egipt, Grecia, insula greceasca Creta etc. Datorita schimburilor comerciale, bijuteriile filigranate s-au bucurat de o raspandire masiva, devenind populare in toate colturile lumii, din Extremul Orient si Peninsula Arabica, pana in Italia sau Rusia. Astfel, nu este de mirare ca in Evul Mediu, aceasta tehnica era stapanita de bijutierii de la curtile europene si asiatice. China, Indonezia si India au reprezentat pentru multa vreme cele mai de seama centre unde se fabricau podoabe din filigran. Regele Soare, Ludovic al XIV-lea, avea chiar o pasiune de a colectiona obiecte filigranate.

Una dintre caracteristicile tehnicii este ca nu poate fi mecanizata. De aceea, si in prezent, bijuteriile in filigran sunt confectionate dupa metoda lui Benvenuto Cellini, ilustrata in tratatul de orfevrarie al celebrului pictor, aurar si sculptor renascentist.

Modelul de verighete de lux cu filigran Katiuska impresioneaza prin unicitatea design-ului, datorita efectului de broderie creat. La origine, macramé-ul reprezinta o veche arta a realizarii de impletituri, in mod manual, din fire groase din diverse materiale textile (bumbac, iuta, in etc.) urmand variate motive geometrice. Se crede ca macramé-ul a fost inventat de tesatorii arabi prin secolul al XIII-lea. Denumirea “migramah” a fost tradusa ca “franjure ornamental, brodat”. In plus, aceasta idee se bazeaza pe date istorice concrete, raspandirea acestei arte infloritoare in Spania fiind pusa pe seama cuceririi maure.

Chiar daca noile tendinte moderne in crearea de inele si verighete dispun de tehnici de ultima generatie, verighetele cu filigran redau o eleganta atemporala, care sfideaza trecerea timpului si sunt impregnate cu o nota “antique” care incanta orice privire si se diferenteaza prin complexitate si rafinament.

In concluzie, nu aveti cum sa dati gres oferind la cererea in casatorie un inel de logodna cu filigran si diamante, pentru o declaratie de dragoste ca in povesti! Modelele noastre de inele de logodna pot fi executate din aur roz, alb sau galben, fiind tintuite cu pietre pretioase (ametiste, safire, rubine, smaralde etc.), diamante sau cristale artificiale – zirconia, in diverse setari cu 2, 3 sau 4 gheare.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu