Despre imprimante industriale

joi, decembrie 30, 2021 19:55
Posted in category Diverse

Imprimanta industrialaFoarte mulţi dintre noi suntem deja obişnuiţi cu imprimantele, acestea fac parte din peisajul cotidian. Dar puţini dintre noi, probabil, ştiu că există şi altfel de imprimante. Există imprimante special concepute pentru diverse sectoare de activitate. Şi acestea se pot comanda online. Aşadar, dacă suntem interesaţi, putem comanda online imprimante pentru printat etichete sau carduri. Firma sau firmele noastre cu siguranţă au nevoie de astfel de produse performante, în ton cu tehnologia modernă de astăzi.

În domeniul imprimantelor, amintirile mele se leagă de momentul în care am constatat că fără tehnologie eşti complet de dinafară, eşti legat la mâini şi la picioare, nu poţi exista în lumea de astăzi. Nu ştiu câţi îşi amintesc, dar imprimantele din primele generaţii erau destul de scumpe, ca să nu mai vorbim despre schimbarea cartuşelor, a consumabilelor în general. Trebuia să faci un efort financiar serios pentru a-ţi permite să foloseşti zilnic o imprimantă.

Povestea primei mele imprimante este din perioada în care mi-am cumpărat primul calculator. Un calculator second hand, deoarece unul nou era o avere, în acea perioadă. Nu ştiu ce era în capul meu atunci, dar am mers pe ideea că, odată cumpărat calculatorul, mă voi descurca, deşi nu ştiam absolut nimic despre sistemul de operare Windows.

O amintire care mi-a rămas din acea perioadă este şi aceea legată de cei care vindeau calculatoare. Am intrat în câteva locuri să văd mai ales preţurile. La firma de unde am cumpărat PC-ul second hand, tipul care l-a vândut era foarte încântat de faptul că mai scapă de o vechitură. Deşi era clar un computer depăşit, ales din cauza faptului că nu aveam bani, omul încerca să mă convingă de performanţele sale, ca şi cum momoria RAM şi viteza de lucru a procesorului nu erau suficiente. Din politeţe, nu i-am spus nimic, dar tare eram tentat să-i spun că aburelile nu ţin.

Imprimanta industrialaLa o altă firmă ce vindea calculatoare, de data aceasta noi, tipul care le vindea, şi care-şi trăgea un comision din fiecare produs vândut, aşa cum am aflat ulterior, era foarte convingător, mai ales că prezenta PC-uri de ultimă generaţie, ce meritau cumpărate. Doar că banii nu erau suficienţi. Când i-am spus pe ce model de calculator second hand am pus ochii, a început să râdă, spunându-mi apoi tranşant că el nu ar cumpăra niciodată aşa ceva. I-am răspuns că nici eu n-aş face-o, dar am de ales între două rele: fără calculator sau cu unul depăşit. Iar dintre două rele, alegi răul cel mai mic. A acceptat explicaţia mea şi mi-a dat cartea lui de vizită: când voi avea mai mulţi bani pentru un calculator nou, să-l caut.

Acel prim calculator la mâna a doua l-am folosit vreun an, timp în care şi-a arătat din plin limitele. Era lent, iar configuraţia slăbuţă nu-mi permitea să instalez softuri cu adevărat utile, de care aveam stringentă nevoie. Aşa încât am decis să-mi cumpăr un calculator performant, chiar dacă pentru asta am făcut şi un împrumut. Al doilea computer, de ultimă generaţie în momentul achiziţionării, mi-a făcut viaţa mai uşoară şi m-a însoţit următorii 10 ani, pe Internet, prin tainele studiului şi muncii de zi cu zi. M-am ataşat de el, funcţiona zilnic multe ore, uneori de dimineaţa până seara. I-am făcut, pe parcursul celor zece ani, şi câteva upgrade-uri, mai ales în ceea ce priveşte memoria RAM şi capacitatea hard disk-ului. La un moment dat era şi acest al doilea calculator depăşit tehnologic, era uzat şi l-am pensionat, deşi este funcţionabil. Uneori, îl mai deschid pentru a-mi aminti de vremurile bune în care foloseam Windows XP şi era atât de plăcut.

Aşa cum am amintit anterior, după ce am cumpărat PC-ul, primul, nu ştiam mare lucru despre sistemul de operare. Şi am realizat rapid că fără ceva studiu nu voi progresa în ceea ce priveşte folosirea computerului în activităţi cu adevărat importante. Aşa încât am comandat o carte despre Windows XP, sistemul de operare din acel moment, şi încet-încet am început să înţeleg limbajul calculatorului, să ne înţelegem reciproc, eu şi PC-ul. Şi tot atunci am descoperit un principiu fundamental al folosirii calculatorului: un calculator nu face ce vrei tu să facă, ci face ceea ce-i “spui” să facă.

Imprimanta industrialaPrima imprimantă era doar o imprimantă, nu era o multifuncţinală, şi am comandat-o online. Nici la ea nu prea ştiam la început cât de scumpe sunt cartuşele ce trebuie înlocuite, aşa încât primele două cartuşe s-au golit repede. Am realizat că puţină economie la cartuşele imprimantei nu strică abia în momentul în care m-am uitat la preţul cartuşelor noi şi am constatat că reprezintă peste jumătate din preţul imprimantei. Şi pe aceasta am folosit-o doar un an, poate un an şi jumătate, după care am înlocuit-o cu o multifuncţională, mult mai avantajoasă şi în ceea ce priveşte înlocuirea cartuşelor.

Revenind la imprimantele industriale, le puteţi comanda online pe idmag.ro, cea mai bună platformă din România în privinţa imprimantelor folosite în scopuri industriale, adică şi în alte scopuri decât suntem obişnuiţi noi, utilizatorii casnici de imprimante.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu