Disperarea lui Voiculescu și ipocrizia șmecherilor de ONG

joi, februarie 20, 2014 19:50
Posted in category Mass-media

Mircea TomaVaranul injectează ură în societate, cu convingerea că asta îl va ajuta să-și salveze solzii sau că măcar îl va răzbuna pentru situația în care se află. O face fără să-i pese de consecințe, cu cinismul cu care ne-au otrăvit viața toți mafioții comunisto-securiști care au parazitat România după căderea lui Ceaușescu.

Dan Voiculescu este tot mai disperat, pe măsură ce se apropie ziua senținei definitive din dosarul în care a fost deja condamnat la prima instanță. Pentru acel moment își construiește, de foarte mult timp, imaginea de victimă a unui sistem judiciar incorect.

Zugrăvirea varanului în postură de victimă este executată cu precizie la postul de știri pe care acesta îl deține. Succesul manevrei este pus în pericol de toți ziariștii care explică publicului corect situația lui Voiculescu, la alte posturi TV, în ziare sau pe site-uri de știri. Cei mai cunoscuți dintre ei au devenit, din acest motiv, ținta campaniei de denigrare derulată la ordinul lui Felix.

Este important ca publicul lui Dan Voiculescu să fie puternic injectat cu ură, pentru a rămâne sub influența acestuia. Gâdea, Badea, Ciuvică sau Ursu sunt doar cozile de topor cu care Felix își derulează campania de dezinformare. O campanie croită după modul de acțiune al Direcției de Dezinformare a fostei Securități. Nu este deloc o întâmplare acest mod de operare, având în vedere trecutul lui Felix.

Varanul injectează ură în societate, cu convingerea că asta îl va ajuta să-și salveze solzii sau că măcar îl va răzbuna pentru situația în care se află. O face fără să-i pese de consecințe, cu cinismul cu care ne-au otrăvit viața toți mafioții comunisto-securiști care au parazitat România după căderea lui Ceaușescu.

Indivizi care s-au obișnuit să halească, după bunul plac, din resursele publice, încetinind dezvoltarea normală a României și furând de la milioane de români șansa unei vieți mai bune.

Educația, sănătatea, serviciile publice, infrastructura și multe alte zone slab dezvoltate sunt atât de rahitice tocmai pentru că indivizi ca Voiculescu s-au înfruptat, după bunul plac, din resursele pentru care plătim cu toții. Când i s-a înfundat și este chemat să plătească pentru ceea ce a făcut, varanul reacționează violent. Tot mai violent, pe măsură ce se apropie ziua sentinței finale.

Asta ne spune în primul rând că este speriat, furios și conștient de vinovăția lui.
Dan Voiculescu este exponentul unei categorii de șmecheri ai ultimilor 20 de ani. O categorie care începe, încet, să piardă controlul resurselor, pe măsură ce sistemul judiciar finalizează dosare importante.

Bătălia este uriașă și publicul joacă un rol important. Cu cât este mai conștient de miza războiului, cu atât scad șansele mafioților de a câștiga. Cu cât înțeleg mai mulți despre ce este vorba și refuză să mai acorde încredere marionetelor pe care le trag de sfori cei ca Felix, cu atât cresc șansele ca România să fie deparazitată de această mafie.

Din acest motiv își folosește Voiculescu toate vuvuzelele media și suflă în ele tot mai isteric, de la o zi la alta. În gălăgia care asurzește acum publicul, cu scopul să-l amețească de cap pentru a putea să fie manipulat în continuare, ar putea să existe puncte de reper.

În România au fost finanțate, cu zeci de milioane de dolari, o grămadă de organizații care pretind că militează pentru promovarea și protejarea libertății de exprimare, pentru susținerea statului de drept sau eradicarea corupției. Nu miră pe nimeni că, în ultima săptămână, au tăcut chitic organizații?

ActiveWatch este probabil cea mai puternică organizație din această categorie. Controlată de fostul ziarist Mircea Toma, organizația a tăcut mâlc în toate aceste zile, deși propaganda lui Felix a produs scene care încalcă grav principiile pentru care susține că luptă organizația.

După două zile în care li s-au cerut insistent puncte de vedere, Mircea Toma a lansat în spațiul public un text plictisitor în care face gargară de relații publice și spune că toată campania de denigrare a trustului lui Felix este justificată, pentru că cei vizati „își asumă fățiș opinii politice partizane”.

După logica lui Toma, este justificabil ca un post TV sa spună despre o jurnalistă care „își asumă fățiș opinii politice partizane”, că e urâtă, grasă, știrbă sau șchioapă. Acesta este liderul unui ONG care a înfulecat finanțări uriașe pentru a face mai ”curat” spațiul public, pentru a ajuta presa să nu discrimineze și să informeze corect opinia publică.

Ce spuneți domnule Toma, un ziarist de etnie rromă, care își asumă ”fățiș” opinii politice ”partizane”, merită cu vârf și îndesat să fie făcut țigan, în prime-time, pe un post de știri?

Indivizi ca Toma și mulți alții care au prosperat din tot felul de finanțări reprezintă pentru societatea civilă ceea ce este Voiculescu pentru politică și mediul de afaceri. Sunt tot niște șmecheri, de mai mică factură și mai puțin veninoși, dar care au făcut și ei mult rău în societate prin lașitate, complicitate și astfel de atitudini profund ipocrite.

Este jenant sa te plasezi pe o asemenea poziție și să pui semnul egal între angajații unui politician penal, care are deja o condamnare și jurnaliștii care au încercat constant să explice publicului afacerile judiciare ale lui Dan Voiculescu.

Este penibil să cauți să justifici, din poziția de lider al unui astfel de ONG, jigniri grave bazate pe aspectul fizic, defectele, etnia sau infirmitățile unei persoane. Mă întreb ce ar spune toți cei care i-au plătit lui Toma sinecura de la ActiveWatch dacă ar afla cui au dat, de fapt sume uriașe.

Este ridicol să pui semul egal între campanii ample de dezinformare, purtate cu scopul de a deteriora imaginea sistemului judiciar, pentru a-l poziționa pe Voiculescu în postura de victimă, și informarea corectă cu privire la acest caz.

Este imposibil ca o persoana cu educația și experiența lui Mircea Toma să nu perceapă diferența aceasta. O percepe bine, dar îi pune pe toți în aceeași oală pentru că nu mai are libertatea de a acționa după propria conștiință. Sau nu mai are o conștiință.

În urmă cu câteva luni am atras aici atenția cu privire la interesele financiare ale unor organizații ca ActiveWatch, care se lipiseră de protestele #unitisalvam sau participau activ la organizarea lor. Am ridicat întrebarea legitimă dacă o fac pentru finanțările babane sau din conștiință.

Întrebarea mea a produs un lung șir de insulte asemănătoare cu cele lansate săptămâna aceasta de propaganda lui Felix. Uniți în cuget și-n simțiri …

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Disperarea lui Voiculescu și ipocrizia șmecherilor de ONG”

 1. Continuă propaganda comunistă la televiziunile din România | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 29th, 2014 at 12:37

  […] Disperarea lui Voiculescu și ipocrizia șmecherilor de ONG […]

 2. Scrisoare deschisă adresată fostului adventist Gâdea Antena 3 | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 29th, 2014 at 12:41

  […] Disperarea lui Voiculescu și ipocrizia șmecherilor de ONG […]

 3. Jurnalul Antena 1, exemplu de îndobitocire, țiganizare și manipulare | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 7th, 2015 at 19:41

  […] Disperarea lui Voiculescu și ipocrizia șmecherilor de ONG […]

 4. Prin țiganul Bercea Mondialu, Securitatea demonstrează că stăpânește România | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 2nd, 2015 at 13:46

  […] Disperarea lui Voiculescu și ipocrizia șmecherilor de ONG […]

Adauga un comentariu