Deutsche Welle: Divizarea României este rezultatul urii de la Antena 3

joi, februarie 6, 2014 21:45
Posted in category Mass-media

Antena 3Jurnaliştii germani de la Deutsche Welle au făcut o analiză a stării presei româneşti, criticând atitudinea trustului Intact.

Potrivit celor de la DW, nu partizanatul politic e deranjant, ci limbajul suburban şi intoxicările de presă care depăşesc anvergura celor din presa fesenistă a anilor ’90. Concluzia: veninul şi ura deversate zilnic în studiourile televiziunii de ştiri a familiei Voiculescu i-au provocat României o fractură socială fără precedent, scrie reportervirtual.ro.

Ce se întîmplă cu cea mai mare parte a presei din România mai ales în ultimii ani şi, progresiv, în ultima perioadă nu suportă nici o comparaţie cu presa occidentală, presa noastră oferind un tablou hidos în care manipularea, minciuna, punerea la zid, insulta, calomnia, limbajul suburban sînt îmbinate în tuşe groase. Nici măcar o comparaţie cu presa fesenistă a anilor ’90 nu mai stă în picioare, publicaţiile şi televiziunile trustului Intact al lui Voiculescu, de pildă, depăşind cu mult intoxicările din presa primilor ani postcomunişti.

Poziţionarea celei mai mari părţi a presei de partea puterii politice este în sine o realitate condamnabilă, atîta timp cît abuzurile şi greşelile actualei puteri fie sînt trecute cu vederea, fie sînt răstălmăcite şi prezentate publicului drept realizări, proiecte reuşite de reformă, decizii politice asumate pentru binele cetăţenilor. “Cîinele de pază al democraţiei” din cuşca lui Voiculescu sau a lui Ghiţă e dresat să tacă mâlc ori de cîte ori Guvernul Ponta majorează taxe şi impozite, emite ordonanţe de urgenţă pe bandă rulantă, ratează privatizări de interes naţional, alocă pentru investiţii cel mai mic buget de mulţi ani încoace.

Dar nu aservirea faţă de USL este păcatul cel mai mare al trustului Intact, cu vîrful de lance Antena3. Păcatul cel mai mare al Antenelor este veninul pe care îl revarsă zilnic în spaţiul public, ura pe care o cultivă sistematic împotriva lui Băsescu, a “intelectualilor băsişti”, împotriva DNA, CCR sau Înaltei Curţi, împotriva unor colegi de breaslă de la B1tv, Evenimentul zilei, revista 22.

Poziţionarea politică diferită a jurnaliştilor este o realitate, iar imparţialitatea şi obiectivitatea nu sînt nici ele mărci înregistrate ale B1tv sau Evenimentului zilei. Şi aici întîlnim partizanate, şi aici unele gafe sau jocuri politice ale preşedintelui sînt trecute sub tăcere de unii jurnalişti. Dar a face adevărate procese televizate unor jurnalişti “duşmani”, cum au făcut Gâdea şi asociaţii la Antena 3, a folosi un limbaj de o violenţă şi trivialitate de mahala, a intra cu bocancii în viaţa privată a acestora şi a le inventa biografii degradante, acestea sînt practici care ar trebui să descalifice orice jurnalist. În România însă toate acestea sînt permise, iar CNA, instituţia care ar trebui să le sancţioneze, doarme sub protecţia puterii politice.

Divizarea societăţii româneşti este în bună măsură rezultatul urii pe care Antena3 o cultivă de ani de zile împotriva a tot ce este catalogat drept “băsist”. Degradării jurnalismului pînă la ultimele limite îi cad victime tocmai consumatorii unor astfel de abjecţii aruncate în spaţiul public, picătură cu picătură.”

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

10 Responses to “Deutsche Welle: Divizarea României este rezultatul urii de la Antena 3”

 1. C Bojan says:

  februarie 7th, 2014 at 11:55

  Oamenii aleg, nimeni NU obligă pe cineva să privească A3. Există telecomanda…  În plus, primele atacuri n-au venit de la A3 spre slugile preș’dintelui, ci a fost invers… Începe cu ”Țiganca împuțită” și termină cu o conferință de presă în care băsu’ a încercat să intimideze reporterul A3 care i-a adresat întrebări băsului. În Franța, de exemplu, se cunosc afilierile politice ale posturilor TV, dar președinții Franței NU intimidează pe jurnaliștii afiliați și finanțați de opoziție. NICIODATĂ! Dacă tu vezi în afilierea politică un păcat, atunci află că există libertate de expresie, indiferent de opțiunile noastre politice de moment. 
  Și, te rog, să nu-mi spui că tu ești neutru! ;) [-x

 2. Cornel Căruntu says:

  februarie 7th, 2014 at 15:54

  Codul deontologic al ziaristului

  Ziaristul nu are dreptul sa prezinte opiniile sale drept fapte. Stirea de presa trebuie sa fie exacta, obiectiva si sa nu contina pareri personale. (art. 3)

  Ziaristul va da publicitatii punctele de vedere ale tuturor partilor implicate in cazul unor pareri divergente. Nu se vor aduce acuzatii fara sa se ofere posibilitatea celui invinuit sa-si exprime punctul de vedere. Se va avea in vedere respectarea principiului prezumtiei de nevinovatie, astfel incat nici un individ nu va fi catalogat drept infractor pana cand o instanta juridica nu se va pronunta. Se va evita publicarea comentariilor si luarilor de pozitie asupra unor cauze aflate pe rol in justitie. Aceasta nu exclude relatarile obiective asupra faptelor in evolutia lor. Ziaristul nu se substituie institutiilor si puterilor publice. (art. 5)

  Sa vedem cum aplica Latrina 3 cele de mai sus: il acuza, fara nicio dovada, pe Presedintele Romaniei de furtul a milioane de euro.

 3. Disperarea lui Voiculescu și ipocrizia șmecherilor de ONG | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 29th, 2014 at 12:35

  […] Deutsche Welle: Divizarea României este rezultatul urii de la Antena 3 […]

 4. Indicațiile lui Dan Voiculescu pentru „ziariștii” de la Antena 3 erau aduse în plic | A șaptea dimensiune says:

  martie 7th, 2015 at 14:11

  […] Deutsche Welle: Divizarea României este rezultatul urii de la Antena 3 […]

 5. Cat de idiot trebuie sa fii ca sa te lasi manipulat de Antena 3 | A șaptea dimensiune says:

  martie 7th, 2015 at 14:19

  […] Deutsche Welle: Divizarea României este rezultatul urii de la Antena 3 […]

 6. Continuă propaganda comunistă la televiziunile din România | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 13th, 2015 at 14:47

  […] Deutsche Welle: Divizarea României este rezultatul urii de la Antena 3 […]

 7. Scrisoare deschisă adresată fostului adventist Gâdea Antena 3 | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 13th, 2015 at 14:50

  […] Deutsche Welle: Divizarea României este rezultatul urii de la Antena 3 […]

 8. Grupul fascist de la Antena 3 | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 13th, 2015 at 15:19

  […] Deutsche Welle: Divizarea României este rezultatul urii de la Antena 3 […]

 9. Admiratorii rahatului Antena 3 au nevoie de tratament | A șaptea dimensiune says:

  iulie 4th, 2015 at 17:57

  […] Deutsche Welle: Divizarea României este rezultatul urii de la Antena 3 […]

 10. Cum a furat Dan “Felix” Voiculescu banii poporului român | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 6th, 2015 at 15:40

  […] Deutsche Welle: Divizarea României este rezultatul urii de la Antena 3 […]

Adauga un comentariu